dissabte, 28 de febrer del 2015

Doble programació del mes de març a La Villarroel

Marilia Samper i Llàtzer Garcia, protagonistes de març a La Villarroel:
"Petits Monstres" hi farà temporada mentre "La Pols" inaugura l'Off.

S'han presentat les dues produccions que s'estrenaran el mes de març:
"Petits Monstres" de Marilia Samper, directora i dramaturga i  "La Pols" de Llàtzer Garcia, director i dramaturg.



"PETITS MONSTRES", Interpretada per:
 Vanessa Segura, Marta Aran, Mireia Piferrer, David Vert i Jordi Andújar
es podrà veure des del 4 fins al 29 de març, 

Es la primera incursió de Marilia Samper en la comèdia: "Estava en la crisi dels 40 i la meva visió del món a la vida era tràgica. Fins que vaig començar a medicar-me. A la generació anterior, una dona de 40 anys ja era una senyora, jo en canvi vivia més com una treintanyera i em produïa una sensació de desengany entre qui se suposava que havia de ser i qui era realment".

Per això el paper de l'Anna; directe, descarada, sarcàstica, agressiva, la defineix a la perfecció (com apunta Llàtzer Garcia). Marilia però creu que el seu caràcter és un mix entre les dues germanes: "l'Anna està totalment desubicada. No pertany a aquest lloc i s’inventa el seu món. Per contra, la Marta és totalment oposada. Aparentment és més superficial, és una dona que ha pres una posició de pragmatisme i sensatesa. De les que pensen que conformar-se amb el que tenim, ens farà, a la llarga, ser més feliços. Jo visc en aquest debat totalment".

Petits Monstres presenta una protagonista femenina: "Volia mostrar l’altra cara del món femení. Generalment la comèdia és dels homes. Aquí he jugat amb què les dones, a banda de voler ser guapes, també som capaces de riure’ns de nosaltres mateixes. De desmitificar la figura femenina que tant mal ha fet a les dones. L'Anna és una destroyer, tot ho jutja i ho critica des del bàndol més àcid. Se’n riu de tot i de tothom".

Sinopsi:
Tots vivim rodejats de pors, però intentem superar-les o, almenys amagar-les de la vista dels altres. L’Ana, en canvi, ha decidit conviure amb tots els seus temors i paranoies i ensenyar-los sense complexos, acceptant així, públicament, que la seva vida és i serà una veritable merda. A punt de fer els 40 anys, artista conceptual a l’atur i vivint de nou a casa dels seus pares, l’Ana s’ha convertit en un molest espantall que no suporta el món en el qual viu, i el món tampoc la suporta a ella. Només que la seva idíl·lica vida de merda es veurà amenaçada per la intenció de la seva germana Marta de separar-se del seu xicot – vegà i practicant de ioga – i tornar a la llar paterna.

La guerra esclatarà entre les dues germanes per conquerir un mateix espai, i en aquesta batalla delirant s’enfrontaran les dues maneres radicalment oposades i irreconciliables de veure el món i viure’l; dues maneres d’enfrontar-se al buit i a les pors i dues maneres de salvar-se a un mateix quan tot va malament, però que molt malament.
Marilia Samper




" LA POLS", de Llàtzer Garcia a l'Off La Villarroel
La protagonitzen Guillem Motos, Marta Aran i Laura López

Els dimarts i els dimecres, del 4 al 24 de març, a un quart d'onze del vespre, a La Villarroel es representarà La Pols. La primera obra de l'Off d'aquesta temporada.

El seu director explica com ha arribat fins aquí: "Vam estrenar La Pols a la Sala Flyhard. Allà vam veure que funcionava i que més gent es quedava amb ganes de veure-la. A més els bolos també ens han anat molt bé, de manera que vam parlar amb la Tania per portar-la a un teatre amb més capacitat".

La Pols és un text dramàtic on la comèdia juga un paper important però més com una fugida endavant. La història "comença quan li comuniquen a un personatge que ha mort el seu pare i pràcticament al moment se n’oblida. A partir d’aquí, es desencadenen tots els fets, els retrets, les preguntes i se n’adonen de la hipocresia que envolta un moment tant, suposadament, important".

Llàtzer reconeix que el text es basa en la mort i en el sentit de la vida però "Si d’alguna cosa parla l’obra és de com efímer són les coses. Res no dura per sempre. És el sense sentit de la vida. I això per mi ho representava la pols, i per això es diu així".

Una bona connexió:
Marilia Samper i Llàtzer Garcia són bons amics. Per una banda, Petits Monstres es va representar en el projecte "Apadrina un dramaturg" de la Nau Ivanow, on estava implicat Garcia. Per altre, La Pols prepara el salt a la resta d'Espanya, i l'adaptació en castellà l'ha fet la pròpia Marilia.
A més, totes dues obres comparteixen actriu ja que la Marta Aran és membre de la companyia Arcàdia, què fa La Pols, però alhora el paper de la Marta, la germana petita de Petits Monstres porta el seu nom, ja que ella és l'actriu que va començar a interpretar-lo. Per tant, és molt possible que algun dimarts o dimecres hagi de fer doblet.




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More