dimarts, 17 de febrer del 2015

Torna Histèria Sagrada al Teatre Regina

Torna al Teatre Regina
"HISTÈRIA SAGRADA"

No, no ens hem equivocat al escriure el títol, és correcte:
Com podeu suposar es tracta d'un espectacle en clau d'humor, que ells defineixen com: Sacro-Clown.
I, qui son ells?.... 
Toni Albà i Fermí Fernandes


Els podrem veure, a partir del 19 de febrer,

tots els dijous, divendres i dissabtes a les 21 h.
i els diumenges a les 18’30 h. 

Esteu escoltant la divertida entrevista que
Toni Albà li va fer a Fermí Fernandes......
(o.... va ser a l'inrevés...?)
amb motiu de l'estrena 

Sinopsi:
Foto TV: Toni Albà i Fermí Fernandes
Després del robatori del Nen Jesús de Trona, Mossèn Dalmau, prior de l’ordre de Sant Hams i rector del convent de Steer, a Holanda, rep l’encàrrec d’investigar els diferents corrents religiosos per tal de copsar-ne els defectes i les mancances que han portat la societat a allunyar-se dels valors morals i espirituals.

Després de la investigació, Mossèn Dalmau decideix elaborar una conferència educativa inspirada en la més pura tradició de la moixiganga medieval, destinada a que tots els feligresos de la congregació retrobin els orígens essencials i purs de la religió.

En aquest "Primer Acte Extraordinari de la Congregació Hamsteriana”, Mossèn Dalmau representarà una revisió de la història de l’arribada del Messies, assistit per l’Antoniu, un professor de ciències naturals en procés de rehabilitació espiritual, afeccionat als vapors etílics i evolucionista torracollons.

L'espectacle:
HISTÈRIA SAGRADA és una excusa que posa en evidència, de manera divertida, entenedora i senzilla els conflictes entre CREACIONISTES i EVOLUCIONISTES. Les grans contradiccions dels uns davant les proves empíriques dels altres, serveixen per posar damunt l’escenari alguns dels problemes més "vistosos” que afectes la religió. Problemes dels que no se’n salva ni Déu!

L'’estil: el "Sacro-Clown":

Pregunta obligada: Però, Per què ho feu?”
Un dia, quan vàrem anunciar que faríem els "PASTORETS” a Vilanova i La Geltrú, certes veus puritanes ens varen batejar com "Els Pastorets Irreverents”. Això sense saber ni què faríem! Fins i tot hi va haver algú que va dir : "si estiguéssim en una altra època, no us atreviríeu a fer-ho”.

Som uns covards! Aprofitem que estem en una època de llibertats on els poders religiosos no ens afecten el més mínim, per parlar de religió, de Misteris, de Dogma, de la Bíblia i les seves llegendes...i també dels escàndols que toquen de ple la línia de flotació del catolicisme ( financers, polítics, pederàstia...entre d’altres.). Som uns covards, sí. Vull dir que si ens trobéssim en plena època inquisitorial ( fa només uns quaranta anys ) us asseguro que no perdríem el temps ( a risc de perdre el cap ) escandalitzant la societat amb HISTÈRIA SAGRADA. No gosaríem representar una obra on la confrontació entre els dos clowns, Mossèn Dalmau, el llest, i l’Antoniu, el tonto, tracten el tema religiós amb tita impunitat amb l’única missió de fer pixar de riure el personal...però què hi farem : un altre dia, quan tornin a manar ells, ja ens castigaran : ens enviaran a cremar entre les flames de l’infern! Però mentre no cremem a la foguera, a riure que són dos dies. 
Toni Albà i Fermí Fernandes

Podeu trobar més informació i veure un video promocional, des de aquest  LINK


 



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More