dijous, 21 de gener del 2016

RENT, el musical, s'estrena en català


RENT, el famós musical,
s'estrenarà, ara en català, el pròxim dimarts 26 de gener
coincidint amb el vintè aniversari de la seva estrena a Nova York,
al Teatre-Casino de l'Aliança del Poble Nou
-Rambla del Poble Nou, 42-

Esteu escoltant la cançó més emblemàtica del musical:
 és l’anomenada ‘Seasons of Love’,  aquí traduïda com a ‘Temps d’amor’ 
on s’inclouen els famosos 525.600 minuts, quantitat exacta que té un any,  per trobar la... felicitat.



També podeu escoltar l'entrevista amb en Daniel Anglès, en aquest  ENLLAÇ

Les funcions prèvies de RENT començaran a partir del 23 de gener. La direcció de l’espectacle és de Daniel Anglès, que va protagonitzà la versió castellana del musical quan va arribar a Barcelona, al Teatre Principal a l’octubre de 1999. Ara dirigeix la primera versió catalana que s'estrena oficialment.


Intèrprets:
Nil Bofill, Víctor Arbelo,  Mireia Orrit,  Xavi Navarro,  Albert Bolea,  Anna Herevia, 
Queralt Albinyana,  Roger Berruezo,  Oriol Burés,  Jana Gómez,  Víctor Gómez, 
Edgar Martínez,  Lucía Torres  i  Ivan Valero. 


Daniel Anglès, el seu director, explica: 

"El 26 de gener de 1996 es representava per primer cop el musical RENT a la ciutat de Nova York, dos dies després de la mort del seu autor: el jove i desconegut Jonathan Larson. L’espectacle es va convertir ràpidament en un fenomen que va canviar la història del gènere i va connectar amb una nova generació que s’identificava amb aquests personatges que lluiten per mantenir el seu entorn, amenaçat per la malaltia i la mort, que s’aferren a la vida, que desperten el seu costat més creatiu i, sobretot, que compten la seva vida en moments d’amor. 

De l’off-Broadway a Broadway: Dotze anys ininterromputs en cartell a la Gran Ciutat, convertint-se en el 10è musical de més èxit de tots els temps. Llistes inacabables de premis a tot el món, inclòs el Pulitzer; una pel·lícula l’any 2005 i produccions a tot el món: una de les quals, a Barcelona, el 1999.

Per primera vegada en la història del gènere a la nostra ciutat, una producció original de Broadway i el seu equip creatiu arribaven a casa nostra per estrenar un musical amb un repartiment d’aquí. Una aposta valenta i arriscada de Focus i Rock&Pop (actualment Stage). Jo vaig tenir la sort de formar part d’aquella producció. La directora ens va dir el primer dia d’assaig que entrar en contacte amb RENT ens canviaria la vida. Jo no m’ho vaig creure... però així va ser. I sempre he sentit que necessitava tornar a aquell espectacle, aquella història, aquella música... aquell món. 

El 26 gener de 2016, vint anys després d’aquella primera funció a NY, estrenem la nostra producció: una posada en escena nova i, per primer cop, en català. 

Hi ha una nova generació d’intèrprets. Hi ha una nova generació de públic. I RENT ja és un clàssic. I els clàssics cal revisar-los. Reviure’ls. 

L’origen d’aquesta aventura és, com sempre, una conversa i d’aquí... passem als fets. Un grup de sis companys, tots de la part artística, decidim recuperar l’essència i el lloc des del qual Jonathan Larson va estrenar l’espectacle. Abans de l’èxit, abans de Broadway, abans de les grans produccions. Hem anat sumant complicitats i som aquí: preparats per tirar endavant un projecte ambiciós tan artísticament com, per què no, empresarialment. 

Tothom amb qui hem parlat ens ha donat el seu suport i ens ha animat a tirar endavant, tant els que han pujat al vaixell com els que finalment no ho han pogut fer. A tots ells els donem les gràcies perquè ens han ajudat a arribar on som ara: el lloc on entenem que, finalment, havia de ser. En algun moment de la meva vida vaig decidir que tot era possible, que tot s’havia d’intentar. 

I som aquí. Fent. La frase que més m’agrada de l’obra la diu Mark Cohen, el personatge que vaig interpretar: “el contrari a la guerra no és la pau: és la creació”. És temps de canvis. I no crec en la guerra, així que... Disposem de l’eina més poderosa: gent amb talent que creuen en el projecte, convençuts que tot és possible. 

Actors, actrius, creatius, tècnics, dissenyadors, productors, gestors, inversors... tots, persones talentoses, generoses i compromeses, amb ganes de sentir que la nostra feina té sentit i ens fa millors. 

A tots els he dit que RENT els canviarà la vida. Alguns ja em comencen a creure."

Més 5 milions d'espectadors arreu de món, confirmem el fenomen que va néixer ara just fa 20 anys. 

RENT explica la historia de persones perdudes en el seu temps, que tracten de sobreviure a una societat que els gira l’esquena contínuament. Un musical sobre l’amistat, la vida i la mort... Un emocionant espectacle de teatre musical que ens porta per la vida de vuit joves bohemis, durant els '90 enfrontant les seves dures realitats amb fortes esperances i ganes de viure.

Prenent com a inspiració l'òpera La Bohéme, l'obra es centra en la vida d'un grup de joves artistes que comparteixen un apartament llogat a la ciutat de Nova York. Les seves relacions amb els amics i amants durant el transcurs d'un any, mentre que tots lluiten per sobreviure enfront dels conflictes, buscant la seva creativitat, el sentit de la vida i el seu lloc on viure

Horaris:
Prèvies: 23, 24 i 25 de gener
Estrena: Dimarts, 26 de gener .
Dijous: 20:30h.  Divendres: 21h.  Dissabtes: 18h i 22h. i  Diumenge: 18h.

Durada: 2 hora i 15 minuts
Idioma: Català

Fotos TV

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More