dimecres, 28 d’octubre del 2015

Simfonova a L'Auditori

Quan la música val la pena, no pot ser només per a uns quants 

Simfonova presenta l’espectacle Només per a uns quants?, 
creat i presentat pel periodista i comunicador Marcel Gorgori

La producció arriba a L’Auditori de Barcelona l’1 de novembre, després d’exhaurir localitats als millors teatres de Catalunya 

Un espectacle simfònic que acredita de manera lúdica que l'òpera viu quotidianament amb nosaltres i que a tots ens agrada que sigui així. Sovint sense adonar-nos-en, és present en tots els àmbits de la nostra vida: la televisió, el cinema, el futbol, o els rituals socials més arrelats.

A l’escenari, una orquestra simfònica de 50 músics, 100 veus al cor i 4 destacats cantants solistes:

Sara Blanch (soprano), Josep Fadó (tenor), Maribel Ortega (soprano), Xavier Aguilar (baríton)
50 músics de la Orquestra Barcelona Filharmonia, 
i 100 veus del Cor Camerata Impromptu, reforçat pel Cor Contrapunt i per l’Orfeó Manresà. 

Primera producció de Simfonova, una iniciativa de Marcel Gorgori, el director musical Daniel Antolí i el violinista Quim Garcia, destinada a facilitar l’accés a l’òpera i a la música simfònica de qualitat

L’espectacle incorpora recursos audiovisuals (vídeo, llum, audio) no habituals en aquesta mena de concerts
El 8 de novembre es podrà veure a L’Auditori de Cornellà

L’Auditori de Barcelona acollirà l’1 de novembre a les 19 hores el concert Només per a uns quants?, primera producció de Simfonova, creat i presentat pel periodista Marcel Gorgori. 

Aquest espectacle acredita de manera lúdica que l'òpera viu quotidianament amb nosaltres i que a tots ens agrada que sigui així. Sovint sense adonar-nos-en, és present en tots els àmbits de la nostra vida (la televisió, el cinema, el futbol, o els rituals socials més arrelats). El públic anirà reconeixent peces clàssiques i descobrirà que l’òpera no ha d’anar adreçada només a uns quants privilegiats capacitats per entendre-la, sinó que ens agrada a tots. En el concert es podran sentir, entre d’altres, passatges de Nabucco, Carmen, Turandot, Lohengrin, La Traviata, Norma, La Bohème.


Simfonova, òpera i música simfònica per a tots:

Amb aquest concert ha nascut el projecte Simfonova, una iniciativa del mateix Marcel Gorgori, el director d’orquestraDaniel Antolí i el violinista Joaquim Garcia que té per objectiu la creació d'espectacles d'òpera i de música simfònica d'alta qualitat, però integrant procediments comunicatius innovadors, i encara inèdits al nostre país en aquesta mena de concerts, que garanteixen l'interès, tant del públic aficionat, com del neòfit. 

Marcel Gorgori és periodista de ràdio i de televisió, especialitzat en divulgació. Creador i conductor de programes de referència en l’àmbit de la música (com Nit d’arts o Va d’òpera a la Televisió de Catalunya i Històries de l’òpera a Catalunya Música) i la cultura del vi (En clau de vi, al Canal 33, en pantalla tres temporades). Daniel Antolí ha estat professor del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, de la Universitat de Barcelona, i de diversos cursos de Direcció en els darrers 10 anys. Ha actuat per tot Europa i Amèrica dirigint orquestres, cors i artistes de reconegut prestigi internacional. Actualment dirigeix l'Orquestra Barcelona Filharmonia, Lingua Mortis Orchestra, i

la Camerata Impromptu. És professor a l’Escola d’Ensenyaments Artístics Oriol Martorell. Joaquim Garcia, concertino de Simfonova, ha participat en diferents grups de cambra i orquestres que l'han dut a actuar a Suïssa, a Itàlia, la República Txeca i Alemanya, entre d'altres. Ha interpretat com a solista Les Quatre Estacions de Vivaldi, el Doble de Bach i les Czardas de Vittorio Monti. Actualment, és concertino de l'Orquestra Barcelona Filharmonia.


Quatre destacats solistes

Posaran veu a aquest gran repertori quatre destacats solistes. El tenor mataroní Josep Fadó, protagonista d’òperes comNorma, Aida, Pagliacci, Carmen, La forza del destino, Nabucco o Un ballo in maschera, ha actuat a teatres d'Espanya, Europa i Sudamerica i és habitual des de fa més d’una dècada de les temporades del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, on recentment ha participat en la producció I due foscari de Verdi amb Plácido Domingo.

La soprano Maribel Ortega, formada amb Enriqueta Tarrés al Conservatori del Liceu, ha cantat Norma, Nabucco, Macbeth, Ballo in maschera, Il trovatore, D.Giovanni, S.Angélica, Tosca, Turandot i La Bohème, entre d’altres. Destaca la seva estada a l'Scala de Milà el 2013, el seu debut al Gran Teatre del Liceu, el 2014 i la seva interpretació al Réquiem a la memoria de Salvador Espriu, del compositor Xavier Benguerel al TNC i amb l’OBC. El 2015 debutarà Aida a Jerez i recentment ha fet el personatge principal de l’òpera Turandot per l'AAOS.

El baríton Xavier Aguilar, format al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ha interpretat entre d'altres rols, els de Bartolo, Figaro, Le Capulet, Dancaire, el Sacristà de Tosca, Don Pasquale, Renato, Orador de La Flauta Màgicaa l'AAOS de Sabadell i el Mesiah de Händel. Ha estat guanyador del Primer Premi del Concurs Camerata de Sant Cugat 2010 i del 20è Concurs de Cant Mirabent i Magrans - Premi Fundació Mas i Mas 2012, entre altres reconeixements.

La jove soprano Sara Blanch, Premi d’Honor en els estudis de Grau Professional de cant i primer premi en diversos i prestigiosos concursos de cant, va estudiar amb Carmen Bustamante al Conservatori Superior de Música del Liceu i va ser seleccionada per l’Accademia Rossiniana (Itàlia) on va fer el seu debut operístic. Guanyadora del Premi Camerata de Cant i del Concurs Internacional de Música de les Corts (CIM), entre molts altres premis. Pròximament debutarà en el rol de Norina en l'òpera Don Pasquale, sota la direcció de Carlos Amat.

Durada del concert: 2h + descans

L’AUDITORI DE BARCELONA (Sala 1 Pau Casals)
Diumenge 1 de novembre a les 19h.


Preu de les entrades: 32 € i 28€

L’AUDITORI DE CORNELLÀ
Diumenge 8 de novembre a les 19h.

Preu de les entrades: 27 €0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More