divendres, 27 de febrer del 2015

"La fórmula de la felicitat" a la Sala Atrium


"LA FÓRMULA DE LA FELICITAT"  d'Anna Maria Ricart
A la Sala Atrium, del 4 al 29 de març

Direcció: Mireia Trias 
Intèrprets: Tilda Espluga, Guillem Gefaell, Cristina Noguer, Mireia Estrany i Xavier Torra.
Audiovisuals: Marc Chornet

La transformació personal és l’únic camí on un no deixa de ser alguna cosa per ser una altra, sinó que deixa de ser el que “no és” para animar-se a ser el que “ja és”, el que sempre ha estat. Què és exactament la felicitat? I el que és més important: cóm s’obté? Existeix alguna fórmula? 
Igual com passa amb el secret de l’eterna joventut, molts porten anys buscant incansablement la fórmula magistral per a ser feliç. No sabem si existeix o no però hi ha moltes teories que si aproximen i encara que des de la intel·lectualitat es menyspreï i s’infantilitzi la cerca i l’estudi de la felicitat el cert és que no coneixem ningú que desitgi amb totes les seves forces ser infeliç. Però, què és sentir-se feliç, ser feliç? Un és feliç o se sent feliç? Quina és l’última vegada que vau dir o que vau pensar «avui és el dia més feliç de la meva vida»? O «aquest és moment més feliç de la meva vida»? Ho heu dit algun cop? O no ho heu pensat mai? O ho heu pensat perquè tocava pensar-ho i no perquè ho sentíssiu així de veritat. I si ho sentíeu de veritat, ho podeu descriure, sí, el que vau sentir? Podeu fer-ho? Ah! Aquesta obra diu que tracta de la felicitat, però jo ho posaria en dubte. Els títols enganyen! I tant si enganyen!

Plantejament:
La Fórmula de la felicitat, parteix de la voluntat de Mireia Trias i la mateixa autora, Anna Maria Ricart, de plantejar al públic un problema comú per a poder extreure’n reflexions in situ i fer un viatge d’una hora compartit. Aquesta voluntat de parlar al públic d’una problemàtica propera i compartida, ens va portar a plantejarnos quins eren els anhels i les preocupacions d’un possible públic assistent a una sala com la Sala Atrium. Ens anaven sortint conflictes però quan intentàvem que aquests encaixessin en la totalitat dels espectadors sempre en deixàvem fora. I la conclusió final, pràcticament sempre era la mateixa: l’objectiu últim és sempre la felicitat, el que varia és el concepte de felicitat de cada cultura, persona, caràcter, època i moment vital. Partint d’això, les nostres accions estan encaminades, en principi, a aconseguir aquesta felicitat promesa i anhelada. O potser no. Parlar de la felicitat ens comportava enormes contradiccions i les preguntes no tenien mai resposta i s’anaven multiplicant exponencialment. 
En l’obra s’explica la història d’un home que busca desesperadament la seva ex-parella i de la dona a qui l’home confon per aquesta, d’una parella que busquen incansablement la felicitat i d’una experta en educació emocional i escriptora del famós best-seller: “la fórmula de la felicitat (l’autèntica)”. Al voltant d’aquestes tres històries que s’entrellacen neix una comèdia hilarant i alhora commovedora

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More