dimarts, 13 d’octubre del 2015

El Tricentenari+1 a L'Auditori de Sant Martí de Provençals

L'espectacle "El Tricentenari+1" 
reunirà a l'escenari de 
L'Auditori de Sant Martí 
al Ballet Tradicional Sant Martí de Provençals, 
Plaça Angeleta Ferrer num. 2
amb més de 40 dansaires
 i la col·laboració del grup d’ havaneres Sotileza
 i actors figurants.
Diumenge 18 d'octubre a les 18.30h.

Un recorregut des de l’Alt Empordà fins a les terres de l’Ebre, amb la tradició i la cultura de les diferents comarques d’arreu de Catalunya 

Isa Moren; directora del Petit Ballet de Barcelona, dirigeix aquest espectacle, en el que presentarà el nou Ballet Tradicional que reuneix als components dels cossos de ball del Petit Ballet de Barcelona junt al grup dels professionals que hi col·laboren amb aquesta nova aposta: 

Desprès d'un any d'intensa feina han creat un magnífic espectacle en la que faran un recorregut des de l’Alt Empordà fins a les terres de l’Ebre, que es podrà veure el diumenge 18 d'octubre a les 18:30 hores, a L'Auditori de Sant Martí de Provençals. Un projecte que neix amb la voluntat de portar-lo a diversos pobles i ciutats de Catalunya.

El "El Tricentenari+1", és una continuació de la feina desenvolupada pel Ballet l'any passat per recuperar algunes tradicions que amb musica de l’any 1700, que  veurem reflexades en aquesta obra. 

Isa Moren, directora del Petit Ballet i de la Escola de Dansa a Sant Marti que porta el seu nom, ha volgut presentar un espectacle, el que vol retre homenatge especial al barri de Sant Martí de Provençals, en el que porta treballant i promovent la dansa més de 40 anys, contant amb la col·laboració del ballarí David Gràcia,.

"Un any després de l'estrena del Tricentenari al mateix lloc, ens explica, hem volgut formar una nova companyia i tornar amb un nou Tricentenari+1 i oferir aquest espectacle obert a tothom". 

L'espectacle tindrà una durada de 1h.30m. i comptarà amb la Rapsoda, Neus Sabí, el director d'escena Rafel Gràcia, i Alicia García com a presentadora de l’ espectacle. 

La representació es gratuïta, 
 cal recollir les invitacions al C.C. de Sant Martí de Provençals, 
carrer Selva de Mar num. 215 de les 9 a les 20h. 

PROGRAMA 

Fotos Lorenzo Fuertes
DANSES DE LA MAR 
“Cançons de rem i de vela” (Josep Mª de Segarra)
El meu avi 
Les Pedretes 
La Bolangera 
Marina
Ball de Nyacres 

BARCELONA 
“Oda a Barcelona” (Mossèn Jacint Verdaguer) 
La Dama del Paraigües 
Sardana Per tu ploro 
Danses de Vilanova 

FESTES DE LA VEREMA 
“La Verema” (Josep Bòdria i Roig) 
Capgrossos 
Collita del raïm 
Joc d’Infants 
Cercolets
Ball de Masses 
Petit Ballet de Barcelona
Jota de la Pobla de Massaluca 

LA FESTA MAJOR
“Porteu-me a l’Empordà” (Joan Maragall) 
Ball plà 
Ball de Bastons 
Rigodons 
La Pepa 
Dansa de Castellterçol 
Ball de cintes de les Preses 

Història:

La companyia de dansa Petit Ballet de Barcelona va ser fundada per la mestre de dansa Isa Moren l’any 1974. A partir dels seus inicis, es va formar com associació cultural i obra social de foment de la dansa, en totes les seves vessants, arreu de Catalunya i col·labora amb el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i de Sant Marti.

 Va participar al Fòrum de les Cultures 2004, com a entitat adherida. 

El Ballet Tradicional Sant Marti de Provençals, s’ha desenvolupat durant aquest any per fomentar la dansa popular, i es una companyia juvenil formada a Sant Marti de Provençals, amb el suport de la direcció i cos de ball del Petit Ballet de Barcelona. 

Isa Moren, a través del Petit Ballet i el Ballet Tradicional , col·labora per a que la dansa sigui molt més que una activitat o una professió, arribant a considerar-la un element essencial de la nostra cultura. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More