La Cubana ens diuen ADÈUUUUU!!!
Però no us espanteu.
Senzillament és que acomiaden definitivament la gira de:
"CAMPANADES DE BODA"
I han començat aquest comiat amb una presentació als mitjans,
com només ells ho saben fer, amb:
banquet, brindis i "ballaruca".
En acabar, ja més relaxats, ens han explicat moltes coses, unes quantes curiositats i alguna "xafarderia"....:
"Després de fer una gira per tot l’Estat, La Cubana, tornem a Barcelona per a acomiadar “Campanades de Boda”.
"El banquet" |
Estarem al Teatre Tìvoli
només del 20 de juny fins al 3 d’agost. .
Quan acabin aquestes darreres funcions, al Teatre Tívoli el dia 3 d'agost, s´hauran fet un total de 780 representacions i l’hauran vist més de 500.000 espectadors, després de gairebé dos anys i mig d'haver-se estrenat.
Un èxit de públic rotund, que ha superat amb escreix totes les expectatives que teníem.
Tot i que ens hagués agradat visitar moltes més ciutats i pobles que ens demanaven, però no ha estat possible. Amb la problemàtica actual, els riscos de muntar una gira són cada cop més grans i, el fet d’haver-los d’assumir totalment per la teva part, fa que no puguis anar a tot arreu on voldries.
"El brindis" |
Degut al alt cost i la complexitat de l’espectacle només es pot representar en ciutats i teatres on s'hi puguin programar un mínim de funcions, que tingui una capacitat adequada, i que hagin seguit una política de preus raonable.
Han estat, però, dos anys i mig de feina ininterrompuda en la que hem treballat molt, hem gaudit molt, i sobretot, hem après moltíssim.
"El ball" |
Ens pregunteu per nostre futur...
Quan fa dos anys i mig vam presentar "Campanades de boda" a Barcelona, vam dir entre línies que aquest podria ser el darrer espectacle de La Cubana.
No era una estratègia publicitària, ni una amenaça. Era simplement un exercici de sinceritat envers el nostre públic, “un tocar de peus a terra” assumint tal i com esta el “panorama”.
No era una estratègia publicitària, ni una amenaça. Era simplement un exercici de sinceritat envers el nostre públic, “un tocar de peus a terra” assumint tal i com esta el “panorama”.
De moment, l’exercici ha estat satisfactori, però a hores d’ara, no sabem si després de “Campanades de Boda” hi haurà una coma, un punt i seguit, un punt i a part o un punt i final.
Coses al cap, n’hi tenim moltes. Segurament descansarem una mica i tornarem a començar com hem fet sempre! Qui ens coneix sap que la nostra manera de funcionar sempre ha estat la mateixa:
"Foto de família" |
Anar fent! (“Oliveta menjadeta, oliveta cagadeta” fins que puguem).
Han estat 34 anys d’estar fent, amb gran satisfacció, el que sempre ens ha agradar i com ens ha donat la gana: Teatre!
Estrenar un nou espectacle és sempre.... “un tornar a començar”.....
(és la gràcia que té aquesta professió)".
MOLTES GRÀCIES A TOTHOM!!!
I nosaltres hi volem afegir: Descanseu, amics. Us ho mereixeu.... Però....
TORNEU!!! US ESTAREM ESPERANT!!!
TORNEU!!! US ESTAREM ESPERANT!!!
Algunes de les curiositats d'aquest espectacle:
* L'equip:
Idea, guió i direcció: Jordi Milán
Música i direcció musical: Joan Vives
Música i cançons de l'espectacle:
Joan Manuel Serrat, Chaman Lal Chaman, Antonio Guijarro, Valentin D. Alamo
Coreografia: Leo Quintana
I els intèrprets: Xavi Tena, Toni Torres, Maria Garrido, Meritxell Duró, Annabel Totusaus, Alexandra Gonzàlez, Babeth Ripoll, Bernat Cot, Montse Amat, Oriol Burés i Àlex Esteve,
* A cada ciutat un guió diferent
· Tot i que en tots els nostres espectacles acostumem a adaptar l’espectacle al lloc on el representem (noms, maneres de parlar, dites, acudits, etc.), aquest cop hem anat una mica més lluny:
Els actors han hagut d’aprendre l’idioma o els accents de cada comunitat i adaptar-ho al guió.
· Per exemple: Les dues germanes protagonistes, sempre han estat catalanes emigrades a finals dels anys 70 a la ciutat on visitàvem. Havien emigrat amb els pares i varen muntat una floristeria, que arribà a ser molt reconeguda. Una de les germanes es va casar amb un policia nacional destinat a la ciutat, que més endavant va ser ascendit a comissari. Del matrimoni van néixer tres fills: dos homes i una dona. Fills que, per descomptat, parlen amb l’idioma o amb l’accent que correspongui. Tots els personatges natius (perruqueres, treballadors, actors, etc) també tenen l’accent de la Comunitat que pertoqui.
· Abans d’arribar a cada lloc es fa un estudi exhaustiu de costums, noms, dites, referències, etc. i s’adapta el guió. També hem disposat d’assessors lingüístics de la ciutat, que han entrenat els actors abans de l’estrena.
· Els actors han hagut de parlar en català, en castellà, en gallec, en valencià, en bable, amb accent “maño”, amb accent basc, amb els diferents accents andalusos, amb accent càntabre, etc.
* Les Pameles i els Tocados
· Una elaboració manual, molt artesana, que en el dia a dia es va arribar a convertit en una de les tasques més importants.
· En primer lloc, construir-les. La matèria prima l’hem comprat en diferents indrets i després les hem construït i costumitzat.
· Cada dia després d’utilitzar-les s’havien de recollir, netejar i tornar-les a col·locar per l’endemà. Cada dia un equip de col·laboradors, dirigits per Toni Alonso, en construïen de noves per reposar les malmeses.
· S´han fet 12.500 pameles i 2000 tocados.
* Vestuari
· Per poder rodar les escenes corresponents a la Índia, vam haver d’anar a comprar el vestuari directament a l’Índia. Concretament 208kg de roba compost de més de 200 vestits, barrets, joies i utilleria de tot tipus. També cal saber que el vestuari de “Campanades de Boda” va ser premiat com a millor vestuari en els Premis Butaca 2012.
* Canvis de roba i personatge durant la funció:
· El conjunt dels 11 actors (que donen vida a més de 50 personatges diferents) hauran realitzat després de les 780 funcions un total de 52.404 canvis de roba, perruca i maquillatge.
* Rodatge del vídeo de l’Índia
· Es va realitzar en els nostres locals de l’Hospitalet i hi van intervenir més de 200 figurants, 40 ballarins i 30 actors (quinze d’ells de nacionalitat Índia)
* Hem gastat 500 kg de pètals de paper de seda
· En el moment de l’entrada de la núvia pel passadís central es tiren pètals de paper de seda per dos canons d’aire des de la part alta de la platea.
* De què va "Campanades de Boda?
Del de sempre: De teatre. En tots els espectacles de La Cubana sempre hem pretès demostrar que al darrera de qualsevol esdeveniment quotidià sempre hi ha teatre.
En aquest cas, el tema escollit: els casaments, són un exemple molt evident d’aquest teatre quotidià que tots fem. Han passat els anys, han canviat els costums, ens hem modernitzat, i tot i que ja no és necessari casar-se religiosament, quan ho fem pel civil continuem utilitzant la mateixa estructura i “pompa” de sempre.
En definitiva, un guió i una posada en escena que tothom coneix a la perfecció, i on tothom sap el paper que li toca interpretar. Tan se val la raça, les creences religioses, els diners, l’afiliació política o el sexe dels contraents: tothom acaba interpretant amb gran rigor escènic el seu personatge. Preparar un casament és en realitat com preparar un espectacle de teatre.
“Campanades de boda” és una paròdia de “la gran paròdia” que tots fem per casar-nos. Un espectacle teatral que ens muntem i en el qual acabem sent els protagonistes. En definitiva: una “comedia-vodevil-costumista” sobre casoris. Un divertit espectacle que explica el que passa en qualsevol família que organitza un casament.
Aquí us passem els "platillus" amb els que ens varen obsequiar els bons amics de La Cubana
a tots els assistents a la "moguda" d'ahir
* Menú (Gayatri Mantra) del casament de: Violeta i Vikram
Aquí us passem els "platillus" amb els que ens varen obsequiar els bons amics de La Cubana
a tots els assistents a la "moguda" d'ahir
Aloo Tikki (Crisalida de dàtil i bacon amb Chutney)
Parippu Wada (Bunyols de cigró amb iogourt)
Shahi Salad (Amanida cremosa de pollastre)
Kakri aur dahi ka shorba (Sopa de Cogombre)
Thengai saadham (Amanida d'arròs, citronella i pastanaga)
Pandurum Vindaloo (Enrotllat de porc i enciam
Halwa (Pastís de noces)
A que us ha agafat gana.....
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada