dilluns, 18 de gener del 2016

UBÚadella s'acomiada el 31 de gener

ÚLTIMES SETMANES de funcions d’UBÚadella a l’ALMERIA TEATRE.
Romendrà en cartell fins el 31 de gener, improrrogable


Escrit i dirigit per Victor Alvaro, UBÚadella és un espectacle de nova creació de la companyia GATARO que esdevé una manera bufonesca de tornar al dramaturg i director català Albert Boadella, així com a la seva companyia Els Joglars, l’impagable servei de popularització i manteniment de la tradició Ubuesca sobre l’obra d’Alfred Jarry.

Podeu recuperar la nostra entrevista amb Victor Alvaro des de aquest  ENLLAÇ


En aquest nou muntatge, que ha rebut crítiques molt elogioses, UBÚadella es resisteix a anar al psicòleg. Ostenta un dels càrrecs més alts als que culturalment pot aspirar, i l'obsessiona l'opinió que deuen tenir d'ell els polonesos, els seus anteriors súbdits.

Ubú, el personatge creat per Jarry, ha transcendit més enllà del propi autor, i de l’obra per a la qual va ser creat, per convertir-se en una icona universal; una versió escatològica de Macbeth, inflada pel poder i igualment guiada des de les ombres per la seva companya.

“Albert Boadella, en més de 40 anys de pertinença a Els Joglars, ha recorregut aquesta espiral, símbol identificatiu d’Ubú, de manera ascendent, i ha culminat aquest ascens majestuosament abdicant en el seu més fidel acòlit, Ramon Fontseré; amb tan d’èxit, que qualsevol diria que el Papa Benedicte XVI o el monarca espanyol Juan Carlos I l’haguessin volgut emular”, explica el director, qui afegeix: “Però tots sabem que al que ell realment aspira és a ser el bufó de la cort, i com a tal, esperem que ens faci gaudir en el seu propi Ubú...adella”.

L’espectacle, que es va estrenar el passat 21 de desembre, està protagonitzat pel mateix Victor Alvaro, juntament amb Frank Capdet, Gemma Deusedas, Savina Figueras i Tono Saló.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More