dissabte, 28 de febrer del 2015

Programació del mes de març al Teatre Lliure



Al març viatgem de Nàpols i Sicília a l'Argentina 
amb De Filippo, Silvana Grasso i un monòleg interpretat per Federico Luppi.
El testamento de María, amb Blanca Portillo, completa la programació del mes.

El director napolità Francesco Saponaro dirigeix un De Filippo insòlit amb la companyia revelació del panorama sicilià. Dolore sotto chiave és una comèdia breu, poc habitual als escenaris i carregada d'humor negre que va néixer per a la ràdio el 1958 i es va dur a escena per primera vegada el 1964. La trobada entre Francesco Saponaro, coneixedor de la dramatúrgia napolitana, i la jove companyia siciliana Carullo-Minasi ha fet possible aquest muntatge, una coproducció entre Teatri Uniti, Napoli Teatro Festival Italia i Università della Calabria, que compta, a més, amb Luciano Saltarelli, un intèrpret d'una gran varietat de matisos grotescos.

Del 6 al 8 de març al Lliure de Gràcia. Més informació aquí



La magnífica actriu Licia Maglietta i l'acordionista Vladimir Denissenkov es posen al servei de la història de Borina Serrafalco, una dona lletja i vital que sembla que es quedarà per vestir sants. Manca solo la domenica és un espectacle basat en un relat de l’escriptora siciliana Silvana Grasso (Pazza è la luna) i produït per Teatri Uniti que parla de dones i d’homes, i que no ha parat de fer gira.

De l'11 al 15 de març al Lliure de Gràcia. Més informació aquí



El degà de l'escena argentina, Federico Luppi, encarna un general de la dictadura militar implicat en l'incendi del teatre El Picadero el 1981. El reportaje és un monòleg de Santiago Varela que ens mostra com funciona el pensament autoritari a través d'una entrevista televisiva a un exgeneral de la Nació Argentina, que s'ha de fer a la presó on compleix condemna per haver participat a la brutal dictadura genocida que va assolar l'Argentina a partir del 1976. Tony Chávez i Martin Urbaneja acompanyen a Luppi en aquest muntatge dirigit pe Hugo Urquijo i produit per Ciclo Nuestro Teatro.

Del 16 al 18 de març al Lliure de Gràcia. Més informació aquí



Mentrestant, a Montjuïc, Blanca Portillo protagonitzarà una audaç revisió de la figura de Maria de Natzaret, convertida en una simple camperola a qui han pres l'únic fill a causa d'una decisio divina que no comprèn. El director Agustí Villaronga porta a escena la novel·la de l'irlandès Colm Tóibín El testamento de María amb escenografía de l'artista Frederic Amat i música de la compositora i cantant australiana de Dead Can Dance Lisa Gerrard.

Del 5 al 22 de març al Lliure de Montjuïc. Més informació aquí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More