diumenge, 22 de març del 2015

Segueix la programació del BarnaSants


DIJOUS 26 DE MARÇ

Ivette Letusé Hechizo  al   Harlem Jazz Club (Barcelona) / 20 H / 10 €


La cantant i compositora cubana Ivette Letusé interpretarà una selecció de les seves pròpies cançons en un espectacle a piano i veu.

Letusé, amb una sòlida formació acadèmica i una veu resplendent, es passeja amb sorprenent facilitat per gèneres com el danzón, el txa-txa-txa, la bossa o el guaguancó. Ha participat en pretigiosos certàmens com el Premi de Creació Ojalá, apadrinat pel mític trobador Sílvio Rodríguez, que va reconèixer el seu disc Sinfonía urbana (Ojalá, 2012).

Carmine Torchia Bene a  Tinta Roja (Barcelona) / 20.30 H / 6 €

El Cantautor i poeta Carmine Torchia va néixer el 1977 en un poblet calabrès. Al BarnaSants presenta el seu segon disc, Bene (autoeditat, 2013).

Guardonat amb dos premis al Festival Musicultura 2009, Torchia és un atent observador de l’art contemporani. L’any 2010 va publicar el CD-DVD Alterazioni – processi sintatticamente simili, un projecte sobre el concepte de l’obra oberta, elaborat amb els artistes Walter Carnì i Gianfranco Scafidi. Amb Bene ha fet gira per tot Itàlia i ara arriba també a Catalunya.

Samantha Navarro  al  Auditori Barradas (l’Hospitalet de Llobregat) / 21 H / 12 € 

La cantant i compositora uruguaiana Samantha Navarro fa dues dècades que explora tota mena de formats, tant en solitari com amb banda.

Ha publicat deu discos, cinc com a solista i cinc amb diferents projectes compartits; ha col·laborat entre altres amb Rosana Taddei i Martín Buscaglia, i també ha escrit llibres i música per a teatre. Actualment està treballant en el seu sisè disc com a solista, amb producció musical d’Eduardo ‘Pitufo’ Lombardo, on explora la cançó urbana d’arrel folklòrica.

Joan Amèric  al  Casinet d’Hostafrancs (Barcelona) / 21 H /12€ 

La força crua de la tendresa de les cançons de Joan Amèric ens estén la mà per convidar-nos a un univers particular de sirenes, idees i somnis.

El cantautor d’Alzira és una de les veus més personals del País Valencià. La seva dilatada trajectòria ens ha deixat discos que són com petites perles amagades: el darrer és Directament (Temps Record, 2012), enregistrat en directe al festival BarnaSants i que durant els darrers temps ha estat presentant arreu dels Països Catalans.

DIVENDRES 27 DE MARÇ

Sisa, Portet i Oliver  al  Teatre Joventut (l’Hospitalet de Llobregat) / 21 H / 20 € 

Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver representen tres exemples evidents de l’individu que ha sabut fer-se entendre.

Entre tots tres sumen prop de 400 cançons, tot un univers que, en realitat, són tres universos amb òrbites pròpies units per un fil invisible que els més agosarats denominen tradició. Tots tres a l’escenari ofereixen un concert sense precedent: amenaçaven de fer-se nosa, però han acabat com marrecs en una pastisseria inventant la música dels astres.

Enric Hernàez Cançó per a Helena   a   la Sala Luz de Gas (Barcelona) / 21 H / 12€ € 

Enric Hernàez torna a la palestra un àlbum de textures jazzístiques que s’adapten a la perfecció a la seva feina de composició.

Considerat gairebé un prodigi de la música a la dècada dels 80 i artista fonamental per a la cançó catalana, Enric Hernàez fa a Cançó per a Helena (Picap, 2014) una mirada en clau jazzística de la seva darrera producció. Un projecte que neix de les converses amb Lluís Cabrera i Enric Palomar del Taller de Músics i on participa el jove músic Javi Garrabella.


Montse Castellà amb la Banda de l’Agrupació Musical Senienca  
             a  Casa de Cultura (La Sénia) / 22 H / 8/10 €  
Concert especial BarnaSants

La cantautora tortosina es rodeja d’una seixantena de joves músics per estrenar noves peces que ha anat component arreu de la Mediterrània.

Trompetes, saxos, clarinets, tubes, trompes i flautes travesseres donaran també un color especial al millor del seu repertori editat fins ara. Ella, com sempre, combativa, guitarra en mà per llaurar causes i oferir esperança. La lluita feta cançó. De l’Ebre al món.

DISSABTE 28 DE MARÇ

Jorge Tylki Estrellas del anonimato  a  Albareda Centre Cultural (Barcelona) / 20 H / 10 € 

Jorge Tylki presenta el seu primer disc, Estrellas del Anonimato (Tylki music, 2014), acompanyat de la seva banda habitual.

El cantant i compositor veneçolà resident a Barcelona s’acompanya de l’ex-Operación Triunfo Joan Tena a la guitarra, Sesk Kpell al saxo i Benji Sánchez al piano. Foguejat en bars com el Mediterráneo, Tylki ofereix un espectacle que passa per diferents gèneres de la cançó i el rock, i on la cançó amb influències d’artirstes com Serrat i Sabina és la gran protagonista.

Vercel Ovidi Del cor a les mans  a  Pallisa Era del Senyor (Altafulla) / 20 H / 8 € 

Reviscolar l’obra d’Ovidi montllor des d’un bressol i origen comuns –Alcoi i la Cançó– és una constant en el camí d’Alfons Olmo, ànima de VerdCel.

Una motivació sempre extraordinària que li insufla un fort impuls des de dins en revisitar-lo. S’hi sumen la percepció més present sobre el gran mestre, la connexió dels seus versos i cançons amb el moment actual, aquell primer espectacle íntegre d’Ovidi que VerdCel li va fer fa més de deu anys, Des d’hom fins el món, i algunes versions que l’han anat acompanyant des de sempre.

Victor Salvatti A mente não mente   a  la Sala Luz de Gas (Barcelona) / 21 H / 12 € Secció oficial

Victor Salvatti és un compositor, guitarrista i cantant de São Paulo, de formació autodidacta iinvestigador del folklore afrobrasiler.

Després d’una important trajectòria al Brasil, el 2004 es va traslladar a Barcelona per donar a conèixer la seva feina a Europa i difondre la seva música, cultura i essència. Ha publicat tres discos i n’està preparant un de tercer, que durà per títol A mente não mente (2015). Aquest treball és el que presentarà al BarnaSants: cançons que parlen des de la veu de la consciència.

DIUMENGE 29 DE MARÇ

Joanjo Bosk En directe al BarnaSants  al  Teatre de Bescanó (Bescanó) / 18 H / Entrada inversa Enregistrament en directe

El cantant empordanès enregistra el seu primer directe dins la programació del Barnasants, i tria com a espai el Teatre de Bescanó.

Joanjo Bosk es retroba amb el rock sense abandonar l’essència de la millor cançó d’autor, on el contingut social i humà de les seves lletres continua sent un puntal imprescindible. A més de presentar el seu últim treball, Figueres-Gernika (Música Intuitiva, 2014), repassarà tota la seva trajectòria com a autor de cançons i com a intèrpret.

The Brut of Cat  a  Koitton Club (Barcelona) / 20 H / 10 € 

The Brut of Cat és un grup del País Valencià format per tres amics de tota la vida. Tenen només 18 anys, però moltes ganes de fer i tocar cançons.

El BarnaSants apostant pel talent jove del sud. The Brut of Cat de moment tenen una maqueta amb set peces, Baix la pluja, que amb els seus propis mitjans han anat presentant arreu dels Països Catalans. En el concert del BarnaSants interpretaran les cançons de la maqueta, altres d’inèdites i versions de grups com Manel, Obrint Pas o Lluís Llach.

Més informació:  Web oficial: www.barnasants.com

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More