Benvinguts

Benvinguts al bloc de Temps de música, Temps d'espectacle

Ràdio Gràcia

Foto de la retransmissió radiofònica de La guerra dels mons

Temps de Cabaret

Enric Sunyol autor i director de l’espectacle Temps de Cabaret

El Rellotger de Gràcia

Adaptació teatral de El Rellotger de Gràcia, escrita i dirigida per Enric Sunyol

Els pescadors de Nadal

Poema dramatitzat i musicat, dirigit per Enric Sunyol.

Teatre

El teatro es poesía que se sale del libro para hacerse humana - Federico García Lorca

Commedia dell'arte

El teatro es una extensión de la vida. El actor está mintiendo con la verdad. Si tienes que matar en un escenario, no matas de verdad, pero tú sí estás trabajando con la verdad de unas emociones - Ana Belén

dimecres, 30 de setembre del 2015

12a edició de Viu el Teatre.

La 12a edició de Viu el Teatre comença la seva programació,



 i ens diuen: “Famílies amb infants de 0 a 12 anys, veniu al teatre?”
Comença la 12a. edició de la programació familiar VIU EL TEATRE!
12 espectacles familiars i un concert de presentació 
en tres espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona: 
(CCCB, Teatre Poliorama i Teatre Romea).


PETIT ROMEA:
La programació del Petit Romea dirigida als infants d’ara amb històries d’ara. Una proposta moderna, per infants a partir de 3 anys fins als 12 i per pares i mares amants del teatre català. Les funcions familiars es fan diumenges a les 12.00 h i s’iniciaran a partir del mes d’octubre i acabaran al novembre del 2015 amb dues propostes molt contemporànies. 
La durada dels espectacles és d’una hora.

“PATATU” d’Àngels Bassas i la companyia Únics produccions, per a nens a partir de 4 anys, serà l’espectacle responsable d’inaugurar la 12a. edició de VIU EL TEATRE en el Teatre Romea aquest diumenge 4 d’octubre de 2015 i es podrà veure, tots els diumenges, fins el 8 de novembre. Prendrà el relleu: "CANTA'M UN CONTE", per a nens a partir de 3 anys, els diumenges 15, 22 i 29 de novembre.

POLIORAMA EN FAMILIA:
El cicle Poliorama en família manté l’essència dels inicis de VIU EL TEATRE. L’objectiu és fer arribar el teatre a tothom, i cercar un públic ampli i heterogeni. Totes les obres programades, un concert i sis espectacles en concret, són propostes de mig/gran format de diversos gèneres, especialment teatre i teatre musical. Dirigida a infants des dels 3 fins als 12 anys. Les funcions es fan a les 12.30h. La durada dels espectacles és d’una hora aproximadament.

S'inicia la programació el diumenge 1 de novembre amb un espectacle per a tota la família: "PRESENTACIÓ NOU DISC", a continuació: "LES AVENTURES DE HÈRCULES", els diumenges 8, 15, 22 i 29 de novembre i "SOMRIURES I LLÀGRIMES" els diumenges 6, 13, 20 i 27 de desembre i 3 de gener de 2016.

CCCB:
Espai de teatre per als més petits de la casa. Una programació de quatre espectacles que permetrà als nadons des dels 0 fins als 5 anys, descobrir el món del teatre, a partir d’experiències teatrals de 30/40 minuts que exploren diverses disciplines artístiques com la música, teatre d’objectes, les arts plàstiques o la dansa. La sala del CCCB és un espai diàfan on les famílies poden estar al terra amb catifes o cadires. Les sessions estan limitades a 70/80 persones per funció per tal de gaudir de l’espectacle de forma pròxima i personalitzada en un ambient relaxat i creatiu, es faran dissabtes a la tarde i diumenges al matí, en diferents horaris.

Iniciarà la seva programació el mes de gener amb "30 ELEFANTS SOTA UN PARAIGUA"

Espectacle inugural Temporada Alta 2015

XXIV TEMPORADA ALTA
FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT


Del 2 d’octubre al 8 de desembre de 2015 :

Temporada Alta inaugura per primera vegada amb un muntatge de carrer obert a tothom: Cerimònia del foc, de Cie Carabosse, un itinerari de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona

La companyia francesa utilitzarà 3.400 pots de foc de diverses mides i formats, una vintena de màquines i artefactes, i comptarà amb un equip de 15 persones i fins a 12 voluntaris de la colla local Diables de l’Onyar
PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA DE L’ITINERARI AQUÍ

Divendres 2 d’octubre aixeca el teló la 24ena edició de Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya, Girona-Salt. Ho fa de la mà de la prestigiosa companyia francesa Carabosse, que s’encarregarà de donar el tret de sortida al festival amb Cerimònia del foc, un itinerari lliure de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona. És la primera vegada que una instal·lació de carrer oberta a tot el públic inaugura el festival i s’ha escollit un format d’espectacle apte per a tots els públics, popular i obert a la participació ciutadana.

La proposta, que compta amb 3.400 pots de foc de diverses mides i formats i una vintena de màquines i artefactes, no és un correfoc ni un espectacle de pirotècnia sinó que està pensat per gaudir de l’espectacle amb la família. A partir de les 20.30h i fins les 23.30h el públic podrà gaudir d’un recorregut lliure sense un punt d’inici ni un de final. Es calcula que es necessita aproximadament una hora i mitja per poder veure tots els racons i instal·lacions de l’espectacle, alguns situats en llocs tant emblemàtics de Girona com la Catedral, la Plaça de Sant Feliu, els Jardins dels Alemanyso les vores i ponts del riu Onyar. Carabosse comptarà amb la col·laboració de la colla local Diables de l’Onyar, que ajudaran amb el muntatge i l’encesa de les instal·lacions.

Cerimònia del foc proposa al públic que participi en un passeig de foc màgic, un desplegament artesanal de música i instal·lacions, en la descoberta d’espais coneguts sota una llum nova: la de les torxes i la de la imaginació. El col·lectiu d’arts de carrer Carabosse està especialitzat a capgirar la nostra visió dels centres històrics de les ciutats on actuen, espais patrimonials que queden gairebé convertits en una pista de circ, amb menjadors de foc, funambulistes autòmats, nenúfars encesos, bengales, rodes i torxes. Carabosse és una companyia amb una dilatada experiència en arts de carrer que s’adapta a cada ciutat amb una producció site-specific.

A aquest muntatge el seguiran un total de 110 espectacles al llarg de dos mesos i escaig, en una programació que persegueix l’equilibri entre la producció i coproducció de nous espectacles – 25 en total-, la promoció de l’autoria catalana – 66 propostes-, la implicació amb la creació contemporània – 28 espectacles - i portar els millors muntatges internacionals al nostre país –40 produccions- de 21 països diferents. A més, Temporada Alta continua creixent i oferint les principals novetats de la temporada en arts escèniques a 10 poblacions diferents, 4 més que l’any passat (entre elles Torroella de Montgrí i Palafrugell), i fins a 30 escenaris, 7 més que en l’anterior edició.

18a Fira Mediterrània


La Fira Mediterrània de Manresa inaugura amb In Somni, 
una trobada entre el hip-hop i la música de cobla

Kulbik Dance Company i la Cobla Sant Jordi s’alien en una producció 
de la Fira Mediterrània i el Mercat de les Flors

In somni es podrà veure de l’1 al 4 d’octubre al Mercat de les Flors
 i el 15 d’octubre al Teatre Kursaal


 L’espectacle inaugural de la Fira Mediterrània serà tota una declaració de principis. Amb aquesta trobada aparentment impossible entre hip-hop i música de cobla la Fira mostra l’aproximació entre cultura tradicional i cultura urbana. In Somni és una aliança entre la companyia de dansa urbana Kulbik i la Cobla Sant Jordi. 

El projecte va néixer durant la Fira de l’any passat com un laboratori. Un any després, la Fira presenta l’espectacle en coproducció amb el Mercat de les Flors de Barcelona, que també inaugura temporada amb aquesta proposta.

La resta de la jornada inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa es completarà amb un espectacle de circ modernista de gran format a càrrec de la companyia belga Le P’tit Bras, que presenta L’Odeur de la Sciure a la Plaça Major, i la final delConcurs Sons de la Mediterrània que tindrà lloc a la Taverna Estrella Damm.

Abans de l’espectacle inaugural, Màrius Serra oferirà el seu Pregó poliglot sota el paraigües d’una única llengua, una tercera part del Pregons, el projecte singular d’enguany a la Fira Mediterrània, amb el que el certamen manresà reivindica la potència i la vigència de la cultura popular en totes les seves formes. El periodista i escriptor oferirà una actuació única, personal i intransferible de 15 minuts. 

Dissabte 17 serà el torn del músic i director d’escena Xavier Albertí, que comptarà amb Wanda Pitrowska, directora d’orquestra polonesa; i la cuinera Carme Ruscalleda oferirà un Pregó de forquilla i tovalló, que es podrà veure a la Plaça Major de Manresa el diumenge 18 d’octubre.

IN SOMNI - Sinopsi

El Danny Jan no pot dormir. Està esgotat, però el cap li va a mil, enllaçant loops pel seu compte, donant voltes i voltes, com fan els plats sota els seus dits a les noctàmbules sessions interminables. Entreobre els ulls i distingeix en la penombra la col·lecció de ninotets encaixats entre centenars de discs ratllats de tant scratching. Un que toca el flabiol sembla fer-li l’ullet des del prestatge. Tot es confon. Els plats giren i giren projectats a les retines fins que, hipnotitzat per l’espiral, el Danny Jan cau en un son profund.

In Somni és un espectacle que es serveix de l’imaginari oníric per tal de recrear tot un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posada en escena dinàmica i versàtil on l’ampli ventall de possibilitats de la dansa urbana i contemporània deixaran l’espectador bocabadat. Dj Mario Nieto, la Cobla Sant Jordi i Kulbik Dance troben un espai comú per les seves diverses disciplines artístiques capturant l’atenció de l’espectador, que es trobarà immers al món dels somnis, on fins allò més inversemblant encaixa perfectament.

Autoria:  Kulbik Dance Company, Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, Dj Mario Nieto
Direcció i coreografia:  Kanga Valls

Assessorament musical i ajudant de direcció:  Pep Moliner

Ballarins:  
Kanga Valls, Isaac Suárez, Christian Pérez, Manel Cabeza, Sergi Orduña, Susanna Ayllón

DJ:  Mario Nieto

Músics:
Flabiol i tamborí:  Xavier Torrent
Tibles:   Ivan Alcazo i Oriol Gibert
Tenores:   Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez
Trompetes:  Sergi Marquillas i Timi Rodríguez
Trombó:  Isi López
Fiscorns:  Pep Moliner i Miquel Àngel López
Contrabaix: Joan Druguet
Música:   Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Dj Mario Nieto
Coproducció:   Ajuntament de Barcelona, Mercat de Les Flors, Fira Mediterrània de Manresa

Sorteig Invitacions Troianes 15


Troianes 15 inspirat en Les Troianes de Jean-Paul Sartre
Teatre Akadèmia, del 14 d'octubre al 8 de novembre

Posem a la vostre disposició el SORTEIG d'invitacions per a dues persones 
per a les representacions de:
dijous 15 d'octubre i  divendres 16 d'octubre a les 20.30h.

Els interessats heu d'enviar un mail a:
amb les vostres dades i dient-nos quin dia us interessa per a participar en el sorteig.

Els guanyadors rebran un mail de notificació el dimarts dia 13 al matí, 
al que hauran de donar conformitat, 
o les invitacions passaran a la primera persona que hagi quedat en llista d'espera. 

Sinopsi Troianes 15:
Aquesta producció contemporània trasllada l’acció 
fins a la societat atenesa del segle V
Parla del paper de la dona a la postguerra. 
O millor dit, del paper que se li adjudica,
del lloc on se la relega. 
Les dones de Troia seran repartides com a trofeus de guerra per ser esclaves i concubines dels vencedors.
Totes, no podran quedar-se a refer la seva terra,
no hi ha compassió per elles, 
són humiliades i els hi arrenquen la seva dignitat.

Repartiment:
Ramon Bonvehí,  Queralt Casassayas,  Anna Estrada, 
 David Ortega,  Magda Puig,  Lavinia Vila

Col·laboradors: Lluís Soler,  Bàrbara Roig,  Mercè Estrada
Direcció: Anna Estrada

L'obra, centrada en les dones que pateixen la submissió, permet aprofundir en el seu espai íntim i la relació amb els seus opressors. Ens explica també l’horror de la guerra, les conseqüències que té per als vençuts, però també per als vencedors. 

Parla de la por, del dolor, de la venjança, del sacrifici, de l’amor i de la mort. Particularment, se centra en la situació de la dona després d’una guerra, ja que fa una reflexió profunda del que està passant amb la violència de gènere, un comportament massa arrelat i present en totes les societats, sigui en un grau més o menys elevat.

Troianes 15 reflexiona sobre el valor que donem actualment a la dignitat, veu i opinió de la dona al segle XXI. Ens parla sobre el comportament humà en situacions de feblesa, misèria i dolor, com són les guerres, tant presents ara mateix.

dimarts, 29 de setembre del 2015

Exposició Amat/Lliure a Montjuïc



AMAT/LLIURE, EL DIÀLEG CÒMPLICE ENTRE L'ARTISTA I EL TEATRE

L'exposició sobre la vinculació de l'artista visual i escenògraf  Frederic Amat amb el Teatre Lliure es podrà veure a partir de demà i durant tota la temporada a Montjuïc.

El Teatre Lliure presenta l'exposició Amat/Lliure, una antologia visual mínima del diàleg còmplice entre l'artista i escenògraf Frederic Amat i aquest teatre.

Comissariada per Antonio Monegal, aquesta exposició es podrà veure des de el dia 30 de setembre, i fins al final de la temporada al foyer de la Sala Fabià Puigserver, a Montjuïc.

La història de la dedicació de Frederic Amat al món del teatre està estretament lligada a la història del Teatre Lliure. Amat ha dissenyat escenografies, vestuaris, objectes, publicacions i cartells, però també ha estat director d’escena i ha ideat espectacles multimèdia. 

Amat/Lliure es concentra en una selecció dels darrers vint anys, des de l’escenografia de Roberto Zucco (1993), dirigida per Lluís Pasqual, fins al muntatge infantil Moby Dick (un viatge pel teatre) (2013), i reuneix produccions tan emblemàtiques com Tot esperant Godot, dirigida també per Pasqual, les col·laboracions amb Gelabert a Zumzum-ka, Preludis i Ki, o la intervenció amb el mural Pluja de sang a la reformada sala de Gràcia.

Darrera oportunitat: promoció 1714, cònica d'un setge

Ens plau molt poder-vos oferir la darrera oportunitat 
per a que pogueu gaudir d'aquest magnífic espectacle,
a un preu molt especial:  11€
per a les representacions del dissabte 3 d'octubre a les 21h.
 i diumenge 4 d'octubrea les 19.30h.

Els interessats ens heu d'enviar un mail a:
tempsdemusicaiespectacle@gmail.com
deixant-nos el vostre nom, la quantitat d'entrades que voleu i per a quin dia.

Aprofiteu per anar amb la familia o els amics a recordar aquest moment de la història.

“ 1714, crònica d’un setge ”
El Musical
Torna al Jove Teatre Regina
6 ùniques funcions, a partir del 19 de setembre
Text i lletres cançons de Macià G. Olivella
Música original de Ferran González
Direcció: Maria Agustina Solé i Gerard Nicasi

Podeu escoltar un dels temes musicals de l'espectacle:
"El baluard de Santa Clara"

 Argument:

La matinada de l’11 de Setembre de 1714, abans de les 4’30 h, moment d’inici de l’assalt definitiu, un grup de barcelonins, defensors de la ciutat assetjada, esperen l’atac de les tropes de Felip V que rendirà Barcelona. 

En aquesta llarga estona de vetlla, tindran ocasió de reviure els tràngols del llarg setge i les circumstàncies que els han abocat a aquesta situació límit. Cada personatge, procedents tots de diferents indrets i diversos àmbits socials, té la seva pròpia visió, amb unes vivències distintes, que convergeixen en un mateix punt: la defensa dels seus drets com a catalans.

Gràcies a un dietari que escriu un jove estudiant, inserides en l’acció dels personatges en aquestes darreres hores, hi trobem escenes que retrocedeixen en el temps per explicar-nos les causes que han provocat la desesperada situació de Barcelona, les raons polítiques i esdeveniments, centrades, sobretot, en la reina Anna d’Anglaterra, figura històrica que unifica en la seva veu el que, en realitat, van ser moltes veus, decisions, pactes i estratagemes.

L’espectacle:

“1714, crònica d’un setge” és un musical dramàtic que gira al voltant de la caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques, ara fa tres-cents anys.

L’espectacle no vol ser un devessall d’informació. N’hi ha, evidentment, sobretot de causes i efectes, però teatralitzada, resumida, continguda en les diferents escenes i números musicals.

“1714,crònica d’un setge” és, sobretot, un espectacle que vol implicar l’espectador , arribar a ell a través de les emocions que bateguen ens els diferents personatges. Els vuit protagonistes abasten una àmplia gamma d’estament socials, des d’un oficial de casa gran, “un home honrat”, a la noia immigrant, des d’un maulet valencià, provinent de la pagesia i que seguirà lluitant contra la injustícia, fins a la dona emprenedora i avançada al seu temps, passant per un estudiant , una noia idealista i compromesa, el menestral i la padrina que sempre posa les coses a lloc. Vuit personatges que ens expliquen les seves experiències durant el setge, les seves emocions, els seus dubtes i les seves pors, que viuen la seva pròpia història dintre de la història que els hi ha tocat viure

“1714, crònica d’un setge”: Un espectacle musical

El llenguatge propi del musical ens permet emprar un seguit de codis que faciliten la comunicació amb el públic i ens permeten explicar, de manera intel·ligible, una crònica de 14 anys fonamentals de la nostra història. La música i el dietari del Quim, un estudiant, ens permeten obrir portes i finestres , quasi simultàniament, que ens aboquen als fets des de l’experiència viscuda pels personatges, narrada en primera persona. 

Només escoltar l’ inici d’una cançó, la música que la introdueix, ens predisposa a un estat d’ànim concret, que obre una via de comunicació directa entre l’escenari i la platea. Un número musical, per ell mateix, amb la barreja de música, lletra , interpretació i coreografia, ens transmet eufòria, il·lusió, enyorança, decisió, angoixa, fortalesa o convicció.

Aquest espectacle té 9 temes musicals, 9 cançons, que ens permeten, per exemple, presentar una pinzellada il·lustrativa de com era la ciutat de Barcelona, com a representació de Catalunya, en iniciar-se el segle XVIII, per a què així ens fem càrrec dels que suposà la caiguda del país davant les tropes borbòniques i el consegüent setge a què fou sotmesa la capital. I, a la vegada, podem tenir una clau per entendre la recuperació posterior, econòmica i política.

També ens permet confegir una paròdia política amb un número dedicat als tractats d’Utrecht i el “tracte” que ens van donar als catalans (podem estar agraïts a l’Europa progressista del moment, no ho dubteu). Alhora podem dibuixar l’esforç i l’eufòria que suposà la batalla del baluard de Santa Clara, o perfilar el clima angoixós , i a la vegada coratjós, de la resistència a ultrança que acompanyà els combats del darrer dia. Un Pare Nostre pot contenir tota la indefensió i tota l’esperança dels resistents, alhora que esdevenir un clam contra la injustícia . I les veus que no volen callar tenen el poder de combatre els Decrets de Nova Planta, ni que sigui amb una resistència passiva.

Les músiques són originals de Ferran González, que s'ha encarregat també de la direcció musical, ja amb un llarg currículum com a compositor per a espectacles musicals, sobre les lletres de Macià G. Olivella, que han aconseguit establir una connexió molt directa d’intencions. Les músiques il·lustren perfectament el contingut de les lletres i potencien allò que es vol dir i com es vol dir, creant el clima necessari a cada escena, i posant l’emoció en cada nota i en cada una de les veus que combinen.

Temporada Alta pel públic familiar




XXIV TEMPORADA ALTA

FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT

[ESPECTACLES PER A TOTS ELS PÚBLICS]

Temporada Alta aposta pels espectadors del futur amb 14 muntatges dirigits al públic familiar

El festival arrancarà el 2 d’octubre amb una proposta per gaudir en família i als carrers, Cerimònia del foc, del col·lectiu Carabosse 

Concerts per a nadons, proposta d’èxit en altres edicions del festival, torna amb tres espectacles dirigits als més petits, i la companyia internacional Compagnia TPO presentarà Bleu!, un espectacle recomanat a partir dels quatre anys

El Petit Príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix, Slava’s Snow Show d’Slava Polunin i PaGAGnini, d’Ara Malikian i Yllana, plats forts de la programació per a tots els públics

La programació està pensada perquè tothom trobi l’espectacle adequat a la seva edat, amb més oferta i més diversitat de gèneres i llenguatges que mai

Temporada Alta fa una clara aposta per arribar a tots els públics amb la programació de circ, música, teatre o dansa més àmplia i diversa de les darreres edicions, en la qual tenen una butaca reservada els espectadors del futur.

Propostes per al públic familiar:

Per als més petits i sota el segell de qualitat El Planter, el festival presenta també cinc espectacles pensats exclusivament per al públic familiar. Concerts per a nadons. Suite num.1. Els batecs del cargol és un dels clàssics de Temporada Alta que torna aquest any per despertar la sensibilitat artística dels més petits, per nens fins als 3 anys. A partir dels 4 anys trobem Bleu!, de la Compagnia TPO, un espectacle internacional de dansa, circ i teatre que integra projeccions de gran format i estructures interactives. Per a nens i nenes a partir dels sis anys el festival programa Alone deCia Sebas i Christian Atanasiu, un muntatge de circ i teatre gestual que ajuda als infants a enfrontar-se a les seves pròpies pors. Entre els 6 i els 12 anys ens arriba la proposta de José Antonio Portillo, Biblioteca de cuerdas y nudos.L’espectacle, que presenta una misteriosa biblioteca ambulant, ja ha triomfat en alguns dels principals festivals i teatres d’Europa. Per últim, i per a nens ja més grans, a partir dels 9 anys trobem el muntatge de dansa, circ i teatre Bag Lady deMalgosia Szkandera. A través de bosses de plàstic, la intèrpret crea un món de poesia i jocs.

Els espectacles que formen part d’El Planter són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. Són projectes amb valor afegit, per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres, en alguns casos amb activitats complementàries.

Propostes per a tots els públics:

Vuit són les propostes adreçades a tots el públics que programa el festival i que comencen el mateix dia 2 d’octubre amb l’espectacle inaugural, Cerimònia del foc, del col·lectiu d’artistes de carrer Carabosse, que oferirà un itinerari de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona. 

És un recorregut lliure que permetrà al públic gaudir d’instal·lacions de foc en diversos espais, descobrint la ciutat sota una llum nova. Al mes d’octubre també es podrà gaudir de dues propostes que combinen el teatre i la música: Allegro, de la companyia Cor de Teatre, dirigida per Paco Mir i que va estrenar-se a Temporada Alta 2014, i El Petit Príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix, producció que ens transporta, en format musical, al món màgic del clàssic de Saint-Exupéry. Slava’s Snow Show, de Slava Polunin, és una altra de les produccions que podrem veure al primer mes del festival. 

Torna a Girona després d’haver exhaurit totes les entrades a l’edició de 2009 i ho fa amb sis funcions que convertiran el Teatre Municipal en un paisatge poètic de glaç i neu. L’espectacle de circ és un èxit rotund que ja han vist més de tres milions d’espectadors arreu del món i que ofereix una experiència única per viure en família. Per últim, tanca la programació per a tots els públics del mes d’octubre Enfila SA, de la companyia Estampades, una producció de dansa i circ que enfila històries recreant la vida d’una fàbrica tèxtil.

El festival també ens acosta tres propostes pensades per a totes les edats: PaGAGnini d’Yllana i Ara Malikian, que converteix un concert de música clàssica en un gran espectacle d’humor; Rhum de Monti & Cia, l’espectacle pòstum deJoan Montanyès (Monti) sota la direcció de Martí Torras; i Bèsties, de la companyia Baro d’Evel, un espectacle de circ, dansa i música amb una important gira internacional tancada que tindrà la seva estrena a l’Estat espanyol en el marc de Temporada Alta, que n’és coproductor. 

Venda d’entrades i paquets de tots els espectacles al web del festival, 
a les taquilles dels teatres i a l’app del festival 

Podeu descarregar la programació completa del festival a:

El Temporada Alta escalfa motors


XXIV TEMPORADA ALTA

FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT
Del 2 d’octubre al 8 de desembre de 2015 :: www.temporada-alta.net

Programació de Música:

Temporada Alta presenta una àmplia programació musical que combina espectacles internacionals, nacionals, produccions pròpies i estrenes absolutes

Molts espectacles barregen de forma evident i amb protagonisme compartit música, teatre i dansa: Afectos de Rocío Molina i La Tremendita, An old monk de Josse de Pauw, Patetisme Il·lustrat de Carles Santos o Allegro, del Cor de Teatre dirigit per Paco Mir, entre d’altres

Entre els noms internacionals destaquen Ute Lemper, que torna per quarta vegada al festival, i Vinicio Caposella, que celebrarà els 25 anys de carrera acompanyat per la formació catalana Cabo San Roque

El festival presenta en primícia l’últim treball del saltenc Adrià Puntí, La clau de girar el taller, i l’últim disc de Niña Pastori, Ámame como soy

Concerts per a nadons, PaGAGnini o El Petit Príncep completen l’oferta musical amb espectacles dirigits al públic familiar

Temporada Alta és sobretot un festival d’arts escèniques però també programa una àmplia oferta musical. En la seva 24ena edició, aposta per un total de 29 muntatges, concerts de diferents gèneres i espectacles on la música hi te un paper protagonista:

Pel que fa als concerts dels artistes de fora del país, volem destacar Ute Lemper que torna per quarta vegada al festival, i hi farà l’única actuació a Catalunya o la presentació del nou treball de Vinicio Caposella Qu’Art de siècle acompanyat aquí per Cabo San Roque. També la presentació del nou disc de Niña Pastori Ámame como soy. Destaquem l’estrena deDécalage, el concert a quatre mans de Fabiola Toupin i Alfonso Vilallonga.

En l’apartat nacional, Adrià Puntí presentarà a Temporada Alta el seu nou disc La clau de girar el taller. Després de la presentació de l’espectacle BandBangBang l’any passat al festival, l’antiga ànima d’Umpah-Pah oferirà de nou a Girona la seva àmplia varietat de registres. Sílvia Pérez Cruz també serà present al festival amb un concert acompanyada d’un quartet de corda clàssic i Albert Pla amb Fermin Muguruza i “Refree” amb Guerra. José Domingo hi presentaràAlmería, Maria Rodés cantarà les seves “coplas” i Els Pets portaran a Girona #trespuntzero de cambra.

Hi haurà també molts espectacles on música i teatre o dansa es barregen de forma molt evident i comparteixen protagonisme: PaGAGnini, Afectos de Rocío Molina i La Tremendita, Last Tango in Berlin amb Ute Lemper, i Cor de Teatre i Paco Mir amb Allegro. L’estrena de Patetisme il·lustrat de Carles Santos i Made in Girona: Political Mother de Hofesh Shechter amb músics gironins. Tenim també An old Monk, un espectacle en què l’actor Josse De Pauw, acompanyat d’un grup de jazz. La banda de la fi del món de Loscorderos.sc i Miss Q és una producció de Temporada Alta que barrejarà música i creació contemporània que s’estrenarà durant la Setmana de Creació Contemporània.

També en l’apartat d’espectacles familiars hi trobem propostes amb música com la proposta de Concerts per a nadons,Suite num. 1. Els batecs del cargol , PaGAGnini o El Petit Príncep.

Venda d’entrades i paquets de tots els espectacles (al web del festival,a les taquilles dels teatres i a l’app del festival)

Podeu descarregar la programació completa del festival a:

http://www.temporada-alta.net/admin/js/kcfinder/upload/files/TA15_TALTA_baixa.pdf

20a Mostra de Teatre de Barcelona

Des de el 5 d'octubre al 2 de novembre, tots els dilluns, dimarts i dimecres
es representaran les 13 obres seleccionades
 per a participar en la 20a Mostra de Teatre de Barcelona, 
que promou el Teatre del Raval

·  L'estrena d'aquest any de la Mostra la farà la CIA BROU D’ARTS amb: PELL DE PORC
d' IMANOL FERNANDEZ
el dilluns 5 d'octubre a les 21h.
Intèrprets:  
SERGI AMAT,  DANI CODINA  i
IMANOL FERNÁNDEZ

SINOPSI:
És la historia de tres germans en hores baixes, que asfixiats per un deute amb un mafiós de mala reputació, decideixen segrestar un home per així cobrar-ne un suculent rescat. La casa on es van criar i concretament unes velles golfes seran la seva base d’operacions. Una càmera de vídeo col·locada a l’habitació de la mare, un monitor i un cable RCA comprat al pakistanès de la cantonada, seran l’únic enllaç entre el públic, els segrestadors i el segrestat. I el que aparentment havia de ser fàcil i ràpid es comença a complicar cada cop més i un pla que en un principi semblava sòlid i efectiu, esdevé fràgil i ple d’escletxes.

·  El dimarts 6 d'octubre a les 21h. serà la CIA LA VIRTUOSA la que presentarà el seu muntatge:
"CATALUNYA TRIOMFANT O RELLOTGE SENSE AGULLES"
de creació pròpia, a partir de textos de: 
 KARL VALENTIN
Intèrprets:
ROGER BOSCH, JOSÉ LUIS CAMPANARIO, 
CLÀUDIA CRUCES, NÚRIA FRÍAS, 
CLARA LLORET, LAURA PORTA i 
CRISAL RODRÍGUEZ.
Direcció:  THOMAS SAUERTEIG

SINOPSI:
Set personatges en un mateix espai. Junts, però alhora molt sols: cadascú assegut a la seva petita taula. Al fons, una gran senyera. Un piano.Set actors, sis catalans i una valenciana, que presenten, dirigits per un alemany, uns esquetxos del bavarès Karl Valentin. I que es troben al mateix temps, en busca d’una identitat, de companyia, d’esperances. Reflexionen sobre la seva condició com a catalans: Com som? Què tenim? Què hauríem de fer? A què esperem?Una obra que evoluciona i es transforma, incorporant a cada posada en escena el que succeeix a la societat en aquest moment. Set pallassos que ens fan reflexionar i riure; a partir de les escenes de Karl Valentin, qui amb genialitat i enginy, descobreix les absurditats del llenguatge i dels nostres mecanismes de supervivència quotidiana així com de la nostra actualitat catalana. Evitant els tòpics o rient-se d’ells. Riuen, sobretot, d’ells mateixos.

·  I el dimecres 7 d'octubre a les 21h. la CIA ESPAI DUAL presentarà "BE GOD IS"
d'ORIOL PLA, BLAI JUANET I MARC SASTRE
Intèrprets:
BLAI JUANET SANAGUSTÍN, ORIOL PLA i
MARC SASTRE
DIRECCIÓ AUTODIRIGIDA, AMB RECOLZAMENT EXTERN DEL MINER MONTELL

SINOPSI:
Tres personatges apareixen de llocs diferents portant l’harmonia, l’expressió i la màgia per regalar-li a la persona vivent que tinguin davant. De sobte, l’espai oníric apareix, la música transforma el moviment… i ningú entén res. L’equilibri no es manté, un està sota el jou de l’altre, els dos a un i els tres al ritme, a la ingravidesa, al domini, al desequilibri, al contratemps, a l’espai…Un show addictiu, emocionant, delirant sense conservants ni colorants.


La 20ª Mostra se celebrarà del 5 d'octubre al 2 de novembre al Teatre del Raval. 
(funcions de dilluns a dimecres a les 21h. Preu: 10€)

La Mostra de Teatre de Barcelona creada  l’any 1996 per Empar López i organitzada per Artípolis, s’ha consolidat, durant les edicions anteriors, com una plataforma indiscutible que ha impulsat a actors, autors i directors, facilitant així la seva promoció dins del panorama teatral del nostre país. 

La 20a edició se celebrarà al Teatre del Raval, seu única de representació dels tretze projectes seleccionats, i també acollirà les obres guanyadores dintre de la seva programació estable.

Aquest any, però, no és una edició com una altra: celebren els 20 anys de vida, fet que, donat el panorama cultural actual, és molt remarcable. Han vist néixer i morir molts festivals i després de 20 anys de lluita, de treball i esforç, de reinventar-se i de superar grans dificultats, l’MTB ha assolit aquest petit gran miracle.

La Mostra és el referent indiscutible per a qualsevol companyia que vulgui projectar-se professionalment ja que defensa a ultrança els espectacles de creació pròpia. En l’actualitat l’MTB s’ha convertit en una plataforma cultural necessària pels professionals del sector. Aquest fet es reflexa en el número de projectes presentats per participar-hi, que enguany ha estat de més de 120. 

Un altre fet que caracteritza la Mostra, és l’afluència de públic a les representacions, que cada edició segueix amb més fidelitat la programació. 

També compten amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya-Departament de Cultura, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i altres entitats com l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i l’Institut de Teatre i el patrocini de DAMM.

El Jurat d’enguany està integrat per Pep Armengol (director de càsting), Octavi Egea (autor teatral), Francesca Vadell, (professora de l'Institut del Teatre de Barcelona), Pepelú Guardiola (actor, director teatral i professor del Departament d'Interpretació de l'Institut del Teatre de Barcelona), Marc Angelet (autor i director teatral), Àurea Márquez (actriu), Pako Merino i Diego Lorca (actors, autors i directors de Titzina Teatro) i Elisa Díez (periodista, col·laboradora de Recomana.cat i Teatral.net; gestiona el bloc Butaques i Somnis).

Dues companyies amb segell madrileny arriben al Teatre Gaudí

Dues obres amb segell madrileny aterren del 2 al 4 d’octubre al Teatre Gaudí
Els dos espectacles compartiran aquests tres dies, en diferent horari

- "La noche justo antes de los bosques" de Bernard-Marie Koltès 
arriba després de passar per Liège i Edimburg

- La companyia nominada als darrers Premis MAX, Teatro defondo, 
ens acosta ara aquesta èpica història familiar: "Los atroces"

Ever Blanchet, director del Teatre Gaudí Barcelona, continua apostant per descobrir petites joies arribades de fora de Catalunya. Després del darrer èxit aclaparador de Mi relación con la comida, d’Angelica Liddell, ara és el torn de La noche justo antes de los bosques, de Bernard-Marie Koltès, i Los atroces, de Vanessa Martínez.

"LA NOCHE JUSTO ANTES DE LOS BOSQUES"   (de divendres a diumenge a les 20h.)


Després de representar-se durant tres mesos de temporada al Teatre La Puerta Estrecha de Madrid, passant al febrer pel Festival RITU de Liège (Bèlgica) i el FRINGE d'Edimburg 2015, l'última aposta d'Almaviva Teatre arriba a Barcelona els propers dies 2, 3 i 4 d'octubre.

La noche justo antes de los bosques, monòleg escrit per Bernard-Marie Koltès entre 1976 i 1977, es va estrenar al Festival Avignon Off. Un text poètic i que trasllada l'espectador a un univers personal, una quotidianitat alienada, prostituïda. Koltès presenta a un individu -un estranger que pot ser tots els individus- que deté persones en un carrer fosc en què tot sembla confondre’s.

Traducció: Sergi Belbel
Direcció: César Barló
Intérpret: José Gonçalo Pais

Sinopsi:

"En esta puesta en escena encontramos a un individuo perdido en una calle intentando detener a alguien que escuche su idea. Pero también encontramos a cada uno de los individuos y mujeres a los que encontró en algún momento, a aquellos a los que no detuvo y a todos los que conoció en su vagar de los viernes por la noche. Le conocemos a él mismo dejando un legado en vídeo para la posteridad, que es lo que el propio Koltès hizo en su propio texto.

La propuesta de AlmaViva Teatro es ese grito de un hombre que puede ser todos los hombres y mujeres. Un hombre que vive en un tiempo determinado, que vivió o que vivirá en todos los tiempos. Porque el teatro es un juego de espejos y debe ser universal y cada persona que venga a la sala debe sentir que ese que ahora nos muestra su situación podría ser él mismo en cualquier momento AlmaViva Teatro continúa su labor de trasladar al público una perspectiva social a través del teatro.

Un único espacio, simbólico, que se va transformando gracias a la evolución física del actor sobre el mismo. El público se sitúa apenas a unos centímetros de la representación, que se completa con una proyección de la realidad en circuito cerrado de vídeo directo.

Entrar en el mundo de Koltès siempre es un desafío. La propuesta que se presenta desafía directamente la sensibilidad del espectador. Mostramos el mundo urbano en el que estamos llenos de pantallas, selfies, personas que bajan la mirada o la indiferencia del viandante ante lo que sucede alrededor. 

Todo esto y más está comprimido en este intenso monólogo de apenas una hora y cuarto".

Podeu veure un vídeo promocional des de aquest ENLLAÇ


"LOS ATROCES"    (divendres i dissabte a les 22h., diumenge a les 18h.)



Los atroces, escrita i dirigida per Vanessa Martínez, és una història de fantasmes, la història d'una família al llarg del segle XX. És un viatge a la recerca dels errors d'aquesta família.

L'espectacle està inspirat en la saga grega dels Àtrides a la qual pertanyen Agamèmnon, Electra o Orestes, i neix en el si de la companyia Teatro defondo, que porta 13 anys de carrera. En aquests anys la companyia ha realitzat espectacles tan reeixits com El maestro de danzar, Mucho ruido y pocas nueces o Macbeth i ha estat finalistes als darrers Premis MAX amb el musical La ópera del malandro.

Repartiment:  Nuria Benet,  Mon Ceballos,  Pablo Huetos,  Vicenç Miralles,  Pedro Santos,  Gemma Solé  

Sinopsi:
"Orestes acaba de cometer un horrible crimen. En un viaje entre lo real y lo irreal se encontrará con los fantasmas de sus familiares muertos, seres que habitan en un desván donde se mezcla el tiempo y el espacio. Ellos cometieron enormes errores tam-bién y desde su aburrida eternidad guiarán a Ores-tes buscando el por qué de sus actos y, tal vez, una solución a un destino trágico que se remonta a principios del siglo XX.

“Todos arrastramos un crimen irreparable a cada paso creemos dejarlo atrás y sin embargo, al girar la mirada, está en nuestra espalda y ni siquiera lo comprendemos y pensamos “No fui yo, no fui yo quien lo hizo.”

Trobareu un vídeo promocional en aquest  ENLLAÇ









dilluns, 28 de setembre del 2015

Estrenes i novetats Setmana 40-2015

*  ESTRENES I TEMPORADES QUE ACAVEN AVIAT::
"Amor & Shakespeare"

"Socrates, juicio y muerte de un ciudadano", al Teatre Romea
"Allegro", al Teatre Goya, fins el 4 d'octubre i...
a partir del dia 6 i només fins l'11 d'octubre:
"Autorretrato de un joven capitalista español"
"Marits i mullers", a La Villarroel
"Caiguts del cel", al Teatre Condal:
"Amor & Shakespeare", al Teatre Poliorama
"Mar i Cel" torna al Teatre Victoria, a partir del 2 d'octubre
"Dona no reeducable", també al Lliure de Gràcia, fins el 3 d'octubre
"Crec en un sol Deu", al Teatre Lliure de Gràcia, fins l'11 d'octubre
"Premis i castigs", al Lliure de Montjuïc, a partir del 30 de setembre
"Molt soroll per no res", a la Sala Gran del TNC a partir del 15 d'octubre
"Només són dones", a la Sala Petita del TNC, a partir del 8 d'octubre
"El loco y la camisa", es reposa al Almeria Teatre a partir de l'1 d'octubre
"Cloaca", al Versus Teatre nova temporada a partir de l'1 d'octubre, compartin espai amb:
"Dies normals", que prorroga també a partir del mateix dia.
 "La noche justo antes de los bosques", al Teatre Gaudí els dies 2, 3 i 4 d'octubre. Compartirà espai durant els mateixos dies amb: "Los atroces"
"Van Gogh, el musical", al Teatre del Raval
"1714, crònica d'un setge", reposició al JoveTeatre Regina Dies 3 i 4 d'octubre
"El desvetllament d'una papallona nocturna", reposició a la Sala Atrium, fins l'11 d'octubre  
"Lo malo de ser perfecto" d'Antonia San Juan, al Bars fins el 30 de setembre
i del 8 al 25 d'octubre "Blam!"
"You say tomato", a la Sala Muntaner a partir del 30 de setembre
"Terra baixa", d'Àngel Guimerà en versió per a una sola veu de Lluís Homar, al Teatre Borràs
"Els homes són de Mart i les dones de Venus", al Club Capitol
"In somni", al Mercat de les Flors, de l'1 al 4 d'octubre
"Escenas de la vida conyugal", al Teatre Tívoli, de l'1 al 18 d'octubre

*  A GRÀCIA:

"Evita", d'A.LL.Webber, per primera vegada en català, a la Sala Montseny, els dies 3 i 4 d'octubre
"Las trece rosas", Teatre de El Centre, els dies 2, 3 i 4 d'octubre


 ESPECTACLES FAMILIARS:
-Ensenyem als nostres infants a anar al teatre;
  doncs ells seran el públic de demà-

"Magia junior", al Teatre del Raval

Festival "RIBS & SHOUT" , al Poble Espanyol, de l'1 al 4 d'octubre


Guanyador premi votació popular dels Premis Zirkòlika


L’artista Ramón Muñoz ‘Karoli’ guanya el premi de votació popular dels Premis Zirkòlika


El monociclista i excèntric Ramón Muñoz (Barcelona, 1958), més conegut com a professor Karoli, ha guanyat el premi de votació popular que es lliurarà demà dimarts durant la Nit de Circ (L’Auditori, 20.00 hores) i que està convocat per la revista Zirkòlika.

Karoli, un dels artistes històrics del circ català, amb més de 30 anys de trajectòria, va formar part durant 18 anys de la popular parella de monociclistes Boni i Caroli (1982-2000) i l’any 2001 va iniciar una carrera en solitari com a professor Karoli, un personatge excèntric amb el qual ha estrenat els espectacles L’Elixir de la Vida i L’home roda (2006). Amb aquest últim espectacle ha fet ja més de 700 actuacions. Entre els nombrosos països on ha actuat hi ha França, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Tailàndia, Grècia, Venezuela i Marroc. 

Deixeble de Rogelio Rivel, amb qui va aprendre les tècniques dels malabars i monociclisme, Karoli ha estat molt vinculat a l’Ateneu Popular de 9Barris (Barcelona) i ha treballat per al desenvolupament i normalització del circ a Catalunya com a president de l’Associació Catalana de Circ (ACC), durant els anys 90; i més recentment com a vocal de la junta de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). 

També ha participat en el projecte per a escoles Història del Circ (Circ Crac), a l’espectacle Bocatto di Cardinale, de Comediants, i com a col·leccionista disposa d’una exposició itinerant titulada Papers de Circ que s’ha pogut veure en diverses ciutats. Karoli rebrà demà el premi durant la Nit de Circ, una gala durant la qual també es lliuraran la resta dels Premis Zirkòlika.

El loco y la camisa al Almeria Teatre


L’ALMERIA TEATRE presenta 
“EL LOCO Y LA CAMISA”, de Nelson Valente

L’obra es representarà durant dues úniques setmanes:  de l’1 al 11 d’octubre

EL LOCO Y LA CAMISA”, una obra de la companyia argentina Banfield Teatro Ensamble escrita i dirigida per Nelson Valente, torna a Barcelona, ara l'Almeria Teatre c/. Sant Lluís, 64 (Gràcia)

EL LOCO Y LA CAMISA”, que la passada temporada es va representar a La Villarroel durant una setmana esgotant totes les entrades i després quatre setmanes al Teatre Romea, aconseguint grans elogis per part de la crítica, torna dins la seva gira per Europa recalant, per dues úniques setmanes, a l’Almeria Teatre.

L’obra, considerada tot un referent del teatre independent argentí actual, narra la història d’una família que amaga el seu boig de totes les maneres possibles. L’amaga del que hi ha fora i del que hi ha dins. 

A partir de la cruïlla entre un naturalisme auster i depurat, i la construcció de personatges arquetípics, la dramatúrgia d'aquesta obra aborda diversos eixos temàtics que es van entrellaçant: la bogeria, la convivència familiar, la revelació de la veritat i la violència domèstica. La posada en escena disposa als espectadors dins l'espai de la representació, buscant aprofundir la proximitat del públic amb els actors i l'acció.

EL LOCO Y LA CAMISA”, és una peça que aborda, mitjançant la construcció de personatges arquetípics, diversos eixos temàtics que es van entrelligant: la bogeria, la convivència familiar, la revelació de la veritat i la violència domèstica. 

En paraules de Nelson Valente, autor i director: 
“Una familia esconde a su loco de todas las maneras posibles. 
Lo esconde del afuera y del adentro. 
Suprimirlo sería el ideal. 
El loco se desarrolla amorfo y monstruoso,
 como un cuerpo dentro de un corset. 
Su habilidad, o su condena, es decir lo que ve sin filtros. 
En "El loco y la camisa" lo subjetivo,
cuando está unido al concepto de locura,
se vuelve quizá objetivo.
 ¿Quiénes son los locos y quiénes los sanos?

No existe mayor locura que la de vivir en la continua mentira. 
La irrealidad enloquece y pervierte. 
Y la maldad…, que se alimenta a sí misma sin descanso”.

dimecres, 23 de setembre del 2015

Programa 149

Escolteu l'enregistrament
del programa num. 149
del 17 de setembre de 2015,
mentre podeu consultar el Sumari:


Avui, primer programa de la temporada.
ENTREVISTES AMB:

*  Esther Marqués i Jordi Lara, 
Directora i responsable de la coreografia del musical
"EVITA", d'andrew LLoyd Webber
que es representarà, per primera vegada, en català
a càrrec de la A.A. Tercer Timbre,
a l'Auditori dela Sala Montseny, c/. Montseny, 39 (Gràcia)
el dissabte dia 3 d'octubre a les 21.30h. i
el diumenge dia 4 d'octubre a les 18h.

Roger Pera amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)

*  Roger Pera (Van Gogh) i Mingo Ràfols (Gauguin),
que ens parlen del musical:
 "VAN GOGH"
que s'estrena al Teatre del Raval

Mingo Ràfols amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)


Amparo Pamplona amb l'Enric Sunyol  (Foto TV)

*  Amparo Pamplona, que ens parla de:
"SOCRATES. Juicio y muerte de un ciudadano"
que torna al Teatre Romea després de l'èxit
del seu estrena dins la Temporada Grec 2015



  
 FRAGMENTS MUSICALS: 

*  "El musical de Santa Clara", del musical "1714, crònica d'un setge" que es representa al Teatre Regina  
    El principal tema musical de "Van Gogh", que s'estrena al Teatre del Raval
    Diferents temes d'Evita, que il·lustren l'entrevista amb Esther Marquès i Jordi Lara


COMENTARIS:

*  Avui em parlat, a més a més,  de:
    "1714, crònica d'un setge"
    La propera setmana; les Festes de la Mercè.
    El proper programa el dijous 1 d'octubre
    .

 A més de les habituals Seccions de Promocions i Cartellera.

 I el nostre comiat de sempre:  El teatre us necessita: ANEU-HI!!!

Reestrena solidaria de Mar i Cel

REESTRENA SOLIDÀRIA DEL MUSICAL ‘MAR I CEL’ de Dagoll Dagom, 

amb la col·laboració d’Amics de la Gent Gran, 
Avismón Catalunya,  Càritas Diocesana de Barcelona
i Creu Roja

Aquestes entitats socials i Dagoll Dagom reivindiquen 
l’accés a la cultura per a la gent gran en situació vulnerable

L’1 d’Octubre, Dia Internacional de les Persones Grans, Avismón Catalunya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Amics de la Gent Gran volen recordar la situació de precarietat econòmica, soledat i dependència que pateixen moltes persones grans. A Catalunya, hi ha més de 254.000 persones majors de 65 anys que viuen soles. 

A més, 7 de cada 10 persones grans ateses per Creu Roja han vist disminuir la seva capacitat d’estalvi durant els darrers anys i el 57% estan afectades per la crisi.

Com a acció reivindicativa, per demanar un compromís a les administracions i a la indústria cultural per garantir el dret humà d’accés a la cultura, la companyia Dagoll Dagom convida 1.000 persones grans i voluntariat acompanyant de les 4 organitzacions a la reestrena de l’emblemàtic musical ‘Mar i Cel’, al teatre Victòria de Barcelona el proper l’1 d’Octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran. 

Aquesta acció solidària pretén fer visibles les grans dificultats de la gent gran per accedir a la cultura i sensibilitzar la societat sobre aquest problema.

Les entitats socials Avismón Catalunya, Càritas Diocesana de Barcelona, Creu Roja i Amics de la Gent Gran amb el suport de la companyia Dagoll Dagom, volen reivindicar aquest el dret de les persones d’edat avançada. En aquest sentit, demanen un compromís per part de les administracions, la indústria cultural i la resta d’agents socials implicats en aquest àmbit per garantir el dret a la cultura per a les persones grans que viuen en situació de precarietat.

La cultura també és un aliment de primera necessitat!

El Gran Teatre del Liceu, en solidaritat amb aquesta iniciativa, farà una donació de 60 entrades per assistir a les representacions de l’òpera Nabucco, que seran sortejades entre els assistents a l’acte.

Des de el nostre modest espai volem felicitar a Dagoll Dagom per aquesta magnifica iniciativa i donar el nostre recolzament a la gran tasca que duen a terme les entitats socials, i tot el seu voluntariat, en favor de la nostra gent gran.  Moltes gràcies a tots.

Festival TNT 2015


Jan Lauwers & Needcompany obren el Festival TNT 2015 
amb l'estrena a l'Estat espanyol de The blind poet

El Festival omplirà Terrassa d'arts escèniques i nous llenguatges de l'1 al 4 d'octubre 
amb 25 espectacles, 1 exposició, 15 coproduccions i 55 representacions

Enguany 5 itineraris facilitaran l’accés del públic als espectacles del Festival TNT 2015

L'1 d'octubre arriba el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències amb 25 espectacles, 1 exposició i 4 activitats paral·leles. El Festival donarà el tret de sortida amb l’estrena a l’Estat espanyol de The blind poet l'última peça de Jan Lauwers i la Needcompany.

El Festival TNT és un aparador dels artistes que investiguen amb els nous llenguatges escènics, però no és només un espai per a l’exhibició sinó que també treballa per potenciar la creativitat i aposta per la coproducció. En aquesta edició el Festival TNT presenta fins a 15 coproduccions, 9 d’elles en estrena. El Conde de Torrefiel,companyia apadrinada pel Festival TNT 2015 presentarà 3 produccions en un mateix dia, la seva darrera creació, La posibilidad que desaparece frente al paisaje i dues peces que sorgeixen del procés d’investigació d’aquest espectacle Guerilla: conferència i Guerrilla: concert en les quals s’endinsen en l’abisme existent entre l’acció massiva i el pensament individual.

Altres coproduccions són la darrera peça de Xavier Bobés, Cosas que se olvidan fácilmente, un espectacle per a 5 espectadors sobre la memòria, Pla fix, Latung La La, una mena de pel·lícula d’animació poètica a mans de David Ymbernon, el western escènic Susurrando a los caballos de Los Moñekos, el monument públicMontutafi de Marcel·lí Antúnez o el que serà l’espectacle inaugural de FiraTàrrega: Compra’m, la darrera peça d’Insectotròpics.

A banda de les coproduccions, el Festival enguany acollirà l’exposició fotogràfica Via Lucis. Autorretratos con poemas, una mostra que ens porta a conèixer l’univers d’Angèlica Liddell, una de les creadors contemporànies més reconegudes de la nostra escena, des d’una nova perspectiva; o l’espectacle Rios do sono de la companyia portuguesa Circolando, un estudi sobre la son que comptarà amb la participació d’una quarantena de terrassencs a escena.

Aquests són alguns dels noms destacats del Festival TNT 2015 però no són tots. Per això, hem creat 5 itineraris sota els principals eixos d’interès del Festival amb els que us convidem a descobrir i fer el vostre propi recorregut pel Festival TNT - Terrassa Noves Tendències:

PROPOSTA D'ITINERARIS:



Recorregut dedicat a conèixer a fons El Conde de Torrefiel, els creadors apadrinats pel Festival TNT 2015. 

El Conde presenta al TNT tres espectacles que conformen aquest itinerari i que podreu fer en un mateix dia: Guerrilla: conferència, La posibilidad que desaparece frente al paisaje i Guerrilla: concert.




Aquest itinerari està format per espectacles gratuïts perquè tothom qui ho vulgui pugui participar al festival sense gastar ni un euro.

 El recorregut més respectuós amb les butxaques i pressupostos de tots els públics: Via Lucis, d’Angèlica Liddell, Públic, present 24h d’Ada Vilaró, Compra’m d'Insectotròpics, Music on cycles de La Dinamo, Monutafi de Marcel·lí Antúnez, Maibaum de Jordi Galí i Iceberg de Compañía ES.




El Festival TNT 2015 presenta fins a 15 coproduccions. 

Els espectadors que vulguin veure els espectacles més TeNeTeros no s’han de perdre aquest recorregut: Habrás de ir a la guerra que empieza hoy de Pablo Fidalgo, Cosas que se olvidan fàcilmente de Xavier Bobés, Pla fix, Latung La La de David Ymbernon, Susurrando a los Caballos de Los Moñekos, Entre tazas d'Eléctrico 28, Caravana de tràilers (G.R.U.A), La coronació de Barbarella de Dimitri Ialta, Compra’m dels Insectotròpics i El otro de Quim Vilagran i Romain Chat.



Aquest recorregut recull els espectacles més irreverents del programa del festival Deixa't portar per l'esperit punk i endinsa't en aquest itinerari: 

Via Lucis, d'Angèlica Liddell; The blind poet de Jan Lauwers; Liberté, Egalité, Beyoncé de PLAYdramatugia;Hostiando a M d'Agnès Mateus i Orode Nazarío Díaz.



El Festival TNT sempre treu el teatre al carrer i a espais no convencionals per tal d’acostar-lo a tots els públics, però enguany a més també hem fet que la gent surti de casa per pujar a l’escenari. 

Amb aquest itinerari podreu gaudir de les propostes més participatives, en què els espectadors s’han convertit en actors, perquè ells també són TNT. Una Família Balla, de Mariona Naudin; Públic, Present 24h d’Ada Vilaró; Entretazas d'Eléctrico 28; Rios do Sono de la companyia portuguesa Circolando; El Paseo de Robert Walser de Marc Caellas i Monutafi de Marcel·lí Antúnez.

Compra d'entrades:
The Blind Poet: https://beta.ticketea.com/the-blind-poet/




RIBS&SHOUT-BBQ Music Festival al Poble Espanyol

El primer festival de barbacoa i música de Barcelona tindrà lloc al Poble Espanyol
RIBS&SHOUT serà també una gran festa familiar

· El Poble Espanyol de Barcelona acollirà aquest festival que inclourà tallers de cuina per a nens, un taller de manualitats i també classes de country en línia, entre d’altres propostes

· Ribs&Shout, que tindrà lloc els dies 1, 2, 3 i 4 d’octubre, neix amb la voluntat de convertir-se en una gran trobada festiva per a tots els públics basada en la carn a la barbacoa i en la música en directe

· L’entrada al festival serà gratuïta per a residents a Catalunya.


RIBS&SHOUT és el nom del primer festival de Barcelona dedicat a la carn a la brasa, a la música i a la cultura BBQ. Una gran festa a l’aire lliure que inclourà activitats per a nens, joves i adults.

Les hamburgueses, els hot dogs i les costelles a la barbacoa seran els grans protagonistes... però no els únics. Una bona barbacoa no ho és si no s’acompanya de bona música i molta diversió. Per això, els assistents a aquesta trobada única podran veure en acció diverses bandes tribut a grups emblemàtics del rock internacional:Manel Fuentes&The Spring’s Team (tribut a Bruce Springsteen), Smoking Stones (tribut a The Rolling Stones), The Bond Scott Band (tribut a AC/DC), Willy and the poor boy (tribut a Creedence Clearwater Revival) i Al Sanchez & The Elvis Tribute Band (tribut a Elvis Presley). La programació musical es completarà durant els quatre dies amb actuacions de blues en directe i amb diversos DJs.

RIBS&SHOUT inclourà activitats de la mà de Weber, la millor marca de barbacoes i patrocinador tècnic de l’esdeveniment. Una d’aquestes propostes és The King of the Grill, el primer campionat de cuina a la barbacoa en el qual hi podran participar 10 equips. Un jurat encapçalat pels xefs del Weber Team Àlex Suñé i Carlos Fernández, serà l’encarregat de nomenar l’equip guanyador, que s’endurà una barbacoa Weber Original Kettle.

També hi haurà showcookings a càrrec dels xefs Paolo Casagrande i Paco Boigues “Pacocinillas” i tallers de cuina per a nens i adults amb els quals els assistents aprendran a treure el màxim partit a la seva barbacoa.

La programació del festival es completarà amb competicions de menjar picant i hot dogs, tallers de country en línia, una trobada de country el diumenge 4 a la tarda... i fins i tot un toro mecànic!

Més informació a www.ribsandshout.com/

Horaris:
Dijous 1 d’octubre, de 20h a 2h
Divendres 2 d’octubre, de 19h a 2h
Dissabte 3 d’octubre, de 12 a 2h
Diumenge 4 d’octubre, de 12 a 20h

De 20 a 22h els assistents podran beneficiar-se d’un 2x1 en cervesa.

Horaris activitats familiars:

A banda de carn a la barbacoa, música en directe i concursos de menjar i de cuina, Ribs&Shout oferirà diverses activitats especialment pensades pels petits de la casa. I la majoria són gratuïtes!

Per exemple, nens i nenes aprendran a cuinar mentre s’ho passen bé gràcies al taller d’elaboració de pizza, a càrrec de Weber. Els participants estiraran la massa amb les seves pròpies mans, hi afegiran els ingredients que més els agradin i couran la pizza... en una barbacoa de gas, sense perill de cremar-se!

Els més petits també podran participar al taller d’elaboració de cookies amb chocolate chips, a càrrec de Cookiteca. Hi podran participar nens i adults (fins a 3 nens per cada adult). 

Però això no és tot! Els amants de les manualitats tindran l’oportunitat de fer el seu propi barret de cowboy amb goma eva i tampoc hi faltarà una mica de ritme! Un taller de country en línia per a grans i petits que impartirà Ilu Muñoz.

L’oferta d’activitats familiars del Ribs&Shout es completarà amb la imprescindible presència d’un toro mecànic que segur que farà caure i riure a nens i pares!

Més informació i inscripcions awww.ribsandshout.com

· Taller d’elaboració de pizza a la barbacoa - GRATUÏT
Dissabte 3 d’octubre, 13h i 14h

· Taller familiar d’elaboració de cookies amb chocolate chips - GRATUÏT per a nens / 15€ adults
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre a les 16 i a les 17:30h
Fins a 3 nens per cada adult

· Fem un barret de cowboy  -  GRATUÏT
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre a partir de les 12h

· Taller de country en línia  -  GRATUÏT
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre a les 12h

· Toro mecànic  -  GRATUÏT
Dissabte 3 i diumenge 4 d’octubre a partir de les 12h

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More