divendres, 8 de gener del 2016

Anna Karenina al Versus Teatre


ANNA KARENINA
El Versus Teatre i Retret Teatre adapten Anna Karenina de Lev Tolstoi,
es podrà veure fins el 24 de gener al Versus

Versió i direcció: Ivan Padilla
Intèrprets:
Anna Karenina  /   Lara Díez
Aleksei Karenin  /  Dani Ledesma
Aleksei Vronski  /  Ivan Padilla

Piano i música original, en directe: Cels Campos

Foto de família  (Foto ES)
La temàtica actual d’un text universal com el d’Anna Karenina ha despertat la curiositat de la companyia Retret Teatre. Seguint la línia d’adaptar textos cabdals de la literatura com Oceà d’Alessandro Baricco o Sunset Park de Paul Auster, ara han decidit dur a l’escenari l’obra més rellevant de Lev Tolstoi. 

Lara Díez, Dani Ledesma i Ivan Padilla (que ha adaptat i dirigit el muntatge) construeixen una peça íntima i propera que compta amb la música en directe de Cels Campos, una altra peça clau de la companyia.

La versió teatral d'Anna Karenina focalitza l'atenció en el triangle amorós que es crea entre Anna, el seu marit, AlekseiKarenin, i el seu amant, Aleksei Vronski, i segueix la lluita d'Anna, amb inevitable desenllaç tràgic, per aconseguir la felicitat, tenint l'amor i el desig com a motors primordials. 

La dramatúrgia respecta la trama principal i la majoria de diàlegs de la novel·la original, però apropant una mica més el llenguatge a l'espectador d'avui per fer-lo més efectiu teatralment.

Sinopsi:

Moscou, 1870. Estació de tren. Anna és a punt de prendre una decisió que canviarà el rumb de la seva vida per sempre.

Anna Karenina és la dona d’Aleksei Karenin, un respectat funcionaria amb una bona posición social. Tenen un fill en comú i una plàcida vida. 

Un dia, però, a l’estació de tren de Moscou, Anna coneix un altre Aleksei, el compte Vronski, un militar sense lligams i amb fama de seductor. Aquell dia tot canvia per a Anna: la passió pel comte l’obliga a qüestionar-se la seva tranquil·la vida i a dur a terme una fugida endavant, amb el desig i l’amor com a únics motors. 

Però el seu viatge per conquerir la felicitat toparà amb les lleis, les regles de la societat, la família i la solitud, i amb el seu marit, el seu amant i, també, amb ella mateixa.

Horari: De dimarts a dissabte a les 20:00h. Diumenge a les 18:00h.
Espectacle en català. Durada: 70 min.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More