dijous, 21 de gener del 2016

Sons ètnics i folk amb NewCat a l'Auditori



El segell Seed Music Records aposta pels nous valors 

editant treballs de músics joves i d’estils diversos


La segona producció del NewCat aposta pel folk i els sons ètnics 
de la mà del graller Manu Sabaté


L’Auditori de Barcelona acull el dissabte, 23 de gener, a les nou del vespre, a la Sala Tete Montoliu, el concert de presentació del disc Ruralisme il·lustrat, després de passar pel FIMPT (Vilanova), el Pilarfolk (Saragossa) i la Fira Mediterrània (Manresa)

Aquesta producció, amb les veus de Gemma Humet i de la menorquina Anna Ferrer, ha obtingut la Beca Jaume Casademont de cultura popular a la innovació

El concert, que comptarà amb la col·laboració dels Castellers de Sants, s’emmarca dins la programació del Tradicionàrius 2016

Després d’una primera producció amb gust de jazz, en què la formació NewCat · The New Catalan Ensemble va apostar per la música original creada a partir de poemes musicats i amb la veu d’Andrea Motis com a fil conductor, en la seva segona aventura aquest conjunt musical, que integren músics canviants segons requereix cada projecte, posa l’accent en el folk i confia en el graller i clarinetista Manu Sabaté (1989) per liderar un octet de músics singulars.

Des del guitarrista Cisco Cardona (Riu), als percussionistes Martí Hosta i Bernat Torras (Coetus), passant pel graller i viola de roda Adrià Grandia (Tazzuff) o el tenora Magí Canyelles (cobla Sabadell). Les veus del projecte són les de la terrassenca Gemma Humet (que també ha enregistrat bona part dels temes del disc) i la menorquina Anna Ferrer. Una producció cent per cent ‘world music’, amb voluntat d’exportar un so fresc amb tocs ètnics i de factura minuciosa en relació a la seva producció. En definitiva, apta per a tots els públics.

En paraules de Sabaté, director musical del projecte que ha quedat reflectit en l’edició del CD Ruralisme il·lustrat (Seed Music Records, 2015), “contràriament al que molts, massa, pensen les tradicions tenen sentit en tant que contemplen la seva pròpia evolució. És per això que ens hem submergit en cançoners i en gravacions d’antics cantadors i hem fet renéixer tot aquest patrimoni per mirar-lo amb ulleres dels nostres dies”.

El concert de presentació de Ruralisme il·lustrat tindrà lloc el proper dissabte, 23 de gener, a les nou del vespre, a la sala Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona (Lepant, 150) i comptarà per a l’ocasió amb les projeccions de Sílvia Isach i la col·laboració especial dels Castellers de Sants que participaran en la sardana Penedès, arranjada pel NewCat_ètnic a partir d’una peça original d’Agustí Cohí Grau que musica un poema de Salvador Espriu.

Sobre Ruralisme il·lustrat, el disc del NewCat_ètnic.  Temes:

El Marinero (2’59)
A la muntanya (4’23)
El poder del cant (4’11)
El ballet de la muntanya (3’16)
Els tres garberets (3’20)
La ploma de perdiu (4’26)
Penedès (3’41)
Margarideta (2’38)
La Girondaina (3’31)
Jota dels gegants de Valls (3’29)
L’Hostal de la Pera i Sa núvia d’Algendar (8’14)

Amb:

Gemma Humet i Anna Ferrer (veus)
Martí Hosta (bateria i percussions)
Bernat Torras (percussions)
Francesc Cardona (guitarra)
Adrià Grandia (viola de roda i gralla)
Magí Canyelles (tenora i saxo tenor)
Manu Sabaté (gralla, clarinet baix i direcció musical)

Col·laboracions especials: 
Acari Bertran, panderetes a A la muntanya i L’Hostal de la Pera i 
Pau Figueres, guitarra a La ploma de perdiu

Director musical/arranjaments: Manu Sabaté

Editat per Seed Music Records

Totes les composicions són tradicionals excepte Penedès, original d’Agustí Cohí Grau. El recitat correspon al poema de Salvador Espriu Nosaltres, tots castellers

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More