dijous, 10 de setembre del 2015

Premis Zirkòlika


Els Premis Zirkòlika de Circ creen el nou premi de votació popular

Està adreçat als aficionats del circ en general i per participar-hi només cal enviar un correu electrònic a: premiszirkòlika@gmail amb el nom del millor espectacle vist a Catalunya el 2015

El nou guardó s’emmarca en la reestructuació de les categories i de la Nit de Circ, 
que aquest any s’avança i es farà el dimarts 29 de setembre a L’Auditori. (20.00 h.) 
  
La pallassa Pepa Plana i l’acròbata de la companyia eia, Fabrizio Giannini, 
entre els membres del jurat d’aquest any

Les entrades per a la Nit de Circ es posaran a la venda a partir del pròxim dilluns 14 de setembre

L’entitat de difusió de les arts del circ Zirkòlika, organitzadora dels Premis Zirkòlika de Circ, ha posat en marxa el nou premi de votació popular adreçat a tots els aficionats al circ. Per participar-hi només cal enviar abans del divendres 25 de setembre un correu electrònic apremiszirkolika@gmail.com indicant en l’assumpte ‘premi Zirkòlika de votació popular’, el nom de l’espectacle, la companyia i el lloc on s’ha vist la producció. També cal posar el nom complet i un telèfon de contacte. Entre tots els participants es sortejaran tres subscripcions anuals per a la revista de circ Zirkòlika i tres entrades dobles per a la Nit de Circ 2015 que celebren Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA. 

Enguany el lliurament de premis es farà a la sala Oriol Martorell de L’Auditori, a Barcelona (20.00 hores) el pròxim 29 de setembre i inclourà un espectacle amb música en directe i números d’acrobàcies, equilibris, pallassos, roda cyr, quadrant aeri i corda llisa. 

Tot i que en les primeres edicions ja existia un premi de votació popular, les bases només permetien poder votar el públic assistent a la gala Nit de Circ i els candidats eren els nominats pel jurat. El nou guardó, obert ara a qualsevol espectacle de circ que s’hagi vist a Catalunya durant aquest 2015, s’emmarca en la reestructuració de les categories dels premis, que aquest any es reforcen amb millors premis.

Les categories dels Premis Zirkòlika:

Millor espectacle de circ. Aquest premi reconeix la millor producció de circ en qualsevol format (carpa, sala o carrer). Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la música, la posada en escena i la il·luminació. 

Millor número de circ. S’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà tècnicament el número i també la seva posada en escena.

Millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva trajectòria com a professionals. També es pot concedir el premi a un/a artista novell que destaqui per les seves qualitats tècniques o creatives i tingui, a parer del jurat, una gran projecció de futur. 

Millor iniciativa per a la projecció del circ. Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

Premi especial. És un premi obert. El jurat podrà concedir aquest premi a una trajectòria artística o a algun aspecte d’un espectacle presentat l’any 2015 (posada en escena, música, direcció, etc) que destaqui per la seva qualitat.

Aquestes categories estan patrocinades per entitats, equipaments, empreses i associacions que també donen suport als premis i ofereixen un premi pràctic a les companyies. Els patrocinadors d’aquest any són l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), La Central del Circ, Fira de Circ Trapezi, Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà, Festival de Mirabilia (Itàlia), Centre Cultural de Terrassa (CCT), FiraTàrrega, Fira Mediterrània, Comèdia Comunicació i Teatralnet.

II Gran Premi BBVA Zirkòlika i jurat 2015:

Durant la Nit de Circ, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA lliurarà per segon any el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ, un dels millors dotats econòmicament de les arts escèniques de Catalunya. La companyia guanyadora es beneficiarà durant l’any 2016 d’una gira i rebrà per quatre actuacions més de 14.000 euros.

La setmana que ve un jurat d’experts es reunirà per valorar totes les candidatures que es van presentar fins el passat dimarts dia 9 de setembre i nominarà els millors espectacles i companyies de circ catalanes. El juratestà format aquest any per Pepa Plana (pallassa), Fabrizio Giannini (acròbata), Pep Forn (Centre Cultural de Terrassa), Lola Casademont (Festival de Circ al Carrer de la Bisbal d’Empordà), Tere Almar (Patronat Municipal de Cultura de Mataró) i Manel Rodríguez (director de l’Estruch, Fàbrica de Creació de les Arts en viu) 

L’objectiu de la Nit de Circ és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. També es pretén donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ amb la producció a L’Auditori d’un espectacle que serveixi de punt de trobada de tot el sector del circ que es fa a Catalunya.

Venda d'entrades:

El dilluns 14 de setembre ja es podran comprar les entrades per a l’espectacle Nit de Circ 2015 a la botiga Papallona Circus Arts Shop (Avinguda Francesc Cambó 30-36 de Barcelona) i a L’Auditori a través de la pàgina web https://www.auditori.cat/ca/venda-dentrades, al telèfon 902 150 025 de Ticketmaster de 8 a 24 hores, i a les taquilles de L’Auditori. 

Les entrades costen entre 12 i 15 euros i els socis de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) tenen un descompte del 50%.

Tota l’actualitat dels Premis Zirkòlika de Circ es pot seguir a http://www.zirkolika.com/premiscirccatalunya, al twitter @zirkolika i al facebook https://www.facebook.com/zirkolika.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More