dimarts, 10 de juny del 2014

Tres produccions d'arreu d'Espanya a la nostra Cartellera

Tres companyies arribades d’arreu d’Espanya 
coincideixen, durant el mes de juny, a la cartellera teatral de Barcelona

Dos guanyadores de Premis MAX (Tanttaka Teatroa–Teatre Lliure i Zanguango Teatro–Teatre Gaudí)
i la companyia madrilenya (Meridional Producciones-Teatre Gaudí), aclamada per la crítica d’arreu del país, donaran l’oportunitat aquest mes de juny de veure algunes de les propostes més interessants del panorama teatral nacional. Una ocasió per veure el bo i millor de la creació escènica espanyola poc abans que comenci el Festival Grec.

"QFWFQ- Una historia del Universo" (MERIDIONAL PRODUCCIONES)

Meravellosa proposta que porta girant per tot Espanya des de l’any 2000 i que per fi arriba a Barcelona després d’haver rebut centenars de crítiques esplèndides. Adaptació de “Les Cosmicómicas”, d’Italo Calvino, el gran narrador i assagista italià. Basat en una de les sèries de contes més imaginatius i sorprenents que s’han escrit en aquest segle, a “Qfwfq” una senzilla família de camperols ens explica el naixement de l’Univers, la condensació de la matèria i la formació de la llum i les estrelles . I després, ja amb més calma, l’origen de la vida, del sexe, evidentment, i del temps en què la lluna passava tan a prop de la terra que es podia pujar d’un salt, abans que les marees l’allunyessin.

Al Teatre Gaudí del 12 al 22 de juny -  més info

http://teatregaudibarcelona.com/qfwfq-una-historia-del-universo/







"EL HIJO DEL ACORDEONISTA" (TANTTAKA TEATROA)

Adaptació teatral de la novel·la més personal de Bernardo Atxaga. "El hijo del acordeonista" (Soinujolearen semea) és una epopeia que narra en diversos temps, llocs i estils la història de dos amics: Joseba i David, el fill de l'acordionista. Des dels anys trenta fins a les acaballes del segle XX, d'Obaba a Califòrnia, de la infantesa a l'escola als inferns de la guerra i de la violència. Memòria, nostàlgia, amistat i enyorança, amb l'amor per única redempció.

Tanttaka Teatroa ha rebut el Premi Max 2014 a la Millor Empresa o Producció Privada d'Arts Escèniques pels espectaclesSoinujolearen semea (El hijo del acordenista) i Komunikazioa‐ Inkomunikazio

Al Teatre Lliure de Montjuïc, de l’11 al 15 de juny  -  més info







"AQUÍ VA A PASAR ALGO" (ZANGUANGO TEATRO)

Guanyadors del Premi MAX al 2002 com a millor espectacle revelació (Pan con pan), Zanguango Teatro de Burgos té una particularitat: que des de 1993 ha aconseguit generar un estil propi i reconeixible. 
Els seus espectacles es basen en tècniques de creació col·lectiva, en tot allò físic, el moviment i sobretot buscant la part desconcertant i divertida de situacions quotidianes, amb un humor corrosiu, compromès i crític. En aquesta ocasió porten a Barcelona l’obra "Aquí va a pasar algo", basada en dos individus obligats a reinventar-se, a construir una personalitat nova en cada moment. Un espectacle còmic-poètic i hilarant que gira entorn la recerca d’identitat dels dos personatges protagonistes.

Del 26 al 29 de juny (TEATRE GAUDÍ)

http://teatregaudibarcelona.com/aqui-va-a-pasar-algo/









0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More