dissabte, 7 de febrer del 2015

"El bon lladre" Cicle Off Side del Teatre Romea



EL BON LLADRE
Una obra de Conor Mcpherson, dirigida per Xicu Masó i interpretada per Josep Julien
al Cicle OFF SIDE del Teatre Romea - del 7 de febrer a l’1 de març de 2015

Escrita per Conor Mcpherson el 1994, El Bon lladre és potser el primer monòleg en el que l’autor troba la veu que posteriorment el convertirà en referent de la dramatúrgia no només britànica sinó mundial.

En el transcórrer de l’hora i deu minuts que dura el muntatge, Mcpherson ens posa en clau de road movie, monòleg interior o bé thriller per a teixir un relat sobre els tot sovint ambigus conceptes del bé i el mal. A través d’una història aparentment senzilla veiem al nostre protagonista provant d’escapar del seu destí i fracassant una i altra vegada enredat en la teranyina en què s’ha convertir la seva existència. Irlanda, la veu pessimista i atàvica del país de James Joice és, juntament amb el nostre perdedor, l’altre protagonista del relat. Amb gran audàcia l’autor converteix un pinxo de baixa estofa, que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig, en un cavaller medieval a la recerca d’un greal impossible i enamorat d’una damisel·la que, evidentment, acabarà significant la seva perdició.

EL BON LLADRE, és la segona proposta del cicle OFF SIDE delTeatre Romea, que va engegar el desembre passat amb La supervivència de les lluernes, de la companyia Laminimal, i que continuarà amb Waikiki Honolulu, de Paul Berrondo, amb Borja Espinosa i Joel Minguet en el mes de març de 2015.

EL BON LLADRE es va poder veure aquest estiu al Grec 2014 al Teatre Lliure on va recollir magnífiques crítiques i l'aplaudiment general del públic barceloní












0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More