dijous, 5 de febrer del 2015

Joc de Miralls a l'Espai LLiure



JOC DE MIRALLS O EL TEATRE COM A TERÀPIA

L'èxit d'Annie Baker arriba de la mà de Juan Carlos Martel Bayod a l'Espai Lliure

Juan Carlos Martel Bayod porta a escena aquesta obra de la nord-americana Annie Baker; una de les 10 millors peces del 2009 segons el New York Times, el Time Out o el New Yorker. Joc de miralls (Cicle Mirror Transformation) va obtenir també el premi Obie 2010 al millor text teatral nou.

L'obra gira al voltant de cinc persones que se senten perdudes i decideixen participar en unes classes de teatre en un centre cívic per tal de trobar alguna cosa que doni sentit a les seves vides.

Aquesta producció del Teatre Lliure, amb la versió catalana de Cristina Genebat,  està interpretada per: 
  Aina Clotet,  Eduard Farelo,  Jordi Martínez,  Isabel Rocatti  i  Elena Tarrats.

"Com pot ser que una dramaturga tan jove hagi sacsejat el panorama teatral dels Estats Units amb una obra aparentment tan simple com una classe de teatre? I és que l’obra de l’Annie és això, unes classes de teatre en una mena de petit centre cívic amb gent que, per un motiu o altre, necessiten expressar-se d’una altra manera fora de l'habitual per sortir del punt on han arribat no se sap com. Una comèdia que utilitza el teatre com a teràpia indirecta".
Juan Carlos Martel Bayod

"He volgut mostrar la bellesa i la noblesa de la gent quan es llança amb seriositat i naturalitat a alguna cosa, encara que sigui una recreació terapèutica. Jo odio el noranta per cent de les paraules que dic. I penso que en bona part això em fa ser dramaturga. La manera com parlem els éssers humans em sembla fins i tot dolorosa, no sonem mai tal com voldríem. Sempre ens aturem enmig d'una frase perquè ens fa terror dir alguna inconveniència. Parlar és una mena de misèria. I suposo que em consola trobar els ritmes i la poesia accidental en els intents inadequats de tothom per expressar els seus pensaments. Tots vivim cada dia, en una mena de silenci, el patiment d'intentar comunicar als altres què volem i què pensem"
Annie Baker

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More