dimecres, 23 de setembre del 2015

Reestrena solidaria de Mar i Cel

REESTRENA SOLIDÀRIA DEL MUSICAL ‘MAR I CEL’ de Dagoll Dagom, 

amb la col·laboració d’Amics de la Gent Gran, 
Avismón Catalunya,  Càritas Diocesana de Barcelona
i Creu Roja

Aquestes entitats socials i Dagoll Dagom reivindiquen 
l’accés a la cultura per a la gent gran en situació vulnerable

L’1 d’Octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, Avismón Catalunya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Amics de la Gent Gran volen recordar la situació de precarietat econòmica, soledat i dependència que pateixen moltes persones grans. A Catalunya, hi ha més de 254.000 persones majors de 65 anys que viuen soles. 

A més, 7 de cada 10 persones grans ateses per Creu Roja han vist disminuir la seva capacitat d’estalvi durant els darrers anys i el 57% estan afectades per la crisi.

Com a acció reivindicativa, per demanar un compromís a les administracions i a la indústria cultural per garantir el dret humà d’accés a la cultura, la companyia Dagoll Dagom convida 1.000 persones grans i voluntariat acompanyant de les 4 organitzacions a la reestrena de l’emblemàtic musical ‘Mar i Cel’, al teatre Victòria de Barcelona el proper l’1 d’Octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. 

Aquesta acció solidària pretén fer visibles les grans dificultats de la gent gran per accedir a la cultura i sensibilitzar la societat sobre aquest problema.

Les entitats socials Avismón Catalunya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Amics de la Gent Gran amb el suport de la companyia Dagoll Dagom, volen reivindicar aquest el dret de les persones d’edat avançada. En aquest sentit, demanen un compromís per part de les administracions, la indústria cultural i la resta d’agents socials implicats en aquest àmbit per garantir el dret a la cultura per a les persones grans que viuen en situació de precarietat.

La cultura també és un aliment de primera necessitat!

El Gran Teatre del Liceu, en solidaritat amb aquesta iniciativa, farà una donació de 60 entrades per assistir a les representacions de l’òpera Nabucco, que seran sortejades entre els assistents a l’acte.

Des de el nostre modest espai volem felicitar a Dagoll Dagom per aquesta magnifica iniciativa i donar el nostre recolzament a la gran tasca que duen a terme les entitats socials, i tot el seu voluntariat, en favor de la nostra gent gran.  Moltes gràcies a tots.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More