dimecres, 28 d’octubre del 2015

Les empreses es barallaran per donar-te feina, al Regina

Les empreses es barallaran per donar-te feina
de Jordi Ramoneda
al Teatre Regina, del 5 al 29 de novembre
Una producció de la companyia La Cocotera

 Intèrprets:
Josep Maria Roviralta,   David Anguera, 
Vicky Cahisa,  Alfons Nieto 
Direcció:
Jordi Ramoneda

Sinopsi
L’exitós empresari Carles Camps està a la ruïna. No només això, té desenes d’ordres de crida i cerca, un munt de problemes fiscals i per arrodonir-ho s’ha donat a la fuga sense pagar cap indemnització als seus treballadors.

Una matinada un becari de la seva gran empresa, el Gerard, entra al seu despatx per poder veure què pot emportar-se i cobrar el “finiquito” que el seu cap no li ha pagat. I sorprenentment l’empresari que tothom busca, està dormint al seu despatx, borratxo, sense corbata, ni afaitar, ni un sol euro a les seves butxaques.

Becari i empresari es troben per començar un diàleg on l’admiració del Gerard i la supèrbia del Carles deixaran a la llum la veritat de la seva presència allà: la caixa forta de l’empresari, impossible d’obrir si no es tenen les quatre claus necessàries. Però el Gerard en té una.


El projecte:
Aquesta és una comèdia sobre la crisi i contra la crisi. És un text àcid i còmic, crític i divertit que tracta sobre la condició humana davant dels excessos i la corrupció en una economia capitalista i desenfrenada. Però, per sobre de tot, és una comèdia de situació i d’embolics on en cada escena els personatges es desemmascaren donant la volta a tot el que han plantejat fins al moment. 

Aquest és un projecte que vol fer reflexionar al públic sobre la situació econòmica actual des d’unes bases còmiques. L’objectiu del projecte és per sobre de tot: fer riure i reflexionar. Passar una bona estona i potser, amb sort, fer replatejar a l’espectador sobre la condició humana i l’avarícia que porta masses vegades cap a la corrupció. 

La comèdia floreix a partir de diàlegs ràpids i enginyosos que transporten els personatges a situacions estrafolàries i delirants. Tots ells, que vesteixen corbates i sabates bones, acaben demostrant que les aparences en què viuen són el seu infern.


La trama també conté dues generacions molt enfrontades: joves que busquen un futur amb homes adults que miren el passat més fredament i sense resignació. El futur contra el passat, la generació que ve per quedar-se contra la que no vol marxar. Contractes milionaris contra contractes de becaris, la feina contra l’atur. 

Tots aquests elements conflueixen en una mescla explosiva i còmica que es titula “Les empreses es barallaran per donar-te feina”.

Trobareu més informació i un vídeo promocional des de aquest  ENLLAÇ

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More