dijous, 28 de gener del 2016

Hamlet a judici, al Lliure de Gràcia

HAMLET A JUDICI 

Please, Continue (Hamlet), de Roger Bernat i Yan Duyvendak, 
es podrà veure els dies 29 i 30 de gener al Lliure de Gràcia


Jutges, advocats, fiscals i forenses són els protagonistes de Please, continue (Hamlet), una proposta de Roger Bernat i del dramaturg holandès Yan Duyvendak, en la qual es jutja el princep Hamlet per la mort de Poloni, mentre el públic fa de jurat popular. 

Presentada a l'última edició del Festival Temporada Alta de Girona, aquesta mena de seqüela experimental de l'obra més coneguda de Shakespeare es podrà veure en dues úniques sessions, els dies 29 i 30 de gener, al Lliure de Gràcia.

Què passaria si Hamlet fos processat per l'assassinat de Poloni? Què ens amaga i què ens descobreix el dret penal de la tragèdia de Shakespeare? Ho descobrirem de la mà de Roger Bernat amb professionals del ram. 
Please, continue (Hamlet) es presenta com un procés al tribunal penal i es desenvolupa en un (veritable) jutjat. El projecte porta a escena un jutge, un advocat, un fiscal, un escrivà i un bidell autèntics… “reclutats” a les llistes del col·legi professional de cada una de les ciutats on es presenta l'espectacle. Mobilitzem aquests dignataris de la justícia seguint la tradició dels mock trials practicats per les seves diverses corporacions, és a dir, casos-tipus de judicis que es practiquen com a exercici, sota la forma d'oratòries precises o de concursos d'eloqüència. L'únic papel interpretat per un actor és el de l'acusat.Roger Bernat
Intèrprets Mercè Aránega, Gertrudis  /  Pol López, Hamlet  /  Maria Rodríguez, Ofèlia

Judicatura divendres 29: Xavier Bernal, forense / Luis Borrás Roca, psiquiatre / Albert Coloma, jutge / Belén Marín, fiscal / Irene Sánchez, agent judicial / Emili Zegrí, advocat

Judicatura dissabte 30: Xavier Bernal, forense / Luis Borrás Roca, psiquiatre / Eva Labarta, advocada / Félix Martín, fiscal / Marisa Maurel, jutgessa / Irene Sánchez, agent judicial

Direcció tècnica Txalo Toloza / producció executiva Helena Febrés Fraylich

Producció Dreams Come True, Genève en coproducció amb Le Phénix (Valenciennes), Huis a/d Werf (Utrecht), Théâtre du Grü (Ginebra), Elèctrica Produccions (Barcelona) 

Residències: Montévidéo (Marsella), Le Carré Les Colonnes Scène conventionnée (Saint-Médard-en-Jalles/Blanquefort)

Amb la col·laboració de Ville de Genève, République et canton de Genève, Pro Helvetia Fondation suisse pour la culture, Loterie Romande, Corodis i INAEM - Ministerio de Educación, Cultura y Deporte de España. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More