divendres, 6 de febrer del 2015

"Camargate" al Tantarantana

“CAMARGATE” és una recreació teatral basada en la famosa conversa, en el restaurant La Camarga, de la líder del PPC, Alicia Sanchez Camacho i Victoria Alvarez,(examant de Jordi Pujol fill) enregistrada per Método 3.

A partir de la gravació real de la conversa d’aquests personatges, construïm una “ficció teatral real” que va més enllà {teatralizant altres documents reals que mostren, gairebé d'una manera esperpèntica i còmica, com funciona la corrupció, la nostra política i els seus passadissos.

"La construcció de l'autèntica llibertat política... és la més completa de totes les obres d'art". Friedrich Von Shiller (dramaturg alemany, any 1795)


Aquest projecte a llençat un Verkami:
A tothom, que pensi que es tracta d'una atractiva iniciativa, els animem a col.laborar-hi



"CAMARGATE" vol contribuir a la transparència, a la llibertat i a que el teatre torni a connectar amb el públic i la societat en la que viu. L’art i més concretament el teatre pot tenir sentit arribant allà on el periodisme no pot arribar. 

“CAMARGATE” es desenvolupa a la perfecció entre la rigorositat del teatre documental i la comèdia més esbojarrada. «La política és l'art de buscar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats». Groucho Marx.

La direcció i la dramatúrgia es a càrrec de Jorge-Yamam Serrano ( TeatrodeCERCALa Rueda. Nominat i finalista Millor espectacle Revelació dels actuals Premis Max, guanyador del Premi Moritz-FiraTàrrega Millor espectacle 2012…)  i està interpretat per: Cristina Gámiz  i  Anna Sabaté

El “Camargate”, el teatre de la política: fa temps que em vaig assabentar de la gravació de “La Camarga” i vaig adonar-me de la increïble teatralitat, tant dels personatges com de la història. El to de la proposta seria pròxim al teatre documental de tradició anglesa, ja que de comèdia de per si, en té molta. Aquesta informació ha d’arribar al públic. Amb aquesta proposta el teatre es fa necessari. Jorge-Yamam Serrano.

Alguns detalls més: Una disposició de l’espectacle i públic diferent. “CAMARGATE” és una arriscada proposta teatral que respira aprop del públic amb intensitat. Tindrem dues versions de l’obra segons el seu format: - Versió per teatres. En aquesta versió una part del públic estaria assegut en unes taules disposades a l’escenari mateix, molt a prop de les actrius, recreant un restaurant la major part del temps. - Versió en espais no convencionals “site specífic”; en un restaurant. Tant a TeatrodeCERCA, com el director te una amplia experiència en portar el teatre de “proximitat” i a llocs real. Creiem que fer un obra en un restaurant te en aquest projecte molt sentit i un gran joc. 

Una potent part audiovisual:  L’obra tindrà una cura especial en la part audiovisual tant en la utilització de projeccions per crear ambients, visualitzar documents i notícies reals durant l’obra com per la creació de material promocional. La productora La Rueda Films es co-productora del projecte i es farà un documental i seguiment sobre aquest particular procés de creació. La Rueda films ha fet molts treballs audiovisuals per teatre com per exemple pel Teatre Nacional de Catalunya amb l’obra “No parlis amb estranys” d’ Helena Tornero.  Ens centrarem a treballar en la sorpresa, l’intimitat, veracitat, contingut fortament emotiu, identificació amb el públic, el missatge hum{ que esclati amb claredat… .

“Teatre Documental”. Documentació, investigació i conclusions. Com l’obra s’alimenta de la realitat política i social del nostre país, fem una intensa captació de notícies, documents, informació real sobre el tema que ens ocupa. 

CAMARGATE forma part de EL CICLÓ, 
primer cicle de companyies independents de Barcelona
i es representarà, al Teatre Tantarantana, de l'11 al 29 de març.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More