dilluns, 19 d’octubre del 2015

Neix la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya

Neix la XTAC - Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya

En el marc de la 18a Fira Mediterrània de Manresa
s’ha presentat la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC)

Més d’una vintena d’entitats amb espais teatrals s’han adherit fins ara a la XTAC. Impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, aquesta és la primera xarxa de teatres d’ateneus del país, amb 24 entitats adherides i 9.300 butaques. 

A la darrera jornada de la Fira s’ha constituït el Consell de la XTAC i cada teatre ha presentat el seu projecte i l’activitat que realitzen, en total més de 1.000 anualment.

Aquesta nova xarxa d’equipaments, a hores d’ara la més potent de Catalunya des del punt de vista de capacitat de contractació i de fer circuit, té l’afany de donar suport a la gestió i dinamització de les sales que tenen les entitats federades. El projecte vol impulsar la dinamització dels teatres oferint un espai de diàleg, intercanvi d’experiències i de formació per als programadors, així com avantatges i descomptes econòmics en la contractació d’artistes, companyies i espectacles, a través d’un catàleg de propostes format per la selecció del Consell de la XTAC.

Federació d’Ateneus de Catalunya

La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) treballa des de 1983 per potenciar, facilitar i millorar la tasca de les entitats socioculturals d’arreu de Catalunya. Actualment agrupa unes 170 associacions culturals a les quals ofereix el seu suport i assessorament en àmbits tant diversos com el jurídic, el comptable, el formatiu, de gestió i de reconeixement, la imatge corporativa i les aplicacions informàtiques.

Paral·lelament fa de pont entre les entitats i les administracions i programa activitats de caire formatiu i lúdic per reforçar el treball en xarxa de totes les associacions culturals d’arreu del país.

En la mateixa línia de la XTAC, la Federació lidera des de 2011 el projecte ESPAI A, un circuit d’arts escèniques AMATEURS amb l’objectiu de crear una programació estable d’arts escèniques no professionals arreu de Catalunya, per tal de posar a l’abast del públic en general, produccions de qualitat dins els àmbits del teatre, cant, dansa i música, així com també potenciar i impulsar la creació de nous públics, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus i oferir nous canals per l’explotació de les produccions amateurs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More