dimecres, 30 de setembre del 2015

18a Fira Mediterrània


La Fira Mediterrània de Manresa inaugura amb In Somni, 
una trobada entre el hip-hop i la música de cobla

Kulbik Dance Company i la Cobla Sant Jordi s’alien en una producció 
de la Fira Mediterrània i el Mercat de les Flors

In somni es podrà veure de l’1 al 4 d’octubre al Mercat de les Flors
 i el 15 d’octubre al Teatre Kursaal


 L’espectacle inaugural de la Fira Mediterrània serà tota una declaració de principis. Amb aquesta trobada aparentment impossible entre hip-hop i música de cobla la Fira mostra l’aproximació entre cultura tradicional i cultura urbana. In Somni és una aliança entre la companyia de dansa urbana Kulbik i la Cobla Sant Jordi. 

El projecte va néixer durant la Fira de l’any passat com un laboratori. Un any després, la Fira presenta l’espectacle en coproducció amb el Mercat de les Flors de Barcelona, que també inaugura temporada amb aquesta proposta.

La resta de la jornada inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa es completarà amb un espectacle de circ modernista de gran format a càrrec de la companyia belga Le P’tit Bras, que presenta L’Odeur de la Sciure a la Plaça Major, i la final delConcurs Sons de la Mediterrània que tindrà lloc a la Taverna Estrella Damm.

Abans de l’espectacle inaugural, Màrius Serra oferirà el seu Pregó poliglot sota el paraigües d’una única llengua, una tercera part del Pregons, el projecte singular d’enguany a la Fira Mediterrània, amb el que el certamen manresà reivindica la potència i la vigència de la cultura popular en totes les seves formes. El periodista i escriptor oferirà una actuació única, personal i intransferible de 15 minuts. 

Dissabte 17 serà el torn del músic i director d’escena Xavier Albertí, que comptarà amb Wanda Pitrowska, directora d’orquestra polonesa; i la cuinera Carme Ruscalleda oferirà un Pregó de forquilla i tovalló, que es podrà veure a la Plaça Major de Manresa el diumenge 18 d’octubre.

IN SOMNI - Sinopsi

El Danny Jan no pot dormir. Està esgotat, però el cap li va a mil, enllaçant loops pel seu compte, donant voltes i voltes, com fan els plats sota els seus dits a les noctàmbules sessions interminables. Entreobre els ulls i distingeix en la penombra la col·lecció de ninotets encaixats entre centenars de discs ratllats de tant scratching. Un que toca el flabiol sembla fer-li l’ullet des del prestatge. Tot es confon. Els plats giren i giren projectats a les retines fins que, hipnotitzat per l’espiral, el Danny Jan cau en un son profund.

In Somni és un espectacle que es serveix de l’imaginari oníric per tal de recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posada en escena dinàmica i versàtil on l’ampli ventall de possibilitats de la dansa urbana i contemporània deixaran l’espectador bocabadat. Dj Mario Nieto, la Cobla Sant Jordi i Kulbik Dance troben un espai comú per les seves diverses disciplines artístiques capturant l’atenció de l’espectador, que es trobarà immers al món dels somnis, on fins allò més inversemblant encaixa perfectament.

Autoria:  Kulbik Dance Company, Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Dj Mario Nieto
Direcció i coreografia:  Kanga Valls

Assessorament musical i ajudant de direcció:  Pep Moliner

Ballarins:  
Kanga Valls, Isaac Suárez, Christian Pérez, Manel Cabeza, Sergi Orduña, Susanna Ayllón

DJ:  Mario Nieto

Músics:
Flabiol i tamborí:  Xavier Torrent
Tibles:   Ivan Alcazo i Oriol Gibert
Tenores:   Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez
Trompetes:  Sergi Marquillas i Timi Rodríguez
Trombó:  Isi López
Fiscorns:  Pep Moliner i Miquel Àngel López
Contrabaix: Joan Druguet
Música:   Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Dj Mario Nieto
Coproducció:   Ajuntament de Barcelona, Mercat de Les Flors, Fira Mediterrània de Manresa

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More