dimarts, 26 de gener del 2016

10è aniversari de la OCM




Dissabte 30 de gener · 20.30 h · Sala de Concerts · Palau de la Música Catalana

El violoncel·lista Asier Polo torna al Palau de la Música per obrir la temporada del 
10è aniversari de l’Orquestra Camera Musicae

El prestigiós solista, que ja va debutar al Palau acompanyat de la Simfònica d’Euskadi, interpretarà el concert per a violoncel i orquestra d’Edward Elgar 

L’OCM presenta cinc programes de producció pròpia i un concert extraordinari al mes de maig en la seva quarta temporada consecutiva de concerts al Palau 

Núria Rial, Àngel Òdena, Jordi Mora, Massimo Spadano, Rafael Pascual-Vilaplana i Miquel Ramos, convidats de la formació resident a Tarragona


L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona donarà el tret de sortida aquest dissabte, 30 de gener, a dos quarts de nou del vespre, a la seva quarta temporada de concerts de producció pròpia al Palau de la Música Catalana. Ho farà al costat d’un dels violoncel·listes espanyols de major trajectòria i reconeixement, el músic basc Asier Polo que sota la batuta de Tomàs Grau interpretarà com a solista el Concert per a violoncel i orquestradel compositor anglès Edward Elgar. Per completar el programa, l’Orquestra Camera Musicae ja en solitari tocarà la Simfonia núm. 3, op. 97, ‘Renana’ de Robert Schumann. Polo i l’OCM presentaran al Palau el programa que hauran interpretat just un dia abans, el divendres 29 de gener, a les nou del vespre, al Teatre Tarragona on la formació que dirigeix Tomàs Grau hi té un cicle de quatre concerts des de la temporada passada.

Per a l’Orquestra Camera Musicae aquesta no és una temporada de concerts qualsevol: la formació celebra el seu desè aniversari i ho fa posant en valor el tarannà que els ha portat a aconseguir fites com un creixement sostingut en el nombre d’actuacions anual (que ja supera la cinquantena), en un context complicat, així com el fet de regularitzar les invitacions a solistes i directors de prestigi amb la voluntat de fer millorar l’instrument orquestral, en el seu conjunt.

Segons apunta el director titular i artístic de Camera Musicae, Tomàs Grau, ‘si haguéssim de buscar un símil musical al moment en què ens trobem, podem dir que durant aquests deu anys hem posat les bases d’allò que som i volem ser, n’hem definit les línies mestres. Hem introduit i exposat –com si es tractés d’una forma sonata- allò que l’Orquestra pot oferir. Ara entrem en la segona fase, la del desenvolupament d’una proposta musical ambiciosa en allò que fa referència als objectius artístics però propera en relació al tracte amb el públic i el sector’, afirma.

D’entre els programes que la formació orquestral portarà al Palau durant aquesta temporada de concerts que comença aquest dissabte i que s’allargarà fins al proper 20 de maig, destaquen la invitació a solistes amb una forta presència a l’escena internacional, com són les veus de la soprano Núria Rial (que repeteix col·laboració amb l’orquestra) o el baríton de Tarragona Àngel Òdena, ambdós protagonistes del concert especial d’aniversari que tindrà lloc el proper 6 de març, a la Sala de concerts, i on el conjunt que dirigeix Tomàs Grau abordarà l’obra amb la qual es presentava al públic fa una dècada: el Rèquiem de Gabriel Fauré. Aquest concert sumarà la invitació a un dels cors del Palau: el Cor Jove de l’Orfeó Català.

El preu de les entrades és de 25€ i 20€ en el cas de la Sala de Concerts i de 15€ en el cas del Petit Palau, a excepció del concert especial d’aniversari (35€ i 25€). Consulteu descomptes i abonaments a través del web del Palau de la Música Catalana: http://www.palaumusica.cat

IVa temporada de
l’Orquestra Camera Musicae 
al Palau de la Música Catalana

CONCERT NÚMERO 1: 

L’OCM i EL VIOLONCEL D’ASIER POLO
DIA DEL CONCERT: dissabte, 30 de gener de 2016, a les 20.30 h

SALA: Sala de concerts
DURADA: 100 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
E. Elgar: Concert per a violoncel i orquestra
R. Schumann: Simfonia núm. 3, op. 97, ‘Renana’
Asier Polo, violoncel
Tomàs Grau, director

CONCERT NÚMERO 2: LA MORT I LA DONZELLA

DIA DEL CONCERT: 
divendres, 26 de febrer de 2016, a les 20.30 h
SALA: Petit Palau
DURADA: 90 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
F. Schubert: La Mort i la Donzella
B. Bartók: Divertimento op. BB118 per a orquestra de corda
Jordi Mora, director

CONCERT NÚMERO 3:  EL RÈQUIEM DE FAURÉ i 4a DE TXAIKOVSKI
DIA DEL CONCERT: diumenge, 6 de març de 2016, a les 18 h
SALA: Sala de concerts
DURADA: 100 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
G. Fauré: Rèquiem
P. Txaikovski: Simfonia núm. 4, op. 36
Núria Rial i Àngel Òdena, solistes
Cor Jove de l’Orfeó Català
Tomàs Grau, director

CONCERT NÚMERO 4:  LA MÚSICA AQUÀTICA VISTA PER MASSIMO SPADANO
DIA DEL CONCERT: divendres, 15 d’abril de 2016, a les 20.30 h
SALA: Sala de concerts
DURADA: 95 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
G. F. Händel: Música aquàtica
J. Haydn: La passione
W. A. Mozart: Concert per a violí i orquestra núm. 1
Massimo Spadano, violí solista i director

CONCERT NÚMERO 5: 125è ANIVERSARI DE L’ORFEÓ CATALÀ (CONCERT
EXTRAORDINARI · FORA D’ABONAMENT · CICLE CORAL ORFEÓ CATALÀ)
DIA DEL CONCERT: diumenge, 8 de maig de 2016, a les 18 h
SALA: Sala de concerts
DURADA: 110 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
J. Vila i Casañas: Te Deum
J. Vila i Casañas: El mirador
J. Vila i Casañas: Veni Creator Spiritus (estrena)
Marta Mathéu, soprano
Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano
Joan Cabero, tenor
Josep-Ramon Olivé, baix
Orfeó Català
Orquestra Camera Musicae
Josep Vila i Casañas, director

CONCERT NÚMERO 6: METAMORFOSIS
DIA DEL CONCERT: divendres, 20 de maig de 2016, a les 20.30 h
SALA: Petit Palau
DURADA: 82 minuts (amb pausa)
PROGRAMA:
M. Gil-Inglada: La Nit dels Dips (estrena)
C. Nielsen: Concert per a clarinet
R. Strauss: Metamorfosis
Miquel Ramos, clarinet solista
José Rafael Pascual-Vilaplana, director

Sobre l’OCM:

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors. L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, el San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Madrid i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. Recentment ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa.

De manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo, Un conte de Nadal i De Catalunya al món i prepara l’enregistrament de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració de Munich Sports. És membre de l’Associació Catalana d'Orquestres Professionals.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More