divendres, 18 de setembre del 2015

OSV presenta un nou cicle Simfònics al Palau


L'OSV presenta el cicle Simfònics al Palau
que protagonitza l'Orquestra Simfònica del Vallès, 
i que compleix vint anys apropant la clàssica a nous públics

Avui s'ha presentat la nova temporada 2015-16 del cicle Simfònics al Palau de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), que enguany compleix vint anys i que és una mostra de l'estreta i reeixida col·laboració amb el Palau de la Música Catalana, tot consolidant l'aposta dels darrers anys d'apropar la música clàssica a nous públics. Enguany l'OSV, amb el seu director titular, Rubén Gimeno -per setè any consecutiu al capdavant de l'orquestra-, presenta deu concerts més tres d'extraordinaris amb obres del gran repertori simfònic al costat d'obres simfonicocorals en col·laboració amb formacions corals del territori.

Un any més el cicle innova en formats per continuar apropant la música simfònica a tots els públics.

Carmina Burana, concert inaugural

El cicle, que ens aquests darrers anys ha consolidat un públic fidel, s’inaugura el dissabte, 26 de setembre (19 h), amb una de les obres més celebrades del repertori simfonicocoral, la cantata Carmina Burana, de Carl Orff, amb la col·laboració de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i la participació del Cor de Cambra de Granollers, Cor Jove Amics de la Unió, Cor Infantil Amics de la Unió, ARSinNOVA Cor de Cambra i Cor d’Homes d’Igualada, tots sota la batuta del titular de l’OSV, Rubén Gimeno.Aquesta temporada, cites imprescindibles

Altres cites destacades del cicle són: la col·laboració per tercer any consecutiu amb el Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, en aquesta edició amb el programa Un americà a París (21/11/2015), un concert explosiu que barrejarà Gershwin i ritmes caribenys amb l’estel·lar clarinetista cubà Paquito D’Rivera i el pianista i compositor cubà Pepe Rivero. En l’àmbit de la música de cinema, continua l’aposta de la Simfònica per aquest gènere, que amb la col·laboració de l’Orfeó Catalàinterpretarà Star Wars i grans cors de cinema (06/02/2016), una proposta impactant que pretén guanyar nous públics. En l’afany de cerca de nous formats, el concert de valsos i danses serà conduït el proper mes de desembre pel virtuós violinista Gilles Apap, estret col·laborador de l’OSV, que presentarà una proposta trencadora d’aquest tradicional concert en dates nadalenques (19/12/2015). D’altra banda, amb la voluntat de donar veu al talent jove i als intèrprets del país, la Simfònica comptarà amb el violoncel·lista Pau Codina, que tocarà el Concert per a violoncel i orquestra d’Antonín Dvořák (17/10/2015), sota la direcció de Lorenzo Viotti, guanyador del Concurs Internacional de Direcció de Cadaqués 2013. Finalment, l’OSV proposa un maridatge entre música i literatura amb el concert Romeu i Julieta, tot interpretant l’obra homònima de tres compositors: Nino Rota, Piotr I. Txaikovski i Serguei Prokófiev(09/04/2016) –el programa també inclourà la lectura de cartes d’amor.


Una programació innovadora

El cicle es completa amb la col·laboració amb la cantant madrilenya Pasión Vega en el concert Tangos amb Pasión Vega (21/05/2016): una tarda de complicitat en què s’escoltarà tango simfònic dels grans compositors del gènere sota la batuta de Joan Albert Amargós, i amb Fernando Egozcue a la guitarra. Abans, al gener, la violinista Lorenza Borrani dirigirà la Inacabada de Schubert, en un concert en què també hi haurà dansa en l’obra The lark ascending de Ralph Vaughan Williams (23/01/2016). Un any més el pianista guanyador del Concurs Internacional Ricard Viñes protagonitzarà un dels concerts; es tracta de Tomoka Shigeno, guardonada el 2014 (12/03/2016). Tancarà el cicle el concert titulat Quadres d’una exposició, amb la reconeguda obra i la interpretació del Concert núm. 1 per a trompa i orquestra de Richard Strauss amb la participació d’Stefan Dohr, trompa solista de la Filharmònica de Berlín, sota la batuta deVíctor Pablo Pérez (11/06/2016). 


Els concerts extraordinaris

La temporada inclou tres concerts extraordinaris. El primer, emmarcat en la commemoració de l’Any Morera, oferirà La Santa Espina (rondalla en tres actes i sis quadres) i l’OSV serà acompanyada per la Polifònica de Vilafranca i els solistes David Alegret, tenor; Enric Martínez-Castignani, baríton, i Anna Alàs, soprano; tots dirigits per Rubén Gimeno (02/12/2015). El segon tindrà la música de J. S. Bach en la seva màxima esplendor amb la Passió segons sant Mateu, sota la direcció de Xavier Puig i la participació de solistes i cors catalans (02/04/2016) –aquest concert de Setmana Santa tancarà la gira de la formació per Catalunya–; mentre que el tercer oferirà una vegada més la Novena de Beethoven (28/05/2016), obra cabdal del simfonisme que l’orquestra es compromet a interpretar cada temporada fins al 2023, any del bicentenari de la seva estrena. 


Connecta amb l'OSV, cicle de concerts familiars al Palau

Des de fa tres temporades, el Servei Educatiu del Palau ofereix un itinerari paral·lel en alguns dels concerts del cicle Simfònics, adreçat al públic familiar. Es tracta del taller-concert Connecta amb l’Orquestra Simfònica, del cicle Concerts Familiars al Palau, destinat a fer descobrir la música simfònica en família, perquè els més petits (de 8 a 12 anys) l’escoltin i en gaudeixin en una interpretació en viu. Es tracta d’un conjunt d’activitats guiades per un educador musical que inclouen: taller musical per a infants acompanyats d’adults (de 17.30 a 18.30 h), assistència al concert simfònic tots junts (de 19 a 20 h), taller de creació musical per a infants mentre els adults assisteixen a la segona part del concert (de 20 a 21 h) i mostra pública del treball creatiu realitzat pels infants i comiat (a partir de les 21 h). Se n’oferiran dues sessions, coincidint amb els concerts de l’OSV dels dies 21 de novembre de 2015 i 6 de febrer de 2016, Un americà a París i Star Wars i grans cors de cinema, respectivament. 
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More