dijous, 10 de setembre del 2015

El Lliure obre temporada amb Rosa Ma Sardà i Miriam Iscla

ROSA MARIA SARDÀ I MÍRIAM ISCLA DIRIGIDES PER LLUÍS PASQUAL
Stefano Massini és l'autor de les dues obres amb què el Teatre LLiure de Gràcia obra la temporada.


Dues peces contundents de l'italià Stefano Massini:  l'una, 
CrecEnUnSolDéutracta la vida quotidiana a la franja de Gaza;  l'altra, 
Dona no reeducable, de la periodista Anna Politkóvskaia, assassinada el 2006 
per anar en contra del posicionament rus en el conflicte txetxè. 
Dos monòlegs per a dues actrius, Rosa Maria Sardà i Míriam Iscla, traduïts i dirigits per Lluís Pasqual, que es podran veure en funcions alternes al Lliure de Gràcia.

CrecEnUnSolDéu és un text molt recent que reuneix a l'escenari tres dones: una israeliana de 50 anys, professora d'història a la Universitat de Tel Aviv; una estudiant palestina de 20 anys, indignada per les injustícies que pateix el seu poble, i una militar nord-americana de 40, membre de les forces de pau, que se sent molt allunyada d'aquells a qui ha de protegir. Tres vides que transcorren en paral·lel i que, sota la direcció de Lluís Pasqual, interpretarà en solitari Rosa Maria Sardà en el que suposarà l'estrena mundial de l'obra.

El segon monòleg, Dona no reeducable, tindrà a casa nostra la cara i la veu d'una altra actriu, Míriam Iscla, que encarnarà la periodista russa Anna Politkóvskaia, assassinada pel terrorisme d'estat l'octubre de 2006.

Aquests espectacles són una producció del Teatre Lliure.

CrecEnUnSolDéu es podrà veure del 22 de setembre a l'11 d'octubre. Més informació aquí.

Dona no reeducable, del 23 de setembre al 3 d'octubre, alternant funcions amb l'anterior, 
i després tornarà del 15 al 22 del pròxim més de juny. Més informació aquí.


Més:  CIRO ZORZOLI  i  T DE TEATRE, ara al setembre
L'exposició Amat/Lliure, sobre la vinculació de l'artista visual i escenògraf Frederic Amat amb el Teatre Lliure, es podrà veure durant tota la temporada a Montjuïc.

Els integrants de T de teatre, després de veure Estado de ira del director i autor argentí Ciro Zorzoli, van decidir que havien d’aconseguir fer un espectacle amb ell. El resultat ha estat Premis i càstigs, un muntatge que es va estrenar al GREC i que obre la temporada de Montjuïc per celebrar junts la veritat de la realitat escènica.

"Premis i càstigs és una insòlita comèdia sobre l'essència del teatre. Sobèrbia direcció amb interpretacions de luxe. (...) L'espectacle és una filigrana d'interpretació i posada en escena, ple d'entrega, frescor i complexitat: aconsegueixen que sembli molt senzill el que és molt, molt difícil d'aixecar. (...) Tinc moltes ganes de tornar-lo a veure al Lliure."Marcos Ordóñez. Babelia. El País.

Del 30 de setembre al 25 d'octubre al Lliure de Montjuïc. Més informació aquí.

També a Montjuíc, al foyer de la sala Fabià Puigserver, presenten Amat/Lliure, 
una antologia visual mínima del diàleg còmplice entre l'artista i escenògraf Frederic Amat i el Lliure.

Comissariada per Antonio Monegal, aquesta exposició es podrà veure del 30 de setembre al final de la temporada. Més informació aquí.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More