dilluns, 12 de maig del 2014

"Els homes son de Mart i les dones de Venus"

Arriba al Teatre Poliorama
a partir del 22 de maig.

Protagonitzada per Jordi Martínez,
 amb la direcció de Edu Pericas i
adaptació al català de Paco Mir.

Els secrets de l’altre sexe:   Guia essencial per entendre la parella.

Mentre escolteu l'entrevista que varem tenir l'oportunitat de fer al gran actor Jordi Martínez, podeu anar seguin comentaris sobre l'obra.

A menys que no hàgiu viscut aquests darrers anys en una cova, segur que d’una manera o altra haureu sentit parlar del best-seller de John Gray “Els homes són de Mart i les dones de Venus”, o fins i tot pot ser que us trobeu entre els 50 milions de persones que l’han llegit. 

“Els homes són de Mart, les dones són de Venus” publicat l’any 1992 el va convertir en multimilionari. Poca broma, és el llibre d’autoajuda amb més èxit de la història.

Ara ens arriba a Barcelona l’adaptació teatral d’aquest llibre, que va fer Paul Dewandre, l'any 2006. Així “Els homes són de Mart i les dones de Venus” és una obra igual d’instructiva, en la que Jordi Martínez ens donarà un curs accelerat sobre les relacions entre marcians i venusianes.... Perquè hem d’entendre que “l’altre” no funciona com nosaltres:  ell/ella... vénen d’un altre planeta!!!

Afortunadament tot té solució i la podreu trobar, al mateix temps que passeu una estona divertidíssima, en aquest espectacle.
Les situacions que ens descriu Jordi Martínez, total i absolut oficiant d'aquest peculiar curs, ens evoca les diferències de funcionament de cada sexe en situacions cotidianes que tots coneixem, tinguem l'edat que tinguem. Gràcies a les seves explicacions comprendrem finalment com fer de les diferències. entre homes i dones, una font de complicitat i no de conflicte. Genial, no?.

Homes i dones sembla que procedim de planetes diferents. Som biològicament similars, utilitzem les mateixes paraules, compartim el mateix espai geogràfic, però els nostres codis de comportament, l'idioma (el que volem expressar amb paraules) són diferents. La incomunicació, la incomprensió i, el que és pitjor, la malinterpretació de les paraules o comportaments acaben apagant les flames de la passió amorosa que, en algun moment, varem considerar inextingibles. El que ens proposa l'autor és tant una guia per a la comprensió (descodificació) de les actituds i paraules del sexe contrari, com una proposta que ajudi a minimitzar, des d'una perspectiva positiva, les conseqüències del desacord.

I.... arriben a Barcelona les claus per comprendre l´altre sexe i convertir en record algunes de les situacions que fins ara eren motiu de discòrdia.

Ens asseguren que, després de veure aquesta obra, la convivència serà una mica més fàcil.

L´espectacle no té en cap cas com a objectiu pontificar "la veritat", sinó demostrar que és possible comprendre ….  l´incomprensible!.

També ens expliquen que el públic que ja l'ha vist diu....
- Tot el que s'explica hauria d'ensenyar-se a les escoles.
- Aquest espectacle hauria de ser reemborsat per la Seguretat Social.
- S'hauria de seguir obligatòriament aquest curs abans que la gent vagi a viure en parella...
  Ah! Si algú ens hagués explicat tot això abans...!


 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More