dimarts, 24 de juny del 2014

Antonia San Juan, al Barts


"LO MEJOR DE ANTONIA SAN JUAN"

al BARTS, 3 úniques representacions,
del 27 al 29 de juny

Antonia San Juan ofereix un viatge antològic
als millors monólegs que l'actriu ha interpretat 
durant els seus 20 anys de carrera.

Un discurs actualitzat guiarà el distret repàs dels seus èxits 
més destacats des de el seu primer espectacle l’any 2000.
La “chica Almodóvar” garanteix diversió assegurada, 
amb aquest show irrepetible.

 L’espectacle compta amb la col·laboració de:
 l’actor Luis Miguel Seguí i l’estilista David Delfín Barcelona.

Antonia San Juan torna als escenaris amb energia renovada després de la seva actuació durant quatre temporades a la sèrie La que se avecina. 

L’espectacle, que compta amb la col·laboració dels escriptors Félix Sabroso, Dunia Ayaso i Enrique Gallego, ha estat produït per Luis Miguel Seguí, còmplice i parella sentimental d’Antonia San Juan.  L’actriu també ha tingut el suport del seu amic David Delfín, conegut dissenyador i artista malagueny. 

“Chica Almodóvar, todoterreno", Antonia San Juan, nascuda el 1961 a Las Palmas de Gran Canaria, va començar a teixir la seva carrera artística des de ben petita, quan interpretava a les taules del bar del seu pare les rondalles que la seva àvia li havia ensenyat. Amb 21 anys i amb una maleta plena d’il·lusió, va posar rumb a Madrid per complir el seu somni de ser actriu. 

La seva experiència artística en obres clàssiques, bars i pubs on acostumava a actuar en els seus inicis, li va valer per fitxar per Pedro Almodóvar per interpretar un dels papers més compromesos que el director de cine havia ideat el 1999, la transexual Agrado, de Todo sobre mi madre. Molt abans, el 1987, i abans d’entrar al circuit transexual del barri madrileny Lavapiés, San Juan va debutar en teatre amb el nom d'Antonio. 

Estimada per la comunitat gay, molta gent ha confós la seva persona amb els seus personatges. La representació de la seva obra a Barcelona coincideix amb el Dia Internacional de l’Orgull Gay, que es celebra el 28 de juny. 

L’actriu, que també exerceix de directora de cine i guionista, dirigeix actualment la seva productora, Trece Producciones, fet que li permet posar en marxa projectes de creació pròpia. 

L’Estela Reynolds de la sèrie La que se avecina, té un ampli currículum com a actriu de teatre i cinema. Ha estat reconeguda amb premis i nominacions a nivell estatal: va guanyar el Premi de la Unión de Actores per la Millor Interpretació Secundària i va ser nominada als Premis Goya i a la Medalla del Círculo de Escritores Cinematográficos per Todo sobre mi madre (1999), entre d’altres. Destaca el 2002 la segona nominació als Goya per V.O., curtmetratge de ficció. Així mateix, el 2006 li van atorgar la Medalla de Oro de Canarias de las Artes Escènicas.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More