dilluns, 18 de gener del 2016

La Llista a l'Espai Lliure


La llista, de Jennifer Tremblay 
es podrà veure del 21 de gener al 14 de febrer a l'Espai Lliure de Montjuïc
amb Laia Marull, dirigida per Allegra Fulton

La dramaturga canadenca Jennifer Tremblay és l'autora de La llista, un monòleg que gira al voltant d'una dona que fa llistes aparentment banals de les coses que ha de fer i amb el que va guanyar el Prix du Gouverneur Général 2008 en théâtre. 


L'actriu Laia Marull és aquesta dona en la versió catalana de Cristina Genebat, dirigida per una altra actriu, la també canadenca Allegra Fulton, protagonista del muntatge original.

Del Canadà passant per La Brutal arriba a l'Espai LLiure aquest monòleg de Jennifer Tremblay. Obra per a una actriu. Una dona que esquiva la vida. Frases curtes, que ens descobreixen el seu món interior, configuren la trama i ens ajuden a descobrir la vida d’Ella i el perquè del seu remordiment. 

Un text d’abast universal en què es reflecteix una societat cada cop més allunyada de les coses essencials, perduda en les obligacions quotidianes i desconnectada dels fets més senzills. Una possibilitat de canvi. Un relat en format de llista. 

El text de La liste va ser guardonat amb el Prix du Gouverneur général 2008 en théâtre, el Prix Auteur Dramatique Banque Laurentienne 2009-2010 i el Prix MichelTremblay 2010. El gener del 2010 va ser publicat per Les Éditions de la Bagnole, una editorial fundada per l’autora i Martin Larocque. 

En francès, es va estrenar el 12 de gener del 2010 al Théâtre d’Aujourd’hui de Mont-real, dirigida per Marie-Thérèse Fortin i interpretada per Sylvie Drapeau. I en anglès, l’11 d’octubre del 2010 al Canadian Stage de Toronto coproduïda amb el Nightwood Theatre, dirigida per Kelly Thornton i protagonitzada, precisament, per Allegra Fulton.

La llista és una coproducció entre el Teatre Lliure i La Brutal.



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More