dijous, 12 de juny del 2014

Entrevista a Oriol Broggi, que ens parla de "CELS"


"Cels", de Wajdi Mouawad,
La nova producció de La Perla 29,
dirigida per Oriol Broggi,
   està interpretada per: 
 Xavier Boada, Màrcia Cisteró, 
Eduard Farelo, Xavier Ricart i Ernest Villegas, amb la col·laboració especial d'Enric Auquer, Àlex López i Carles Martínez.

Varem tenir la oportunitat de parlar amb l'Oriol Boggi,
Podeu llegir el que comenta en el dossier de premsa, 
mentre escolteu la entrevista

 

"Estrenem el proper 18 de juny al teatre de la Biblioteca de Catalunya i el procés de treball està sent interessant i intens, juguem aquesta vegada amb noves tecnologies i per a nosaltres és un llenguatge nou. Veureu que la Biblioteca sembla un espai diferent".

Es tracta d'una gran producció, la quarta gran producció, de La Perla 29. Un salt endavant, un salt estètic. Una obra per entra de ple en el teatre; fins i tot diria que per a públic poc avesat a anar-hi.

"Cels" és un triller que, quan arribes a entendre, és potser massa tard.

"Cels" és una altra gran obra de Mouawad. Parla de tantes coses amagades sota una trama trepidant, angoixant i sorprenent, que no ets capaç de copsar-les d'un sol cop. Davant el text et sents petit. Davant els personatges culpable d'alguna cosa que et fa cruixir.M'ha passat més d'un cop de no entendre perquè l'autor
conjugava aquelles paraules en aquell moment. I m'ha passat també d'entendre-ho al bell mig d'un assaig. En el moment insospitat d'haver posat en forma teatral una mirada, una pausa, un to de veu.

Els personatges viuen davant teu el calvari de descobrir les parts més fosques de la pròpia identitat: allò que som, en el més profund. I ho fan mentre busquen la identitat d'un nom.
Mentre investiguen qui és l'altre. Es troben amb qui són ells, i això passa davant nostre, de manera crua i cruelment. I és extraordinari.

El text és poesia. I és filosofia. I és també teatralitat pura -en el sentit de saber teixir, tramar, organitzar actes alhora reals i alhora ficticis. I nosaltres som uns privilegiats de poder ser-hi a prop.  I els espectadors els farà sentir vius, intel·ligents i lliures. Potser tristos o potser alegres, però vius.

Un cant a la vida com pocs se'n poden viure".

QUADERN29"

Des d'#AsSocPerla s'ha creat un espai dins la xarxa, un quadern de viatge, per poder anar seguint tot el procés de muntatge de Cels. 

Per als que tingueu curiositat podeu seguir tot el que passa a la Biblioteca a Quadern29

Si entreu a la web d'#AsSocPerla veureu també les activitats que s'estan organitzant entorn a "Cels". 
ENTRADES JA A LA VENDA!
Ja podeu comprar les entrades per anar a veure "Cels". 
Si les compreu abans de l'estrena, a la web les trobareu a 15€
a / www.laperla29.cat.

També varem poder entrevistar a un dels seus protagonistes: l'Eduard Farelo.
Ho trobareu en aquest LINK


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More