dimarts, 29 de setembre del 2015

20a Mostra de Teatre de Barcelona

Des de el 5 d'octubre al 2 de novembre, tots els dilluns, dimarts i dimecres
es representaran les 13 obres seleccionades
 per a participar en la 20a Mostra de Teatre de Barcelona, 
que promou el Teatre del Raval

·  L'estrena d'aquest any de la Mostra la farà la CIA BROU D’ARTS amb: PELL DE PORC
d' IMANOL FERNANDEZ
el dilluns 5 d'octubre a les 21h.
Intèrprets:  
SERGI AMAT,  DANI CODINA  i
IMANOL FERNÁNDEZ

SINOPSI:
És la historia de tres germans en hores baixes, que asfixiats per un deute amb un mafiós de mala reputació, decideixen segrestar un home per així cobrar-ne un suculent rescat. La casa on es van criar i concretament unes velles golfes seran la seva base d’operacions. Una càmera de vídeo col·locada a l’habitació de la mare, un monitor i un cable RCA comprat al pakistanès de la cantonada, seran l’únic enllaç entre el públic, els segrestadors i el segrestat. I el que aparentment havia de ser fàcil i ràpid es comença a complicar cada cop més i un pla que en un principi semblava sòlid i efectiu, esdevé fràgil i ple d’escletxes.

·  El dimarts 6 d'octubre a les 21h. serà la CIA LA VIRTUOSA la que presentarà el seu muntatge:
"CATALUNYA TRIOMFANT O RELLOTGE SENSE AGULLES"
de creació pròpia, a partir de textos de: 
 KARL VALENTIN
Intèrprets:
ROGER BOSCH, JOSÉ LUIS CAMPANARIO, 
CLÀUDIA CRUCES, NÚRIA FRÍAS, 
CLARA LLORET, LAURA PORTA i 
CRISAL RODRÍGUEZ.
Direcció:  THOMAS SAUERTEIG

SINOPSI:
Set personatges en un mateix espai. Junts, però alhora molt sols: cadascú assegut a la seva petita taula. Al fons, una gran senyera. Un piano.Set actors, sis catalans i una valenciana, que presenten, dirigits per un alemany, uns esquetxos del bavarès Karl Valentin. I que es troben al mateix temps, en busca d’una identitat, de companyia, d’esperances. Reflexionen sobre la seva condició com a catalans: Com som? Què tenim? Què hauríem de fer? A què esperem?Una obra que evoluciona i es transforma, incorporant a cada posada en escena el que succeeix a la societat en aquest moment. Set pallassos que ens fan reflexionar i riure; a partir de les escenes de Karl Valentin, qui amb genialitat i enginy, descobreix les absurditats del llenguatge i dels nostres mecanismes de supervivència quotidiana així com de la nostra actualitat catalana. Evitant els tòpics o rient-se d’ells. Riuen, sobretot, d’ells mateixos.

·  I el dimecres 7 d'octubre a les 21h. la CIA ESPAI DUAL presentarà "BE GOD IS"
d'ORIOL PLA, BLAI JUANET I MARC SASTRE
Intèrprets:
BLAI JUANET SANAGUSTÍN, ORIOL PLA i
MARC SASTRE
DIRECCIÓ AUTODIRIGIDA, AMB RECOLZAMENT EXTERN DEL MINER MONTELL

SINOPSI:
Tres personatges apareixen de llocs diferents portant l’harmonia, l’expressió i la màgia per regalar-li a la persona vivent que tinguin davant. De sobte, l’espai oníric apareix, la música transforma el moviment… i ningú entén res. L’equilibri no es manté, un està sota el jou de l’altre, els dos a un i els tres al ritme, a la ingravidesa, al domini, al desequilibri, al contratemps, a l’espai…Un show addictiu, emocionant, delirant sense conservants ni colorants.


La 20ª Mostra se celebrarà del 5 d'octubre al 2 de novembre al Teatre del Raval. 
(funcions de dilluns a dimecres a les 21h. Preu: 10€)

La Mostra de Teatre de Barcelona creada  l’any 1996 per Empar López i organitzada per Artípolis, s’ha consolidat, durant les edicions anteriors, com una plataforma indiscutible que ha impulsat a actors, autors i directors, facilitant així la seva promoció dins del panorama teatral del nostre país. 

La 20a edició se celebrarà al Teatre del Raval, seu única de representació dels tretze projectes seleccionats, i també acollirà les obres guanyadores dintre de la seva programació estable.

Aquest any, però, no és una edició com una altra: celebren els 20 anys de vida, fet que, donat el panorama cultural actual, és molt remarcable. Han vist néixer i morir molts festivals i després de 20 anys de lluita, de treball i esforç, de reinventar-se i de superar grans dificultats, l’MTB ha assolit aquest petit gran miracle.

La Mostra és el referent indiscutible per a qualsevol companyia que vulgui projectar-se professionalment ja que defensa a ultrança els espectacles de creació pròpia. En l’actualitat l’MTB s’ha convertit en una plataforma cultural necessària pels professionals del sector. Aquest fet es reflexa en el número de projectes presentats per participar-hi, que enguany ha estat de més de 120. 

Un altre fet que caracteritza la Mostra, és l’afluència de públic a les representacions, que cada edició segueix amb més fidelitat la programació. 

També compten amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i altres entitats com l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i l’Institut de Teatre i el patrocini de DAMM.

El Jurat d’enguany està integrat per Pep Armengol (director de càsting), Octavi Egea (autor teatral), Francesca Vadell, (professora de l'Institut del Teatre de Barcelona), Pepelú Guardiola (actor, director teatral i professor del Departament d'Interpretació de l'Institut del Teatre de Barcelona), Marc Angelet (autor i director teatral), Àurea Márquez (actriu), Pako Merino i Diego Lorca (actors, autors i directors de Titzina Teatro) i Elisa Díez (periodista, col·laboradora de Recomana.cat i Teatral.net; gestiona el bloc Butaques i Somnis).

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More