dijous, 1 d’octubre del 2015

Premis i càstigs al Lliure de Mntjuïc


L'ESSÈNCIA DEL TEATRE SEGONS CIRO ZORZOLI I T DE TEATRE
Premis i càstigs es podrà veure fins al 25 d'octubre
a la Sala Fabià Puigserver, al Lliure de Montjuïc.

"Premis i càstigs", la nova proposta de T de Teatre dirigida per Ciro Zorzoli, 
referent de l’escena teatral argentina més nova, fa temporada al Teatre Lliure

Com a part de la seva recerca de nous llenguatges i noves visions de l’escena, 
la companyia catalana porta a Barcelona per primer cop al dramaturg i director argentí, 
i explora amb ell els mecanismes de la representació teatral.

Intèrprets:
Ivan Benet, Mamen Duch, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, 
Albert Ribalta, Jordi Rico, Àgata Roca i Marc Rodríguez, 

Després de les anteriors col·laboracions amb autors i directors com Javier Daulte, Alfredo Sanzol i Pau Miró, T de Teatre han apostat en aquesta ocasió pel treball de Ciro Zorzoli, abocat principalment a l’experimentació escènica. Zorzoli ja havia utilitzat el món del teatre per interrogar-se sobre els codis i les regles que, de manera conscient o inconscient, regeixen la conducta dels éssers humans i marquen les seves relacions.

Aquest és també el cas de Premis i càstigs, una proposta singular on un grup de vuit actors intenten desxifrar el misteriós entramat sobre el qual es borda la veritat escènica. 

Diu Zorzoli: ”Hi ha una inquietud que des de fa anys acompanya la meva feina com a director i que són els codis i regles, més o menys conscients, que xifren les conductes humanes i la trobada entre les persones. En els últims temps això ha anat derivant més puntualment en l’exploració de les qüestions relacionades amb el món de la representació teatral. Arran de la proposta de T de Teatre de dur a terme un projecte junts, els vaig demanar que se sumessin a aquesta recerca i que ens submergíssim en els infinits plecs que es generen entre l’actor i el personatge i que es tensen al màxim davant la mirada del públic. Sense gaire més certeses que aquest punt de partida, la companyia va acceptar la invitació i vam iniciar així el nostre viatge cap a Premis i càstigs, que no pretén ser el resultat d’aquesta recerca sinó la recerca en si mateixa: la d’una trobada entre actors i públic”.

A Premis i càstigs una companyia d'actors fa diàriament unes sessions de pràctica actoral, per tal d'assolir el virtuosisme en la pràctica escènica. A la funció, el públic assistirà a una d'aquestes sessions, en la qual serà testimoni d'un seguit d'actes que, pel que sembla, tenen un únic objectiu: descobrir els misteris de la representació teatral. A Premis i càstigs es col·loca a l'actor com a eix de tota situació dramàtica, per reflexionar sobre diverses qüestions relacionades amb els enigmes de la representació: En què creiem quan ens creiem alguna cosa? Què és veritat i què no ho és? Per on passa el sentit -o els sentits- de seguir trobant-nos en una sala de teatre? Què ens ha convocat avui aquí? La intenció de l’obra no és respondre aquestes qüestions sinó, simplement, compartir-les amb el públic.

Com es van conèixer T de Teatre i Ciro Zorzoli?

L’espectacle de Ciro Zorzoli Estado de ira, que l'any 2010 es va poder veure al Festival de Otoño a Primavera de Madrid, va entusiasmar a la crítica i als espectadors, i, entre ells, els membres de la companyia T de Teatre. Fascinats per la manera com Zorzoli parlava sobre les relacions humanes, per un sentit de l'humor tan divertit com inquietant i per la manera com il·luminava les zones més fosques de l'ésser humà, van anar a Buenos Aires i van proposar al director fer un espectacle plegats. El resultat és aquest Premis i càstigs que ja es va poder veure durant el Festival Grec del 2015 en quatre úniques funcions

Podeu veure un vídeo promocional des de aquest  ENLLAÇ

Premis i càstigs, una producció del Teatre Lliure, T de teatre i Grec 2015 Festival de Barcelona 
amb el suport de l’ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More