dimarts, 6 d’octubre del 2015

La 18a Fira Mediterrània de Manresa escalfa motors


Foto de família dels participant en la Fira   (Fotos TV)
Torna la Fira Mediterrània del 15 al 18 d’octubre. 
La ciutat de Manresa tornarà a esdevenir l’epicentre cultural del país, 
posant la seva mirada a la cultura popular i les músiques del món. 
Més de 100 companyies i al voltant de 300 activitats ompliran la capital del Bages.

Per escalfar motors, la Fira va celebrar ahir una Festa de Presentació de la 18a Fira Mediterrània de Manresa, a l'Antiga Fàbrica Estrella DAMM i va comptar amb el manresà Pep Garcia-Pascual com a presentador, així com amb Màrius Serra, Roger Mas, Fermí Fernandes, Oriol Grau, Ada Vilaró i Gökhan Sürer, entre d’altres.

Màrius Serra, un dels pregoners d'aquesta edició 

MÀRIUS SERRA: Pregó poliglot sota el paraigües d’una única llengua Absolutament clarivident i amb proves irrefutables, amb les orelles a l’aguait i una pronúncia exquisida, aquest pregó inaugural significarà un abans i un després en la història i en totes les ments atentes, totes les ments curioses i totes les ments despertes que el vulguin escoltar. 
La base, l’origen, només pot ser aquest: el català és la llengua mare de totes les llengües. 
Amb demostracions, exposicions i visions nascudes d’una veu tan eloqüent com la de Màrius Serra i d’una llengua tan absoluta com la catalana. 
Perquè la tradició és viva i res és el que sembla.


Inauguració i cloenda:  La Fira d’aquest any obre i tanca amb dos projectes amb un missatge potent en cultura popular: l’inaugural, amb la fusió de música de cobla, hip hop i electrònica; i la cloenda, reivindicant el nostre patrimoni i l’enorme figura d’Enric Morera. Espectacle Inaugural COBLA SANT JORDI - CIUTAT DE BARCELONA / KULBIK DANCE COMPANY / DJ CODE - In Somni (Catalunya) 


Fruit de l’èxit del laboratori de creació entre la Cobla i Kulbik durant la darrera Fira Mediterrània, ambdues companyies fan un pas més en la fusió inèdita entre cobla, hip hop i DJ. La nova proposta recrea un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica, el so de cobla i l’ampli ventall de possibilitats escèniques de la dansa urbana i contemporània. Una coproducció de: Fira Mediterrània / Mercat de les Flors / Ins

Ada Vilarò durant l'acte

ADA VILARÓ CASALS - Públic – Present 24h 

Ada Vilaró passarà 24 hores seguides asseguda al carrer, interaccionant amb el públic i amb diferents col·lectius del territori, en silenci, només amb la mirada, el gest i una caixa de guixos. 

Aquesta performance és una aposta radical i de compromís per potenciar l’espai públic com a lloc de trobada, de diàleg i de visibilitat del teixit social


Fermí Fernandes i Oriol Grau presentant el seu espectacle
"BALL DE DAMES E VELLS 
DE TARRAGONA"

Interpretat per una plantilla estable d’actors, alguns de tan coneguts com Oriol Grau o Fermí Fernández, aquest és un dels Ball Parlats més antics i trencadors de Catalunya. 

Els seus diàlegs políticament incorrectes són una de les manifestacions més irreverents de la cultura popular del país, i potser per això, un dels elements més esperats de la Festa Major de Tarragona.


La programació de la Fira Mediterrània compta amb la seva part oficial, que es divideix en dues àrees bàsiques: cultura popular i músiques del món.

Complementa la programació un apartat OFF, que està compost pel concurs SONS i l’Hummus Mediterrani..

Trobareu tota la informació a: http://www.firamediterrania.cat/

Aquí us deixem l'entrevista que varem tenir la oportunitat de fer a Màrius Serra, pel nostre programa
"Temps de música, Temps d'espectacle" de Ràdio Gràcia. Si la voleu escoltar premeu el play

l'Enric Sunyol amb en Màrius Serra durant l'entrevista  (Foto TV)

 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More