dijous, 26 de juny del 2014

"Paraules encadenades" al Teatre Regina

"PARAULES ENCADENADES"
de Jordi Galceràn
al Jove Teatre Regina,
 del 3 al 13 i del 24 al 27 de juliol

12 ÚNIQUES SESSIONS!

Producció de la Cia. Nunquam
Amb Christian Caner i Carla Mercader.
Direcció: Gerard Iravedra.

Ens expliquen que:
"El muntatge del “Paraules Encadenades” sorgeix originalment com a projecte personal de Tesina (projecte final) de l’actor Christian Caner pels seus estudis d’interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. “Paraules Encadenades” suposava un repte immens en aquest sentit ja que la seva dificultat radica en molts aspectes: dos únics personatges contínuament a escena, dues hores de durada, enormes i continus canvis en el desenvolupament de la trama i el lloc on es col·loquen els personatges, el gran treball psicològic que suposa i un format molt atrevit i modern de teatre que no s’acostuma a veure en el panorama teatral català.

Era la intenció inicial (presentar aquesta Tesina únicament a l’Institut del Teatre en el marc de Projecte Final de carrera), però un treball molt intens i complert, una gran feina d’investigació, la fantàstica acollida que va rebre tant en la seva presentació davant del tribunal (que la van premiar amb un 9’5, una de les millors notes donada a una Tesina d’Interpretació de l’Institut del Teatre) com per part del públic de Palamós, on vam tenir la oportunitat de presentar-la per primera vegada, els ànims de la tutora Muntsa Alcañiz, que ens ha estat guiant i ajudant amb els seus punts de vista, i el contacte constant amb Jordi Galceran que ens va permetre variar lleugerament el final de la obra, adequant-la a l’edat dels dos actors que protagonitzen aquesta versió i aprovant tots els nostres canvis. ens ha donat aquell plus de confiança per voler presentar aquesta obra i oferir-la al públic".

Sinopsi:
"Un psicòpata perillós, que es reconeix com un assassí en sèrie, enregistra en vídeo, després de cada assassinat, les seves sensacions mentre cometia el crim, on justifica la seva actuació amb arguments esfereïdors i admet la seva preocupació per no sentir cap mena de por o de remordiment.

L’escena inicial mostra com l’assassí fa veure el vídeo del seu últim assassinat a una propera (i sembla que última) víctima, una infermera i psicòloga a qui té segrestada en un lloc desconegut. La dona està emmordassada i emmanillada, i el seu segrestador l’espanta donant-li detalls dels seus crims i mostrant-li fotografies de les seves víctimes un cop mortes. El psicòpata, però, planteja a la infermera que podrà endarrerir la seva execució si és capaç de guanyar-lo en el joc de les paraules encadenades.

Així doncs, en un ambient opressiu i claustrofòbic, s’iniciarà entre tots dos un combat intel·lectual ferotge i acarnissat. I talment com si fossin un gat i una rata, cada un anirà canviant el seu paper de perseguit a perseguidor fins que, finalment, una nova partida del joc de les paraules encadenades serà la que determinarà si la dona ha de viure o morir".

"Paraules encadenades" és una obra molt ben estructurada, que sorprèn a cada gir que va donant la interacció entre els dos personatges. Una trama molt ben portada, que fa que el públic passi de la tensió a la relaxació, de l'engoixa a les falses conclusions, fins a arribar a un final que fereig l'anima de l'espectador.
Una obra dura, però d'una trama excel·lent. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More