dimarts, 6 de maig del 2014

Nou estrena al TNC


"El joc de l'amor i de l'atzar", de Pierre de Miravaux, amb direcció de Josep Maria Flotats i traducció de Salvador Oliva arriba a la Sala Gran del TNC, del 7 de maig al 22 de juny.

Serà interpretat per:   Enric Cambray, Àlex Casanovas, Rubén de Eguía, Guillem Gefaell, 
Vicky Luengo, Bernat Quintana i Mar Ulldemolins.

"Mig segle abans de la Revolució Francesa, l’extraordinari grau de refinament amb què s’expressa la llengua de Marivaux s’endinsa en territoris d’indefinició, incerteses i esterilitat que preludiaran un final d’època a l’hora d’entendre el llenguatge en les relacions humanes, i, de retruc, la manera de concebre la col·lectivitat.

En un moment en què la raó pràctica burgesa comença a revolucionar la manera d’entendre els codis socials, el marivaudage és un cant de celebració a la galanteria amorosa que explora els equilibris entre l’art popular de la Commedia dell’Arte i la llengua aristocràtica de saló, i construeix uns laberints que amaguen ombres entre les quals bateguen algunes de les principals tensions del seu temps.

En aquesta comèdia de Marivaux, la més coneguda de l’autor, l’aparent transgressió de les fronteres de classe s’acaba convertint en un ball de disfresses en què el veritable protagonista és el paper de l’educació com a pedra angular en la construcció de la societat moderna".

Podeu veure uns videos de l'espectacle des de aquest  LINK

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More