A L'OCTUBRE, JOSEP MARIA FLOTATS I ROBERT LEPAGE
Un espectacle inspirat en Il barone rampante d'Italo Calvino enceta el cicle El Lliure dels nens.
Josep Maria Flotats ens descobreix un dels autors tràgics francesos més còmics de la seva generació, Jean-Claude Grumberg, conegut i reconegut a França i arreu amb una trentena d'obres (cinc premis Molière, un premi César), però mai encara representat a l’Estat espanyol.
Ser-ho o no, amb el subtítol Per acabar amb la qüestió jueva, tracta el tema de la identitat col·lectiva i sobretot personal a partir de dos veïns (ell mateix i Arnau Puig) que es troben sovint al replà de l'escala; un tema recurrent en tota l'obra de Grumberg que -ancorada en la immediata actualitat– evoca sempre la memòria històrica per discernir la violència o l’absurd del present. Teatre polític en clau de comèdia.
Del 28 d'octubre al 6 de desembre al Teatre Lliure de Gràcia. Més informació aquí.
Presentem l’espectacle més personal del canadenc Robert Lepage en dues úniques funcions a Montjuïc. 887 és un viatge pels seus records que indaga en els mecanismes de la memòria i la vigència de l’art teatral. Escrit, dissenyat, dirigit i interpretat per ell mateix, aquest espectacle pren el títol del número de l'edifici on hi vivia de petit, durant la dècada de 1960 a 1970, que és quan el Quebec comença a prendre consciència de la seva identitat.
29 i 30 d'octubre al Lliure de Montjuïc. Més informació aquí.
El primer espectacle del cicle El Lliure dels nens té com a protagonista un nen de dotze anys que un dia s'enfila dalt d'un arbre amb la intenció de no baixar-ne mai més.
Il barone rampante d'Italo Calvino és el punt de partida d' El baró dels arbres, de les companyies Bufa&Sons i Taaroa Teatre, una petita història dirigida per Joan Arqué amb música en directe sobre la grandesa de lluitar per allò que un creu i sobre la llibertat i el respecte per l’entorn.
Del 27 d'octubre a l'1 de novembre a l'Espai Lliure de Montjuïc. Més informació aquí.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada