dissabte, 14 de febrer del 2015

"Tirant lo blanc" al TNC


Tirant lo Blanc, una versió teatral de Roger Cònsul i Pere Planella 
del clàssic de Joanot Martorell 

Tirant lo Blanc, un espectacle dirigit per Pere Planella, es representarà a la Sala Tallers del TNC
  del 18 de febrer al 29 de març.

Després de l’experiència del primer any de la ITNC-Jove Companyia, el Teatre Nacional vol apostar fermament per consolidar aquest projecte de formació acadèmica per a postgraduats de l’Institut del Teatre, amb la voluntat de proporcionar a joves actors noves eines d’especialització que els permetin treballar amb major qualitat i rigor el nostre patrimoni dramatúrgic.

Aquesta temporada la Jove Companyia presentarà una versió teatral del Tirant lo Blanc, que permetrà un treball poc habitual sobre els nostres escenaris amb la llengua d’un dels textos més complexos i fascinants que ha donat la cultura catalana. 

Un clàssic extraordinari sobre l’amor pel coneixement i la fascinació pels plaers del món, un monument a la curiositat entesa com a essència de l’individu modern. Les nombroses adaptacions de què ha estat objecte aquesta obra, que pot ser considerada com la primera novel·la moderna europea, demostren el renovat interès que les seves aventures han despertat en les successives generacions que han tingut l’ocasió de descobrir-la.

La ITNC-Jove Companyia del Teatre Nacional va nèixer la temporada passada gràcies a la complicitat entre el TNC i l'Institut del Teatre per tal d'investigar i sistematitzar els codis interpretatius d'un actor "clàssic" català. En la seva 1a edició, la temporada 2013/2014, es va presentar El cantador, de Serafí Pitarra, amb direcció de Xicu Masó, a la Sala Tallers.

Edat recomanada, a partir de 14 anys

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More