dimecres, 14 d’octubre del 2015

XXI edició dels Premis Butaca

Ahir es va celebrar la 
Festa Estrella Damm – Nominats Premis Butaca, 
on es varen anunciar els nominats als
XXI PREMIS BUTACA 
DE TEATRE DE CATALUNYA
que reconeixen, per votació popular,
les millors produccions escèniques 
vistes al nostre país en la darrera temporada

30 produccions i 80 professionals 
han estat nominats en aquesta emblemàtica edició

S’obre ara el període de votacions, que es realitza exclusivament mitjançant la web
fins al 16 de novembre. 

La gala de lliurament dels guardons se celebrarà al Teatre Principal el dilluns 23 de novembre 

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya van obrir ahir les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques que s’han vist al nostre país la darrera temporada i als artistes nominats. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins el proper dimecres 16 de novembre.

Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà el Teatre Principal (Les Rambles, 27. Barcelona), on el dilluns 23 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. 

Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.


El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, ambdós muntatges del Teatre Liure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14) , El President (TNC,Temporada Alta,El Canal), El curios incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29) 

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curios incident del gos de mitjanit, Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare.

Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare 

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events), La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Flor de Nit-El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí), A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. 

I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso(direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caida libre (direcció Sharon Fridman)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More