divendres, 20 de febrer del 2015

Teatre + Circ + Música + Dansa

Novetats i temporades a la Cartellera de Barcelona i a la resta de Catalunya:


VILAFRANCA (UN DINAR DE FESTA MAJOR)
De Jordi Casanovas

El director i dramaturg Jordi Casanovas clou la seva trilogia sobre la identitat catalana, després d’Una Història Catalana (Premi Butaca al Millor text 2009 i reestrenada a la Sala Gran del TNC el 2013) i Pàtria (estrenada a El Canal i al Teatre Lliure l’octubre de 2012, guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona). Una producció d'Els Teatre Amics. Estrena: Vilafranca del Penedès (del 19 al 22 de febrer) | Gira: Vic · (28 de febrer i 1 de març) · Granollers (7 i 8 de març) · Sant Cugat (13 i 14 de març) · Viladecans (20 al 22 de març) · Manresa (27 al 29 de març) · Reus (31 de març).
Podeu recuperar el nostre article en aquest  ENLLAÇ


EL GRITO EN EL CIELO
La Zaranda


Aquesta companyia andalusa de culte torna a Catalunya amb dues funcions d'El Grito en el cielo, l'obra que va començar a embastar l'agost a la Biennal de Venècia i que va estrenar el novembre al Temporada Alta. Crítica social, àcida i punyent, com a la seva anterior proposta, El Régimen del Pienso. La Zaranda (Teatro Inestable de Andalucía la Baja), amb gairebé trenta anys de trajectòria, ha consolidat un llenguatge propi que ens convida a reflexionar amb humor tendre sobre la condició humana. Teatre Joventut de L'Hospitalet (28 de febrer) i Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (1 de març). 


A LA BURGESA
Dani Campos i David Pintó 


Dos personatges de l'alta burgesia vienesa de finals del s.XIX, avorrits del seu entorn privilegiat, decideixen tenir un affaire "a la pobra". S'embruten els vestits i s'inventen una vida miserable i l'atzar fa que es trobin i que s'enamorin bojament l'un de l'altre sense sospitar qui són en realitat. Vivim tota aquesta aventura amorosa i ens en riem de l'amor i del desamor. Una comèdia esbojarrada, en clau de musical, basada en un text curt del dramaturg austríac Arthur Schnitzler.Teatre Akadèmia. Del 5 al 29 de març de 2015.


LA VOIX HUMAINE
Text: Jean Cocteau | Música: Francis Poulenc


La voix humaine és un crit d’auxili. Una trucada desesperada. Un últim intent. La protagonista de la coneguda òpera, amb text de Jean Cocteau i música de Francis Poulenc, fa aquesta darrera trucada al seu amant, que l’ha abandonada, en el transcurs de la qual la veurem passar del crit al xiuxiueig, de l’alegria fingida a la desesperació més absoluta. Teatre Akadèmia. Del 13 al 29 de març de 2015.


LA GAVINA
Anton Txékhov


Al maig arriba un plat fort de la temporada al Teatre Akadèmia. Boris Rotenstein dirigeix aquesta versió del clàssic de Txékhov, escrit fa més d'un segle però d'una actualitat abrumadora. Enka Alonso, Núria Casas, Sergi Mateu, Mercè Managuerra, Josep Minguell, Sergi Pons, Mingo Ràfols, Jordi Robles, Albert Triola i Neus Umbert donen vida als deu personatges, incapaços de comunicar-se entre ells i sense voluntat de canviar una societat errònia ni el fracàs espiritual en el qual viuen. Teatre Akadèmia. Del 6 al 31 de maig. 



MAR I CEL
Dagoll Dagom




Prop de 150.000 espectadors han vist el muntatge amb el qual la companyia Dagoll Dagom ha celebrat els seus quaranta anys. Un títol emblemàtic del teatre musical català basat en la pirateria de la mediterrània del segle XVII i en l’expulsió del regne d’Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II l’any 1609. Carlos Gramaje s’ha afegit -tornant a interpretar magistralment el paper de Said- a un elenc de luxe, integrat per Ana San Martín, Pep Cruz, Xavi Lite, Júlia Jové, Xavi Fernández, Toni Viñals, Mireia Dolç, Rubén Yuste, Elena Tarrats, Víctor Arbelo, Xavi Navarro, Marc Vilavella, Lucía Torres, Dídac Flores, Clara Moraleda, Paula Vives, Raúl Grau, Enrique Navarro, Luís Moya i Dimas Bozzo, al Teatre Victòria.
Podeu recuperar un dels nostres article des de aquest  ENLLAÇ


L'ALÈ DE LA VIDA
Direcció: Magda Puyo. Amb M. Arànega i A. Güell


Què passa quan t'enfrontes a la dona del teu amant? Magda Puyo dirigeix aquest duel entre dues actrius consagrades, Mercè Aránega i Anna Güell, en una esplèndia obra de David Hare, l’autor deCelobert (que va dirigir Josep Maria Pou al Romea). Dues dones en el seu millor moment, un subtil combat de ganivets, estrenat el 2002 al West End amb Judi Dench i Maggie Smith i posteriorment representat a tot el món. Sala Muntaner. Fins al 7 de març.


ANIMALS DE COMPANYIA
D'Estel Solé


Després de representar-se a més de 70 domicilis de tot Catalunya, l'obra d’Estel Solé ha arribat a Barcelona. Una colla d’amics es reuneixen per celebrar un sopar de benvinguda: una amiga del grup torna a casa després d’haver estat ingressada durant dos mesos per un trastorn psiquiàtric. La festa sorpresa es complicarà quan un dels amics confessi un secret inesperat. Acabaran sortint els draps bruts de tots els personatges que mostraran el pitjor de cadascú. En un to de comèdia realista, l’obra posa en dubte el valor de l’amistat i el de la sinceritat. Club Capitol (Sala Rubianes).



4t. FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CIRC 
Ciutat de Figueres


Després de l’èxit de les seves tres primeres edicions, el darrer cap de setmana de febrer torna a Figueres el Festival Internacional del Circ. Prop de 30.000 espectadors podran gaudir de les 24 millors atraccions mai vistes en els circs europeus, amb més de 70 artistes de 14 països.Figueres. Del 26 de febrer al 2 de març.


TRAPEZI
Fira de Circ de Catalunya



La Fira del Circ de Catalunya omple d’espectacles els carrers i teatres i també acull muntatges en vela que converteixen les places de Reus en una gran pista de circ. Amb un segell propi obert a les noves disciplines del món del circ, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals, programadors i públic, que tenen en el mes de maig un motiu per trobar-se a la ciutat de Reus. Reus. Del 7 al 10 de maig de 2015.


ROMBIC
I Festival de Titelles per adults de Barcelona


RÒMBIC neix amb la intenció de ser un referent a la ciutat en l’àmbit de les titelles per a adults. Organitzat per l’associació Titellaire de Roquetes i per l’Ateneu Popular 9 Barris, portarà diverses companyies a actuar el darrer cap de setmana de març. Ateneu Popular 9 Barris. 27 i 28 de març de 2015. 


CIRC RALUY
The Big Top


El Circ Museu Raluy, història viva del circ, ha tornat un any més a Barcelona. Ho ha fet amb nova carpa, de 30 metres de diàmetre i 12 d'alçada, i nou espectacle, 'The Big Top'. La proposta combina el circ més clàssic i familiar, marca de la família, amb apostes innovadores i d’elevat contingut artístic. El Circ Raluy ha estat reconegut enguany amb el Premi Ciutat de Barcelona. Port Vell – Moll de la Fusta. Fins l’1 de març


20è BARNASANTS Cançó d'autor 


El BARNASANTS - Cançó d’autor arriba enguany a la seva 20a edició. Durant dos mesos i mig el festival celebra el seu 20è aniversari recordant Ovidi Montllor en l’any que també es commemoren 20 anys de la seva mort. En aquesta edició es congreguen més d’un centenar de cantants, intèrprets i grups. Del 24 de gener al 14 d’abril.


I CICLE DE GOSPEL I ESPIRITUALS DE CATALUNYA


Vuit corals catalanes - Sedeta Gospel Singers, Tretze Veus, Blaikorus, Gospel Sons, Gospel Joy, Més Gospel, Grup Vocal Zetzània i Edwin Seerutton’s Ensemble - conformen la programació del I Cicle de Gospel i Espirituals de Catalunya. MEAM. Del 8 de gener al 26 de març.


RUMBACALÍ
'El duende, la luz y la noche' 


Chacho Valentí, Maruja Garrido i La Maña són Rumbacalí, el supergrup sota la batuta de Sicus Carbonell. "El duende, la luz y la noche" (Kasba Music, 2015) és el disc amb què es presenten al públic, amb la col·laboració de Marinah, Adrià Salas o Las Migas i el suport de la banda i les coristes de Peret i la Troba Kung-Fú. Concert de presentació al Luz de Gas, el 26 de febrer. 


ORQUESTRA CAMERA MUSICAE
III Temporada al Palau de la Música 


L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona oferirà cinc concerts al Palau de la Música Catalana aquesta primavera, en la que serà la seva tercera temporada de producció pròpia a Barcelona. La pianista Judith Jáuregui com a solista donarà el tret de sortida el proper 28 de març, a les 18h, a la Sala de Concerts, sota la batuta de Tomàs Grau. Palau de la Música. Del 28 de març al 16 de juliol.


IRYNA PARR
'Like Chocolate'


Després d'estrenar-se a l'Havana, arriba a Barcelona "Like Chocolate. The Show", l'espectacle internacional amb què la cantant i compositora Iryna Parr dóna a conèixer l'àlbum que ha enregistrat amb músics de la factoria Buena Vista Social Club. Un sensual repertori de jazz, blues, soul i swing amb reminiscències cosmopolites, aires de cabaret i arrels cubanes. MEAM. Cada dissabte del 7 de març al 25 d'abril. 


JOAN ROVIRA


Després d’un intens camí de viatges i experiències, Joan Rovira aposta per les seves pròpies cançons en català, amb un llenguatge col·loquial i històries del dia a dia. La nova veu de les Terres de l'Ebre, autor de 'Germans de llengua' (un dels temes del passat Onze de Setembre), està a punt de publicar el seu primer disc en solitari. El seu directe i la seva energia a dalt l’escenari l'han portat a tocar per ciutats com Roma, Milan, Londres i Dubai. 


CALELLA. Capital de la Sardana 2015


Calella és el municipi seleccionat com a Capital de la Sardana 2015. Acollirà un gran nombre d'activitats i actes amb l'objectiu d'ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la dansa nacional de Catalunya. Actes de proclamació de la Capitalitat: 14 i 15 de març.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More