dimarts, 3 de març del 2015

El testamento de Maria, al LLiure




BLANCA PORTILLO ÉS LA MARE DE DÉU A EL TESTAMENTO DE MARÍA

Agustí Villaronga ha adaptat i dirigit la novel·la de Colm Tóibín en un muntatge que es podrà veure del 5 al 22 de març al Lliure de Montjuïc.

L'actriu Blanca Portillo protagonitza una audaç revisió de la figura de Maria, convertida en una simple camperola a qui han pres l'únic fill a causa d'una decisió divina que no comprèn. El testamento de María, de l'irlandès Colm Tóibín,ens presenta una Maria pagana que passa els seus últims dies a Efes, turmentada per l'odi terrible que s'ha desfermat en contra de Jesús i vigilada pels deixebles del seu fill. Ella sap que n'hi ha algun que escriu mentides, per això ens vol explicar què va passar realment.

El director Agustí Villaronga porta a escena la història en un muntatge que recupera la cara més humana de la mare de Déu, una dona que ens mostra un calidoscopi d'emocions mentre reviu els fantasmes del passat a les portes de la mort.

L'artista Frederic Amat signa l'escenografia del muntatge, que compta amb música de la compositora i cantant australiana de Dead Can Dance Lisa Gerrard, i és una coproducció entre Testamento, Grec 2014 Festival de Barcelona, Centro Dramático Nacional i Avance - Producciones Teatrales.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More