divendres, 15 de gener del 2016

No apostis pels anglessos a l'Off La Villarroel

 L'Off La Villarroel presenta
No apostis pels anglesos

del 19 de gener al 4 de febrer

"A la vida, cada passa, cada decisió, és una aposta que prenem, i cada èxit i cada fracàs dependrà del risc i la perspicàcia de les apostes que anem fent. En qualsevol cas, i per tenir més probabilitats de guanyar, serà millor que no apostis pels anglesos."
Vladimir Djurdjevic, autor de l'espectacle 

Director:  Dusan Tomic
Intèrprets:  David Olivares, José Pérez, Óscar Garcia
Producció:  Partizan Teatre


Segons apunta Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel, "aquesta tragicomèdia parla de l’amistat amb el pretext de les apostes esportives”. El muntatge forma part del cicle l'Off La Villarroel de la present temporada. 

El director també ha volgut remarcar que l'espectacle no és una crítica al món de les apostes esportives, sinó a la crisi que es viu actualment. Per a Tomic el més important és que “l’obra dóna una solució per enfrontar-se a ella”. L'objectiu de No apostis pels anglesos és anar més enllà de veure qui guanya l’aposta. 

Segons explica Oscar Garcia, "el muntatge analitza l’evolució dels personatges i quins són els motius que els han portat a fer aquestes apostes, fins al punt que el públic pot decidir qui dels tres és més miserable".

Els personatges d’aquesta obra són tres losers, tres ludòpates socials que s’interessen per dos equips perdedors de la segona divisió anglesa. “Els hi va la vida en aquesta aposta i en els diners que hi han invertit”, explica Jose Pérez-Ocaña, i afegeix que “això diu molt de com ells s’han desenvolupat en la vida”.

Tot i que l’obra es va estrenar l'any 2007 a Belgrad i s’ha representat en més de 200 ocasions, és la primera vegada que s'exhibeix a la resta d'Europa. 

Després de Lo único que necessita una gran actriz es una obra y las ganas de triunfar, de la companyia Vaca35 Teatro, y Othelo, de Gabriel Chamé, el cicle l’Off de La Villarroel acull No apostis pels anglesos, que s’estrena el pròxim 19 de gener i romandrà en cartell fins al 4 de febrer. 

Sobre l'espectacle:

No apostis pels anglesos versa sobre tres amics urbanites d’uns trenta anys que es troben d’amagat entre setmana per compartir i gaudir de les seves apostes a la lliga anglesa. En Pau, un home amb un fort sentiment d’inferioritat que viu a costa de la seva dona; en Piti, un infermer àvid d’aventurar-se en infinites relacions sexuals superficials; i en Bola, un desgraciat busca- vides que s'amaga sota una màscara bromista; es troben d'amagat entre setmana per gaudir d'una de les seves passions: apostar a la lliga anglesa.

Aquell dia només queda una aposta per resoldre’s, un únic partit de la Premier League, amb tres resultats possibles pels quals cadascun d'ells ha apostat diferent i per separat. Mentre el partit avança, la tensió entre ells augmenta i els tres personatges desvetllen la seva autèntica realitat. A mesura que canvien els resultats del partit, la relació entre ells també va canviant, fins al punt en què s’arriba a qüestionar l’amistat”,


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More