divendres, 6 de febrer del 2015

Entrades a 6€ espectacle familiar


PROMOCIÓ ESPECIAL D'ENTRADES A 6€ 
"EL MOLINET MÀGIC"
al Jove  Teatre Regina, per a les representacions de:
dissabte 14 a les 18h. i diumenge 15 de febrer a les 12h.

Els interessats heu d'enviar un mail a:

dient-nos quina sessió us interessa i quantes entrades voleu,
 així com dades de contacte per a confirmar-vos la reserva.

"El molinet màgic", amb text de Macià G. Olivella 
i música original de Ferran González. 
està Interpretat per:  
Mariona Campos,  Marcel Clement,  Olga Fañanàs, 
Marc Miramunt  i  Esther Pérez-Ferrer.
Direcció de Gerard Nicasi

Sinopsi:
És la història d'en Yunan, un bon home  Un home pobre que arriba a la desesperació, doncs ja no li queda res, ni menjar. Una trobada fortuïta amb una velleta bondadosa que li parla d’un molinet màgic que concedeix tots els desigs. Una visita nocturna a la misteriosa obaga d’un espès bosc. Uns follets, un xic folls, que li ,regalen el molinet que posa fi a la seva desgracia, alhora que despertarà la cobdícia del germà, ric i ambiciós, i l'enveja d'un poble sencer.

Com acabarà el molinet màgic al fons del mar molent sal inútilment? 
Aquesta és la història que volem explicar-vos....

L'espectacle:
La història del Molinet Màgic és present a la tradició popular de multitud de països. Aquí, a casa nostra, va ser recollida per en Joan Amades, gran conservador del nostre folklore, que la va incloure en el seu recull "Les Millors Rondalles Populars Catalanes”. Però pràcticament idèntica, o molt similar, la podem escoltar Noruega o Dinamarca i també a la Xina, per posar dos exemples geogràficament molt allunyats. Moltes de les terres que són a tocar de mar expliquen , de vell antuvi, aquesta llegenda que dóna resposta a la pregunta de . per què la mar és salada?.

És una resposta màgica, evidentment. Però la narració original conté un seguit d’anècdotes , personatges i peripècies que ens parlen de moltes altres coses que , desafortunadament, segueixen vigents avui dia.

Per tot plegat, l’espectacle ens parla de com se’ns perden moltes riqueses, molts recursos , que ens ajudarien a viure millor, però que posades en mans inadequades, o massa cobejoses, o desacurades, o no gens generoses o egoistes es perden sense cap profit. Ens parla de com malbaratem aquests recursos sense arribar a ser-ne conscients i com a vegades invertim els esforços on no cal.














0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More