dimecres, 7 d’octubre del 2015

Flamenc contemporani a Temporada Alta


El flamenc contemporani d’Afectos, espectacle de Rocío Molina i Rosario La Tremendita, 
arriba a Temporada Alta

Rocío Molina i La Tremendita busquen la senzilleza, la naturalitat i la confiança com la millor manera de donar veu al seu ‘jo’ més profund explorant, a Afectos, el plaer de la creació més lliure

La bailaora Rocío Molina i la cantaora Rosario La Tremendita arriben a Temporada Alta amb Afectos, un espectacle de dansa i "cante" que es podrà veure en una única funció el dia 12 d’octubre a El Canal. A l’espectacle, estrenat l’any 2012 al Mercat de les Flors, les dues artistes busquen el seu jo més autèntic, explorant els límits de la vulnerabilitat, el plaer, la fragilitat i fins i tot la imperfecció, acompanyades del contrabaix de Pablo Martín.

Afectos mostra al públic l’expressió del millor flamenc contemporani, on ball i cant presenten replecs sensitius plens de textura i color. L’espectacle està construït sobre una estructura de varies peces i vinyetes totes amb imatges i registres molt diferents, mostrant un treball interessant, dinàmic i emotiu alhora.

Rocío Molina, nascuda a Màlaga el 1984, és una de les artistes espanyoles amb més projecció internacional. Als vint-i-dos anys va estrenar Entre paredes, una primera peça a la qual varen seguir altres creacions com: El eterno retorno (2006),Turquesa como el limón (2006), Almario (2007), Por el decir de la gente (2007), Oro viejo (2008), Cuando las piedras vuelen(2009), Vinática (2010), Danzaora y vinática (2011), Afectos (2012) i Bosque Ardora (2014). L’any 2010 el Ministeri de Cultura li va atorgar el Premio Nacional de Danza i, des del 2015, és artista associada al Teatre Nacional de Chaillot de París.

Rosario Guerrero és La Tremendita, cantaora. El 2008, després de sis anys de col·laboracions amb companyies de ball, Rosario va decidir capitalitzar-se com a solista i compositora. A dia d’avui La Tremendita proposa i dirigeix espectacles i suma el seu talent a la creativitat d’artistes com Rocío Molina o Javier Ruibal. A tiempo (2010) va ser el seu primer gran repte discogràfic i FATUM (2013), la seva segona obra, que va comptar amb les col·laboracions de Diego Amador, Rocío Molina, Salvador Gutiérrez, Juan requena o Ramón Porrina, entre d’altres.

Afectos va ser finalista als XVII Premios Max de las Artes Escénicas en la categoria de Mejor Espectáculo Revelación l’any 2014.

Temporada Alta, tot i ser sobretot un festival d’arts escèniques, també programa una àmplia oferta musical. En aquesta24ena edició es programen fins a 29 muntatges, espectacles on la música hi té un paper protagonista i concerts de diferents gèneres, com és el cas d'Afectos. 

Dilluns, 12 d'octubre a les 18:00   Lloc: El Canal
Durada1h 15min

Intèrprets: Rocío Molina (ball), Rosario La Tremendita (cant i guitarra), Pablo Martín (contrabaix i loops)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More