dilluns, 28 de setembre del 2015

Guanyador premi votació popular dels Premis Zirkòlika


L’artista Ramón Muñoz ‘Karoli’ guanya el premi de votació popular dels Premis Zirkòlika


El monociclista i excèntric Ramón Muñoz (Barcelona, 1958), més conegut com a professor Karoli, ha guanyat el premi de votació popular que es lliurarà demà dimarts durant la Nit de Circ (L’Auditori, 20.00 hores) i que està convocat per la revista Zirkòlika.

Karoli, un dels artistes històrics del circ català, amb més de 30 anys de trajectòria, va formar part durant 18 anys de la popular parella de monociclistes Boni i Caroli (1982-2000) i l’any 2001 va iniciar una carrera en solitari com a professor Karoli, un personatge excèntric amb el qual ha estrenat els espectacles L’Elixir de la Vida i L’home roda (2006). Amb aquest últim espectacle ha fet ja més de 700 actuacions. Entre els nombrosos països on ha actuat hi ha França, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Tailàndia, Grècia, Venezuela i Marroc. 

Deixeble de Rogelio Rivel, amb qui va aprendre les tècniques dels malabars i monociclisme, Karoli ha estat molt vinculat a l’Ateneu Popular de 9Barris (Barcelona) i ha treballat per al desenvolupament i normalització del circ a Catalunya com a president de l’Associació Catalana de Circ (ACC), durant els anys 90; i més recentment com a vocal de la junta de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). 

També ha participat en el projecte per a escoles Història del Circ (Circ Crac), a l’espectacle Bocatto di Cardinale, de Comediants, i com a col·leccionista disposa d’una exposició itinerant titulada Papers de Circ que s’ha pogut veure en diverses ciutats. Karoli rebrà demà el premi durant la Nit de Circ, una gala durant la qual també es lliuraran la resta dels Premis Zirkòlika.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More