dimecres, 30 de setembre del 2015

Espectacle inugural Temporada Alta 2015

XXIV TEMPORADA ALTA
FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT


Del 2 d’octubre al 8 de desembre de 2015 :

Temporada Alta inaugura per primera vegada amb un muntatge de carrer obert a tothom: Cerimònia del foc, de Cie Carabosse, un itinerari de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona

La companyia francesa utilitzarà 3.400 pots de foc de diverses mides i formats, una vintena de màquines i artefactes, i comptarà amb un equip de 15 persones i fins a 12 voluntaris de la colla local Diables de l’Onyar
PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA DE L’ITINERARI AQUÍ

Divendres 2 d’octubre aixeca el teló la 24ena edició de Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya, Girona-Salt. Ho fa de la mà de la prestigiosa companyia francesa Carabosse, que s’encarregarà de donar el tret de sortida al festival amb Cerimònia del foc, un itinerari lliure de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona. És la primera vegada que una instal·lació de carrer oberta a tot el públic inaugura el festival i s’ha escollit un format d’espectacle apte per a tots els públics, popular i obert a la participació ciutadana.

La proposta, que compta amb 3.400 pots de foc de diverses mides i formats i una vintena de màquines i artefactes, no és un correfoc ni un espectacle de pirotècnia sinó que està pensat per gaudir de l’espectacle amb la família. A partir de les 20.30h i fins les 23.30h el públic podrà gaudir d’un recorregut lliure sense un punt d’inici ni un de final. Es calcula que es necessita aproximadament una hora i mitja per poder veure tots els racons i instal·lacions de l’espectacle, alguns situats en llocs tant emblemàtics de Girona com la Catedral, la Plaça de Sant Feliu, els Jardins dels Alemanyso les vores i ponts del riu Onyar. Carabosse comptarà amb la col·laboració de la colla local Diables de l’Onyar, que ajudaran amb el muntatge i l’encesa de les instal·lacions.

Cerimònia del foc proposa al públic que participi en un passeig de foc màgic, un desplegament artesanal de música i instal·lacions, en la descoberta d’espais coneguts sota una llum nova: la de les torxes i la de la imaginació. El col·lectiu d’arts de carrer Carabosse està especialitzat a capgirar la nostra visió dels centres històrics de les ciutats on actuen, espais patrimonials que queden gairebé convertits en una pista de circ, amb menjadors de foc, funambulistes autòmats, nenúfars encesos, bengales, rodes i torxes. Carabosse és una companyia amb una dilatada experiència en arts de carrer que s’adapta a cada ciutat amb una producció site-specific.

A aquest muntatge el seguiran un total de 110 espectacles al llarg de dos mesos i escaig, en una programació que persegueix l’equilibri entre la producció i coproducció de nous espectacles – 25 en total-, la promoció de l’autoria catalana – 66 propostes-, la implicació amb la creació contemporània – 28 espectacles - i portar els millors muntatges internacionals al nostre país –40 produccions- de 21 països diferents. A més, Temporada Alta continua creixent i oferint les principals novetats de la temporada en arts escèniques a 10 poblacions diferents, 4 més que l’any passat (entre elles Torroella de Montgrí i Palafrugell), i fins a 30 escenaris, 7 més que en l’anterior edició.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More