dissabte, 7 de febrer del 2015

L'art de la comèdia, al TNC

L'art de la comèdia, d'Eduardo de Filippo, 
traducció de Xavier Albertí i direcció de Lluís Homar,  s'estrena a la Sala Gran del TNC

L’art de la comèdia és el gran homenatge d'Eduardo de Filippo a l’art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

L'estrena serà el dijous 12 de febrer i es podrà veure a la Sala Gran del TNC fins al 12 d'abril.

Els intèrprets són: 
Andreu Benito, Joan Carreras, Roger Casamajor, Lluís Homar, Eduard Muntada, 
Victòria Pagès, Quimet Pla, Mar Ulldemolins, Oscar Valsecchi, Lluís Villanueva i Pau Viñals.

L'art de la comèdia, sinopsi:
En una ciutat de províncies italiana, el nou prefecte es disposa a rebre les visites del seu primer dia de feina. Per distreure’s una estona, acceptarà escoltar el director d’una tropa ambulant que ha perdut el seu teatret a causa d’un incendi, i que pretén convidar-lo a assistir al seu espectacle per tal que el nou dirigent, amb la seva presència, demostri a la ciutadania que aquell art encara té una gran importància social. 

Després d’una apassionada controvèrsia en què polític i humorista només faran paleses les seves desavinences, l’artista s’endurà per error la llista de visites que encara ha de rebre el prefecte, i sortirà per la porta amenaçant de fer que la seva família teatral converteixi aquella sala d’audiències en una zona d’incerteses sobre les diferents realitats que des d’aleshores visitaran l’espai públic.

Quan Eduardo De Filippo escriu aquesta extraordinària comèdia, s’està començant a articular una nova cultura de masses que s’esforçarà per convertir les arts audiovisuals en un poderós instrument de distracció col·lectiva al servei del Poder, en un passatemps capaç de sobreestimular la ciutadania amb l’afany d’instal·lar-la en actituds acomodatícies que siguin cada cop menys crítiques amb els nous règims.

L’art de la comèdia és un dels més brillants homenatges que s’han fet mai a l’art del teatre i planteja un debat que encara resulta perfectament vigent sobre la funció de les arts escèniques en la nostra societat.

Activitats paral·leles: col·loqui amb Josep Maria Fonalleras
20 de febrer en acabar la funció, a la mateixa Sala Gran
Entrada gratuïta
Més informació aquí

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More